صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۳۷ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹

سوگ حقیقی در قاب مجازی

هر ساله با فرارسیدن ماه محرم، ماه سوگواری حسینی، تمامی مساجد، هیأت‌ها، حسینیه‌ها و... ویژه‌برنامه‌های متنوعی را برای عزاداران حسینی تدارک می‌بینند و با مشارکت مردم، به‌ویژه جوانان متدین، عملی می‌کنند. اما با شیوع ویروس کرونا در کشور و اهمیت رعایت فاصله اجتماعی برگزاری مراسم مذهبی به صورت متفاوت‌تری برگزار شد.
کد خبر : 510535


به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، این محدودیت باعث شده برخی از مردم این مراسم‌ را از تلویزیون و فضای‌ مجازی دنبال کنند و عزای امام‌حسین(ع) که در همه فرازونشیب‌های تاریخ تعطیل نشده و برقرار بوده است، امسال هم در روزگار کرونا به شکل متفاوتی در فضای مجازی برگزار شود.


به نظر می‌رسد در روزهایی که آرام‌آرام به شب‌های عاشورا نزدیک‌ می‌شویم، پای «پامنبری‌ها» به فضای مجازی هم باز شده است.



فعالان فرهنگی، مذهبی از فرصت فعالیت هیأت‌های مجازی در استفاده از فضای روحانی و معنوی این ماه بهره برده و با راه‌اندازی مجالس وعظ و خطابه در فضای مجازی از برکات آن بهره لازم را برده‌اند.


 


این روزها کاربران بسیاری در فضای مجازی هر روز این روحانیون را در شبکه‌های اجتماعی دنبال می‌کنند؛ به ‌طوری که همسو با فعالیت‌ سایت‌های مذهبی حالا لایوهای اینستاگرامی تبدیل به محل قرار عاشقان اهل بیت(ع) شده است.


 


آمارها می‌گویند: «به ‌طور روزانه بیش از ٢٠‌میلیون کاربر ایرانی زمانی از وقت خود را در شبکه ‌مجازی اینستاگرام سپری ‌می‌کنند. این آمارها با توجه به تعداد دانلودهای اینستاگرام در کافه‌بازار، گوگل‌پلی و اَپ‌استور و دیگر مارکت‌ها رقم بالایی است؛ رقمی که نشان‌دهنده ظرفیتی مناسب برای فعالان حوزه تبلیغی است.


 


«سیدحسن آقامیری، محمدرضا زائری،‌ ‌هادی سروش و... ازجمله روحانیونی هستند که به صورت فعال برنامه‌های مذهبی خود را در این ایام ارایه می‌دهند.



عزاداری، گریه و زنده نگه‌داشتن حادثه کربلا از سفارش‌های مکرر امامان معصوم(ع) بعد از شهادت سالار شهیدان بوده است و در همین زمینه با فراگیرشدن شبکه‌های اجتماعی در عموم مردم، مجالس عزاداری با اطلاع‌رسانی از طریق شبکه‌های مجازی کار را برای مردم متدین کشورمان آسان کرده‌ است.



همچنین با شیوع ویروس کرونا در کشور هیأت‎های مذهبی با راه‎اندازی پویشی با عنوان «قرار عاشقی در هیأت مجازی» اقدام به پخش زنده مراسم زیارت، دعاخوانی، مداحی و مناجات در فضای مجازی و صفحه اینستاگرام خود کرده‎اند.


 


با فراگیرشدن شبکه‌های اجتماعی در بین عموم مردم کشورمان، هیأت‌های مذهبی تهران با راه‌اندازی صفحات اینستاگرام و کانال‌های تلگرامی زمینه دستیابی آسان عموم مردم متدین تهرانی را به برنامه‌های جلسات این مجالس مذهبی فراهم کرده‌اند.


 


برنامه هیأت مکتب‌الشهدا در دهه اول محرم با سخنرای حجت‌الاسلام رنجبریان، برنامه عزاداری حسینیه مصباح‌الهدی با سخنرانی آیت‌الله مصباح یزدی، برنامه هیأت ریحانه‌الحسین(ع) در دهه اول محرم با سخنرانی حجت‌الاسلام حامد کاشانی و برنامه هیأت مکتب الصادق(ع) در ماه محرم ازجمله هیأت‌هایی هستند که از طریق شبکه‌های اجتماعی به صورت زنده پخش می‌شود.


 


لازم به ذکر است علاقه‌مندان می‌توانند از طریق نرم‌افزار عقیق (هیأت‌یاب) اطلاعات کامل‌تری را در مورد برگزاری هیأت‌ها دریافت کنند.


 


منبع: روزنامه شهروند


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر