صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۸ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۹
خاکپور در گفتگو با آنا خبر داد؛

برگزاری وبینار «بررسی ژنوم covide-19» در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران گفت: در راستای اجرای دوشنبه‌ای وبیناری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، وبینار «بررسی ژنوم covide-19 و مروری بر یافته‌های covide-19» برگزار شد.
کد خبر : 510350

شهرزاد خاکپور در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به برگزاری وبینار «بررسی ژنوم covide-۱۹ و مروری بر یافته‌های covide-۱۹» اظهار کرد: این وبینار علمی توسط انجمن علمی دانشجویی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین و همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با راهبری اداره کل هدایت و توانمندسازی دانشجویی باشگاه پژوهشگران و در راستای اجرای برنامه‌های توانمندسازی دوشنبه‌های وبیناری در روز ۳ شهریورماه ۱۳۹۹ برگزار شد.



وی افزود: در این وبینار، فلورا فروزش دکتری تخصصی ژنتیک مولکولی و معاون پژوهشی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران و شقایق یزدانی نیشابوری دکتری تخصصی ویروس‌شناسی پزشکی و استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران به سخنرانی پرداختند.
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران بیان کرد: عناوینی نظیر معرفی ژنوم، تعیین سکانس، پروتئین‌های ویروس کووید-۱۹، عملکرد آن‌ها در بیماری‌زایی و جهش‌های رخ داده در ژنوم آن از سرفصل‌های شرح داده شده توسط فروزش بود.
خاکپور خاطرنشان کرد: یزدانی نیز درخصوص مباحثی مانند ویروس‌شناسی، اپیدمیولوژی، بالین، بهداشت، تغذیه، درمان و واکسن، کنترل بحران کرونا و پساکرونا توضیحاتی را بیان کرد.
گفتنی است، شقایق یزدانی نیشابوری استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در این جلسه اظهار کرد: همانطور كه می‌دانيم کرونا ویروس جديد را که باعث ایجاد بیماری covid-19 شده است، SARS-CoV-2 نامیده‌اند.
وی افزود: علت این نامگذاری شباهت توالی ژنتیکی این ویروس به ویروس SARS-1 است که در سال 2003-2002 در چین پديد آمد. اما SARS-2 نسبت به SARS-1 تفاوت‌هایی دارد از جمله این تفاوت‌ها، توانایی بیشتر اسپایک‌ها در اتصال به سلول‌های میزبان است و در نتیجه با تعداد ویروس کم می‌تواند عفونت‌زایی بیشتری ایجاد کند.
استادیار گروه میکروبیولوژی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران خاطرنشان کرد: طی مطالعات مشاهده شده است كه ورود ویروس به سلول میزبان موجب طوفان سایتوکاینی می‌شود و پایرو آپوپتوز که شدیدترین نوع آپوپتوز است، رخ می‌دهد و این اتفاق باعث تجمع سایتوکاین‌ها شده و التهابات شديدی را می‌تواند به همراه داشته باشد كه البته اين موضوع ارتباط بسياری به مقدار آلودگی ويروسی، ايمنی فرد، ژنتيک فرد و... دارد.
انتهای پیام/۴۱۱۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر