صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۶ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

آیا ریزش شاخص بورس ادامه دارد؟

بیشتر سهامداران در روزهای اخیر فروشنده بودند و به دلیل کمبود خریداران صف فروش بزرگی در بازار شکل گرفت. با این حال بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه این اصلاح را ناشی از نحوه خرید و فروش و نقش اشخاص حقوقی می‌دانند.
کد خبر : 510206

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، از روزهای پایانی تیرماه زمان اصلاح بورس آغاز شد. بسیاری از تحلیل‌ها بیانگر این موضوع بود که اصلاح بازار در 10 روز ابتدایی مردادماه به پایان می‌رسد؛ اما پس از گذشت بیش از یک ماه و نیم با وجود مثبت شدن شاخص بورس در برخی اوقات، بازار همچنان روند اصلاحی خود را ادامه داد.


بیشتر سهامداران حقیقی در روزهای اخیر فروشنده بودند و به دلیل کمبود خریداران صف فروش بزرگی در بازار شکل گرفت. با این حال بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه این اصلاح را ناشی از نحوه خرید و فروش و نقش اشخاص حقوقی بوده است.


اما یکی از موضوعاتی که مطرح می‌شود، زمان بازگشت بازار است که در روزهای اخیر نیز نظرات و گمانه‌زنی‌های بسیاری حول آن مطرح شده است. تاکنون دراین‌باره تحلیل‌های تکنیکالی به واقعیت نپیوسته در حال حاضر بسیاری از تحلیل‌ها نشان می‌داد که با توجه به روند کاهش فشار فروش، شاخص کل در یک میلیون و 630 هزار واحد الی یک میلیون 670 هزار واحد با مقاومت قوی همراه خواهد بود و احتمال بازگشت بازار و بهبود آن بیش از گذشته است.


از سوی دیگر سازمان بورس نیز تصمیمات مهمی را برای حمایت از بازار سرمایه گرفته است. حذف خرده‌فروشی سهام عدالت و افزایش بلوکی سهام‌داران سهام‌های عدالت، در کنار افزایش میزان اعتبارات به 50 درصد، از روزهای آینده خریداران سنگینی نیز از این محل به بازار اضافه خواهند شد. این تصمیمات می‌تواند حمایت مؤثری از بازار سرمایه باشد؛ زیرا از بار هیجانی موجود در بازار سرمایه خواهد کاست.


از سوی دیگر برخی از کارشناسان فراتر از تصمیمات سازمان بورس معتقدند که همه بازارهای دارایی در کنار بازار سهام دارای حباب هستند چون نرخ بهره حقیقی منفی، بالاست و از آنجایی که نرخ بهره منفی، حباب‌ساز است، همه بازارها از جمله بازار سهام قابلیت ایجاد حباب دارند؛ اما حباب بورس از بقیه بازارها بزرگ‌تر بود و به دلیل افزایش نرخ بهره منفی، این حباب در حال خالی شدن است.


انتهای پیام/4141/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر