صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۹ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۹
ناسا اعلام کرد؛

انتشار تصویری از نزدیک‌ترین ستاره دنباره‌دار به خورشید

تلسکوپ فضایی هابل به تازگی تصویری جالب از ستاره‌ای دنبال‌دار را از فاصله‌ای نزدیک به خورشید ثبت و به زمین ارسال کرده است.
کد خبر : 510003

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تجهیزات و تلسکوپ‌های موجود در فضا هر روز اطلاعات جدیدی را به زمین مخابره می‌کنند. اخیراً تلسکوپ تحقیقاتی هابل تصاویر قابل توجهی را از ستاره‌ای دنباله‌دار به نام نئو‌وایز(NEOWISE) ثبت کرده است. این اولین بار است که تلسکوپی توانسته است از ستاره‌ دنباله‌داری که در فاصله‌ای نزدیک به خورشید در حرکت است عکس بگیرد.


کیچن ژانگ محقق ارشد سازمان فضایی ناسا گفت: «عکس ثبت شده به وسیله تلسکوپ هابل توجه‌های زیادی را به سمت خود جلب کرده است. احتمالا هر تلسکوپ دیگری به جز هابل قادر به ثبت تصویر این ستاره دنباله‌دار نبود.» بررسی‌های اخترشناسان نشان می‌دهد این ستاره دنباله‌دار در هنگام گرفته شدن عکس در فاصله 43 میلیون کیلومتری خورشید قرار داشت. تصویر ثبت شده به وسیله تلسکوپ هابل گردو‌غبار فضایی در اطراف ستاره دنباله‌دار NEOWISE را نشان می‌دهد.



ناسا اعلام کرد این ستاره دنباله‌دار در هنگام عبور از کنار خورشید از نیم‌کره شمالی زمین نیز قادر به دیده شدن بود و برخی از علاقه‌مندان به علوم فضایی توانسته‌اند با دوربین‌های مخصوص عکس‌هایی را از آن ثبت کنند. دنباله‌دارها معمولا به دلیل سرعت بسیار زیاد ابری از گازهای مختلف را در مسیر پشت سر خود ایجاد می‌کنند. ابر گازی تشکیل شده در مسیر NEOWISE طولی برابر با 18 هزار کیلومتر دارد.


محققان در تلاش هستند تا ماهیت گازهای تشکیل دهنده ابر دنباله‌دارها را شناسایی و از این طریق ساختار اجرام آسمانی را بهتر درک کنند. دنباله‌دار نئووایز هم اکنون با سرعت 232 هزار کیلومتر در ساعت مسیر خود را ادامه داده و به سمت مقصد نامعلومی در حرکت است. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند با توجه به مسیر حرکت کنونی دنباله‌دار نئووایز احتمالا این ستاره 7 هزار سال آینده از محل کنونی خود مجددا عبور خواهد کرد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر