صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۱۲ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹
سرلشکر سلامی:

فلسفه ما بر درمان بیمار متکی است نه بیماری/ موفقیت در مبارزه با کرونا به ابزار متکی نیست

فرمانده کل سپاه گفت: با وجود این بیماری شاهد فروپاشی نظام سلامت بسیاری از این کشورها بودید. در حالی که در ابزار، تخصص، فناوری و دانش جلوتر بودند ولی در فرآیند درمان عقب افتادند.
کد خبر : 509863

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه در مراسم گرامیداشت روز پزشک، اظهار داشت: پزشکی یک تفویض الهی است، مربوط به خداوند متعال است؛ یعنی بخشش زندگی، زنده کردن و روشن کردن چراغ‌های امید در خانه‌ها و کمک به جریان یافتن یک زندگی آرامش‌بخش.


وی افزود: شفا از خصوصیات قرآن عظیم است. اطباء ما پژواک این کلمات‌اند و آنچه امروز عامل اصلی سرافرازی جامعه ما در مبارزه و جهاد علیه این بیماری همه‌گیر است، نشات گرفته از همین الهام مقدس است. به ابزار متکی نیست. به فلسفه پزشکی در جامعه ما مرتبط است.


فرمانده کل سپاه همچنین گفت: برای اینکه این تمایز در فلسفه طبابت است که به پزشکان ما روحیه می‌دهد، عاطفه می‌بخشد و احساس ایجاد می‌کند، ایمان می‌افزاید، استقامت تولید می‌کند. از فراز خستگی‌ها آن‌ها را عبور می‌دهد.


سلامی ادامه داد: در غرب فلسفه پزشکی بر درمان بیماری است اما در اینجا بر درمان بیمار متکی است نه بیماری. یعنی آن رابطه شفابخش میان پزشک و بیمار در اینجا اتفاق می‌افتد که در شرایط ترس اعتماد ایجاد می‌کند، در فضای ترس امید و آرامش ایجاد می‌کند. فلسفه متکی بر درمان بیماری یعنی مواجهه با یک موجود نفرت‌انگیز اما فلسفه متکی بر نجات بیمار یعنی مواجهه با عشق و با دوست‌داشتنی‌ها و این موفق است.


فرمانده کل سپاه تأکید کرد: حتی می‌گویند وقتی یک پزشک به صفحه کامپیوتر نگاه می‌کند با پزشکی که به چهره بیمار نگاه می‌کند دو تأثیر متفاوت در شفابخشی ایجاد می‌کند. یکی جامعه گسسته تولید می‌کند؛ جامعه‌ای که بر اساس رنج، انزوا و جدایی دفاعی است، یعنی نقاط منفصلی از انسان‌ها هیچ رابطه معنابخشی با هم ندارند و تنها بر اساس ارزش‌های تخصصی و حرفه‌ای عمل می‌شود. این جامعه همان جامعه‌ای است که شما در غرب می‌بینید.


وی ادامه داد: با وجود این بیماری شاهد فروپاشی نظام سلامت بسیاری از این کشورها بودید. در حالی که در ابزار، تخصص، فناوری و دانش جلوتر بودند ولی در فرآیند درمان عقب افتادند. این نمایش با شکوه و هنرمندانه بیش از آنکه در روح ابزار که اجسام صلبی‌اند و فاقد روحیه و احساس ظهور پیدا کند در قلب پزشک ظهور پیدا کرد. پزشکی که بر اساس دلسوزی عمل می‌کند. یعنی پاسخی عاطفی به رنج بیمار؛ این شفابخش است. در حالی که در غرب می‌گویند دلسوزی افسردگی و پوسیدگی می‌آورد.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر