برگزاری نخستین کالج تابستانی بیوفوتونیک در کشور
حبیب تجلی که دارای دکتری در رشته فيزيک ليزر از دانشگاه يورک انگلستان است در حاشیه برگزاری کالج تابستانی بیوفوتونیک در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در تبریز اظهار کرد: این کالج برای نخستینبار در کشور با حضور دکترمحمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بهصورت وبینار گشایش یافت.
وی هدف از برگزاری کالج تابستانی بیوفوتونیک را فراهمسازی امکان تبادل اطلاعات در علم جدید و در حال رشد سریع بیوفوتونیک دانست و گفت: بیوفوتونیک بهعنوان علم تولید و مهار نور (فوتون) برای آشکارسازی، تصویربرداری و دستکاری نمونههای بیولوژیکی تعریف میشود.
رئیس مرکز تحقیقات بیوفتونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز افزود: این علم که از سه تکنولوژی مهم فوتونیک، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی بهره میگیرد، نور و شکلهای دیگر انرژی تابشی را برای فهم عملکرد داخلی سلولها و بافتها در اندامهایی زنده به کار میگیرد و این امر به محققان امکان رؤیت، اندازهگیری، تحلیل و مهار بافتهای زنده را به طور تقریبی فراهم میکند که قبلا ممکن نبود و موقعیتهای رقابتی متعددی را برای محققان فراهم میآورد.
تجلی اظهار کرد: مرکز تحقیقات بیوفوتونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز برای ایفای نقش خود در معرفی این علم تصمیم به برگزاری کالج تابستانی بیوفوتونیک کرده که در نوع خود در کشور بینظیر است.
این مسئول افزود: در این کالج که به همت تعدادی از دانشمندان داخل و خارج از کشور و با حمایت ستاد لیزر، فوتونیک و مواد پیشرفته ریاست جمهوری، مرکز علوم و فنون لیزر ایران، انجمن اپتیک و فوتونیک ایران و تعدادی از دانشگاه های تراز اول کشور برگزار شد، حدود ۳۰ سخنرانی در موضوعات فتوبیولوژی و تکنولوژیهای اخیر لیزری و علوم زیستی، تصویربرداری زیستی و تکنیکها، مهندسی بافت و انبرک نوری، حسگرهای زیستی- نوری، نانوتکنولوژی برای بیوفوتونیک و مواد زیستی برای فوتونیک و فلوساتیومتری و فتودینامیک تراپی در 6 روز برگزار شد و بیش از ۱۵۰ شرکتکننده از کشور در آن نامنویسی کرده بودند.
رئیس مرکز تحقیقات بیوفتونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ابراز امیدواری کرد این کالج بتواند در معرفی علم بیوفوتونیک در کشور نقش خود را ایفا کند.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/