صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۰:۰۰ - ۰۱ شهريور ۱۳۹۹

جو بایدن کیست و نظر او درباره ایران چگونه است؟

معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا و رقیب اصلی رئیس‌جمهور کنونی این کشور در انتخابات ریاست جمهوری گرچه به تغییر رژیم ایران اعتقادی ندارد، ولی شهید سلیمانی را عامل تشدید خشونت در منطقه می‌داند.
کد خبر : 509704

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، جو بایدن، سیاستمدار آمریکایی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ میلادی چهل و هفتمین معاون رئیس‌جمهور آمریکا بود و از ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ میلادی به مدت ۳۶ سال نمایندگی ایالت دلاور  را در سنای آمریکا برعهده داشت.


این سناتور دموکرات نامزد انتخابات ریاست ‌جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و رقیب اصلی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور در انتخابات است. بایدن در سال‌های ۱۹۸۸ و ۲۰۰۸ برای کسب کاندیداتوری حزب دموکرات تلاش کرده بود، اما موفق نشد.




بیشتر بخوانید:





بایدن در دوران حضور در سنای آمریکا به مدت طولانی عضو و رئیس کمیته روابط خارجی بود و با جنگ خلیج‌فارس در سال ۱۹۹۱ مخالفت کرد. با این حال، از مداخله آمریکا و ناتو در جنگ بوسنی در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵، گسترش ناتو در دهه ۱۹۹۰ و بمباران صربستان در سال ۱۹۹۹ در جریان جنگ کوزوو دفاع کرد. او در دفاع از جنگ عراق در سال ۲۰۰۲ سخنرانی کرد و به آن رأی موافق داد، اما با افزایش سربازان آمریکایی در سال ۲۰۰۷ در این کشور مخالفت کرد.



جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور سابق آمریکا 


بایدن پس از گذراندن دوره معاونت ریاست جمهوری به هیئت علمی دانشگاه پنسیلوانیا پیوست و به‌عنوان «استاد کرسی بنجامین فرانکلین در اعمال ریاست جمهوری» معرفی شد. سال گذشته آغاز سومین کمپین خود را برای کسب ریاست جمهوری آمریکا اعلام کرد و در سال جاری به نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ تبدیل شد.


رویکرد بایدن درقبال ایران


بایدن خواستار ازسرگیری روابط ایران و آمریکا بود و با تغییر رژیم مخالف است. او پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ ایران انتقاداتی را مطرح، اما بیان کرد آمریکا به سیاست مذاکره ادامه می‌دهد.


معاون باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در زمان امضای برجام، از حامیان آن بود و بعد از خروج دونالد ترامپ از این توافق، او را سرزنش کرد. او در ادامه، رسیدن به توافق بهتر را توهم خواند و گفت برای رسیدن به برجام چندین سال فشار تحریم، دیپلماسی دقیق و حمایت جامعه جهانی صرف شده‌ است.


بایدن همچنین در نظرات خود در بحبوحه شیوع کرونا موضوع تقاضا برای کاهش تحریم‌های اقتصادی ایران با هدف افزایش ظرفیت کشورمان برای مقابله با این بیماری را مطرح کرد. این ادعا از آن جهت بی اساس است که حزب دموکرات آمریکا به صراحت با این ایده مخالفت کرد. 


بایدن همچنین در یکی از نظرات خود ادعای ترامپ را درباره جامع نبودن تحریم‌های دارویی ایران در تحریم‌ها علیه ایران تأیید کرد. این ادعا شاید بر روی کاغذ درست باشد، اما در عمل تحریم بانک‌های ایرانی انجام هرگونه معامله‌ای در زمینه دارو را ناممکن کرده است و واشنگتن با علم به این موضوع دست به چنین اقدامی زده است.



آنچه در اظهارات بایدن کورسوی امید محسوب می‌شود، این است که سیاست و راهبرد دولت وی درقبال ایران بر یادگیری اشتباهات گذشته مبتنی است.



نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست ‌جمهوری آمریکا چندی پیش در یادداشتی که مجله فارین‌افرز منتشر کرد، به تشریح سیاست خارجی خود در صورت پیروزی در انتخابات پرداخت و درباره ایران مدعی شد: توافق هسته‌ای تاریخی که دولت اوباما بر سر آن مذاکره کرد مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شد. با وجود این، ترامپ در اقدامی عجولانه این توافق را به کناری افکند و ایران را وادار کرد برنامه هسته‌ای خود را از سر بگیرد و اقدامات تحریک‌آمیز بیشتری انجام دهد.


بایدن در ادامه ادعاهای خود می‌افزاید: من درباره رژیم ایران هیچ توهمی ندارم. این رژیم به انجام فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده در سراسر خاورمیانه اقدام کرده، معترضان را به‌طرز بی‌رحمانه‌ای سرکوب کرده و در اقدامی غیرمنصفانه آمریکایی‌ها را بازداشت کرده است.


جو بایدن در ادامه این یادداشت از سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در عملیات تروریستی دولت ترامپ در عراق شهید شد، به‌عنوان «بازیگری خطرناک» یاد کرد، اما نوشته ترور او باعث افزایش خشونت‌ها در منطقه شده است.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر