صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۲۱:۴۹ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
عاملی:

ظرفیت فضای مجازی برای ترویج نهضت سیدالشهداء استفاده شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: امروز باید بیشتر از گذشته از ظرفیت فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی و عمومی برای ترویج و تعظیم شعائر الهی و جاودانگی نهضت الهی حضرت سیدالشهداء بهره بگیریم.
کد خبر : 509617

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی طی پیامی به مناسبت آغاز ماه محرم تأکید کرد که نهضت امام حسین «علیه‌السلام» در غریبی متولد شد و در ادوار مختلف تبدیل به نهضت جاودانه هدایت و مقابله با ظلم و بی‌عدالتی و توسعه معروف و بازدارنده منکر و پلیدی شده است و ان‌شاءالله غربت کرونائی، منشا اوج دیگری در ارتباط قلبی و دریافت معارف حسینی خواهد شد و محرم امسال را زمینه‌ساز اربعینی پرشور و اربعین را تمهیدی برای آگاهی جهانی از عقلانیت دینی و زمینه‌ساز تجلی دین کامل و ظهور منجی بشریت گردانند.
متن کامل این بیانیه به شرح ذیل است:


بسم‌الله الرحمن الرحیم


اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَی الاْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ


ملت شریف و عزیز ایران و همه عزاداران حسینی


با سلام و احترام، ضمن عرض تسلیت و افتخار نسبت به شما حماسه‌سازان حسینی و وفاداری نسبت به منبع همه کرامت‌ها و ارزش‌های الهی و انسانی یعنی حضرت اباعبدالله الحسین و یاران با وفای ایشان علیهم آلاف و تحیه و الثناء، در آستانه ماه محرم و شرایط استثنائی بزرگداشت عاشورای حسینی در شرایط کرونا نکاتی را باستحضار مبارک می‌رساند:


بلای کرونا مانند هر ابتلای دیگری همراه با مشقت است؛ لیکن روی دیگری نیز دارد. بلا آزمونی است برای صاحبان نعمت (مائده /۴۸) و مکری برای فاسقان فریبکار (اعراف/ ۱۶۳) و امتحانی عمومی برای سنجش صبر و استقامت مردم (بقره/۱۵۵). در همه این احوال در بلایا است که انسان جوهره خود را نشان می دهد و عملکرد واقعی اش را به نمایش می گذارد (ملک/۲) و خیر و شر واقعی اش را می نمایاند (انبیاء/ ۳۵) و شکر و کفران نعمتش را نشان می دهد (نمل/۴۰). وَ لَنَبلُوَنَّکُم بِشَیءٍ مِنَ ‌الخَوفِ وَالجوعِ وَ نَقصٍ مِنَ الاَموالِ وَ الاَنفُسِ وَ الثَّمَرات وَ بَشِّرِ الصابِرین، وقطعاً شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، زیان مالی وجانی وکمبود محصولات، آزمایش می‌کنیم وصابران (در این حوادث وبلاها را) بشارت بده. (سوره بقره/ ۱۵۵)


ویروس منحوس کرونا هرچند عزیزانی را از ما گرفت و ضربات جبران ناپذیر اقتصادی اجتماعی به ما بلکه به کل جهانیان وارد آورد که شاید نمونه اش در تاریخ معاصر نادر باشد؛ لیکن روی دیگری داشت که انسان را به یاد نیازهای واقعی و انسانی او انداخت و او را به آزمونی انسانی فراخواند؛ آزمون صبر و همیاری برای عموم مردم؛ آزمون همگانی شکر نعمت یا کفران آن. و از همه مهمتر آزمون مواجهه علمی و عقلانی با بلاهای روزگار خصوصا بلاهایی که سلامت انسان را تهدید می کند.


برآیند فعالیت ملت ایران با وحدت کلمه میان ارکان نظام اسلامی با هم و با مردم، نشان داد که از فرهیختگی لازم برای تبدیل تهدید بهداشت و سلامت به فرصتی اجتماعی در همفکری، همکاری و همدلی و مواسات برخوردار است و در مقابله با این ویروس همه گیر به رغم مسائل و مشکلاتی که داشت، با نمره نسبتا قابل قبولی تاکنون راه را طی کرده است و اینک در مسیر آزمونی دشوارتر قرار دارد. آزمون «دین و سلامت» یا «شعائر دینی و وظایف بهداشتی» آن هم در آستانه ماهی که تعظیم شعائرش تمدنی و هویت بخش بوده و برای ملت ما تاکنون افق گشایی های زیادی داشته است؛ تا جایی که امام راحل به درستی فرمود: «محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است» پس هیچ مصلحتی بزرگداشت آن را تعطیل نمی کند و این یک اصل است محوری است.


در عین حال شیوه‌های برگزاری مراسمات تابع مصالح واقعی و تامین کننده سلامت عزاداران و امت اسلامیِ است. این مصالح در هر زمان تغییر نموده و در شکل و ابزار این بزرگداشت به تناسب تحول ایجاد می کند.


همه می دانیم که شایسته است برای بزرگداشت قیام حسینی جان ناقابل فدا کرد لیکن برای برگزاری مراسم حسینی باید امانت حسینی یعنی جان همه مردم را محفوظ و مصون از آسیب داشت. و اینجاست که دوگانه جاهلانه «دین یا سلامت» به تعامل عاقلانه «دین و سلامت» تبدیل می شود.


برگزاری مراسم حسینی با رعایت شرایطی که به عزاداران حسینی و سایر مردم شریف ایران لطمه ای وارد نشود؛ از یک سو به انجام مراسم و از سوی دیگر توجه به وضعیت سلامت کشور کمک می کند و همه با عزمی دینی به رعایت مسائل بهداشتی پرداخته و آن را وظیفه دینی خود به حساب می آورند و این است مشی نورانی اهل بیت علیهم السلام و تلازم عقل وشرع که امکان تصمیم گیری صحیح را حتی در شرایط بحرانی ایجاد کرده، مانع تصمیم گیری های نادرست، احساسی و غیرمنطبق با سیره نبوی(ص) و تشیع علوی علیه‌السلام می شود و به بهترین شکلی عقلانیت دینی را به نمایش می گذارد.


در یک گذاره عمومی علم و دین و عقل و دین از یک جنس هستند و توجه به اقتضائات علمی و عقلانی همان توصیه دینی و آراء محموده همه عقلاست. لذا با هم افزایی دو حوزه مهم سلامت جسم و سلامت روح به لطف و نصرت الهی می تواند ما را به الگویی از تعامل دین و دنیا نزدیک کند که طی آن ملت ایران با مهیا نمودن شرایط و زمینه های بهداشتی در تامین سلامتی همه مردم بتواند عزای حسینی را اقامه نماید. به یاری خداوند انجام وظیفه ایمانی و انسانی تک تک محبان حسینی در بزرگداشت مردانگی و غیرت و اقامه امربه معروف و نهی از منکر، با رعایت کامل دستور العمل متخصصین حوزه سلامت موجب کنترل و کاهش نفوذ این ویروس خطرناک در جامعه خواهد شد و علاوه بر تمرین عملی قانون گرایی و توجه به دستاوردهای علمی بشر در جامعه اسلامی، نمونه ای از همکاری و همدلی اجتماعی را در دفع این بلیه جهانی با نیتی دینی و خالصانه به جهانیان نشان خواهد داد. اطمینان دارم تکیه بر عقل و شرع و تأسی به الگوهای رفتار دینی توسط مردم ایران و برگزاری مراسم حضرت سید الشهداء علیه‌السلام با رعایت کامل و صحیح قوانین و ضوابط بهداشتی به نیت کسب رضای الهی و جلب محبت حضرت سید الشهداء علیه‌السلام، ملت ایران را مصداق امت وسط و نمونه و الگو در دینداری و مبارزه با بلایای انسانی و طبیعی نماید چنانکه خداوند می فرماید: «وَکَذَلِکَ جَعَلْنَاکُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَکُونُوا شُهَدَاءَ عَلَی النَّاسِ وَیَکُونَ الرَّسُولُ عَلَیْکُمْ شَهِیدًا ﴿بقره/ ١٤٣﴾» این­گونه است که خداوند دینش را کامل و مومنین را نصرت می دهد و آنان را به جایگاه امت وسط در بین ملل و ابنای بشر رسانده، شایسته پیشرانی در ایجاد تمدن نوین اسلامی می کند.


امروز بیشتر از گذشته از ظرفیت جهان دوم، فضای مجازی و رسانه‌های اجتماعی و عمومی برای ترویج و تعظیم شعائر الهی و جاودانگی نهضت الهی حضرت سیدالشهداء بهره بگیریم و شعار هر کاربر، یک مناره پیام حسینی را دنبال کنیم و به زبان های پر کاربرد جهان، پیام چند خیرخواهی و عدالت جوئی امام حسین «علیه‌السلام» را با استفاده از زبان چند رسانه‌ای منتشر کنیم.


در پایان ضمن تقدیم شکر و سپاس به آستان الهی برای همه نعمت های آشکار و پنهانش برای احیای نهضت حسینی، تاکید می شود که نهضت امام حسین علیه‌السلام در غریبی متولد شد و در ادوار مختلف تبدیل به نهضت جاودانه هدایت و مقابله با ظلم و بی‌عدالتی و توسعه معروف و بازدارنده منکر و پلیدی شده است و انشاالله غربت کرونائی، منشا اوج دیگری در ارتباط قلبی و دریافت معارف حسینی خواهد شد.
انشاالله محرم امسال را زمینه‌ساز اربعینی پرشور و اربعین را تمهیدی برای آگاهی جهانی از عقلانیت دینی و زمینه‌ساز تجلی دین کامل و ظهور منجی بشریت گردانند.
ساز عشق است و به دل هر زخم پیکان زخمه‌ای
گوش کن عالم پر از شور و نوا دارد حسین
دست آخر کز همه بیگانه شد دیدم هنوز
با دم خنجر نگاهی آشنا دارد حسین
شمر گوید گوش کردم تا چه خواهد از خدا
جای نفرین هم به لب دیدم دعا دارد حسین


اشک خونین گو بیا بنشین به چشم "شهریار"
کاندرین گوشه عزائی بی ریا دارد حسین
سرفرازی ملت شریف ایران و همه عزاداران حسینی را از خدای سبحان خواستارم
سعید رضا عاملی


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر