صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۷ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

بررسی صنایع بورسی در هفته‌ای که گذشت

بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۳۸ صنعت فعال بورسی، شاهد افت شاخص ۳۳ گروه بودیم اما ۴ صنعت نیز توانستند در مقابل فضای منفی حاکم بر بازاربررسی هفتگی صنایع بورسی مقاومت کردند و شاهد رشد قیمت زیرمجموعه‌های خود بودند.
کد خبر : 509592

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۳۸ صنعت فعال بورسی، شاهد افت شاخص ۳۳ گروه بودیم اما ۴ صنعت نیز توانستند در مقابل فضای منفی حاکم بر بازار مقاومت کردند و شاهد رشد قیمت زیرمجموعه‌های خود بودند.


آخرین هفته مردادماه، هفته‌ای منفی برای بازار سهام بود و شاخص کل افتی معادل ۱۱ درصد را تجربه کرد و به سطح یک میلیون و ۴۵۷ هزار واحد عقب نشست. اغلب صنایع بورسی نیز این هفته را با افت میانگین قیمت سهام زیرمجموعه خود به پایان رساندند.


در هفته منتهی به ۲۹ مردادماه، گروه چند رشته‌ای صنعتی با بیشترین افت شاخص به میزان ۱۸.۷ درصد مواجه شد. این گروه از ۵ سهم تشکیل شده و در مجموع ۱۱.۱۴ درصد از ارزش کل بازار را در اختیار دارد. «شستا» بزرگترین سهم این گروه است و در عین حال عنوان دومین شرکت بزرگ بورس تهران را نیز یدک می‌کشد. «شستا» در اولین روز هفته گذشته به دلیل افشای اطلاعات بااهمیت گروه الف متوقف شد. شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی با انتشار اطلاعیه‌ای روی سامانه کدال از واگذاری تعداد ۲ میلیارد و ۳۹۹ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۱۱۳ سهم شرکت ماشین سازی پارس (معادل ۹۹.۹ درصد) از طریق مزایده عمومی خبر داد و متوقف شد. روز معاملاتی بعد بدون محدودیت دامنه نوسان به گردونه معاملات سهام بازگشت و افت بیش از ۱۷ درصدی را متحمل شد.


گروه فرآورده‌های نفتی دیگر صنعتی بود که در هفته منتهی به ۲۹ مرداد ۹۹، با افت ۱۷.۷ درصدی مواجه شد و از این منظر در رتبه دوم صنایع پرزیان هفته گذشته جای گرفت. این مهم بعد از رشد حدود ۴۰۰ درصدی پالایشی‌ها از ابتدای سال ۹۹ رقم خورد. در این گروه هفته گذشته با توقف گسترده نمادهای پالایشی مواجه بودیم. جایی که روز یکشنبه‌ پالایشگاه‌ها میزبان خبر مهمی درخصوص نفت خام بودند. طبق مصوبه وزارت نفت فرمول محاسبه نرخ خوراک پالایشگاه‌ها تغییر کرد و میانگین نرخ محموله‌های نفتی ایران جایگزین میانگین نرخ محموله‌های نفتی صادراتی منطقه شد. در حالی که انتظار می‌رفت تعلیق نمادهای پالایشی تا ۱۱ شهریور ادامه پیدا کند اما پس از شفاف‌سازی پالایشی‌ها روی سامانه کدال، یک روز بعد شاهد بازگشایی نمادهای مذکور بودیم. با وجود این سهام پالایشی برای کل هفته با صفوف سنگین فروش دست و پنجه نرم کردند.


در آنسوی بازار اما شاهد رشد قیمت سهام در چهار گروه محصولات کاغذی، کاشی و سرامیک سیمان و منسوجات بودیم. در گروه محصولات کاغذی با سه نماد زیرمجموعه شاخص صنعت رشدی معادل ۳.۹ درصد همراه شد. در این گروه گروه صنایع کاغذ پارس که در دو روز ابتدای هفته گذشته با صف طولانی خرید در سقف قیمتی همراه شده بود، روز دوشنبه با توجه به وجود ظن؛ دستکاری بازار یا استفاده از اطلاعات نهانی حداکثر تا تاریخ ۲ شهریورماه تعلیق شد. مدیرعامل این شرکت در مصاحبه‌ای و خارج از فضای اطلاع‌رسانی کدال از راه‌اندازی پروژه پارس طبیعت خبر داد و بر سودآوری این پروژه برای شرکت کاغذ پارس سخن گفت.


سه گروه کاشی و سرامیک، سیمان و منسوجات نیز هفته گذشته به ترتیب رشدی معادل ۲.۸، ۱.۷ و ۱.۳ درصد را ثبت کردند و در زمره گروه‌های سبز هفته منفی بورس قرار گرفتند.



انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر