صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۱ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹

همه آنچه را که داوطلبان کنکور پس از برگزاری آزمون باید بدانند

داوطلبان کنکور پس از برگزاری در آزمون سراسری وارد مراحل بعدی برای پذیرش در دانشگاه‌ها می‌شوند به همین دلیل باید به برخی از این موراد آشنایی داشته باشند.
کد خبر : 509532

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تاکنون سه نوبت از آزمون سراسری برگزار شده و فقط یک نوبت از آزمون برای گروه آزمایشی زبان‌های خارجی باقی مانده است. پس از برگزاری آخرین نوبت آزمون سراسری خوانش پاسخنامه‌ها آغاز می‌شود و براساس اعلام ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور نتایج اولیه به صورت کارنامه در هفته اول مهرماه اعلام می‌شود.


در مرحله بعد انتخاب رشته داوطلبان آغاز می‌شود و معمولاً یک هفته تا 10 روز داوطلبان فرصت انتخاب رشته دارند. در این مرحله داوطلبان فقط می‌توانند رشته‌های باآزمون دانشگاه‌ها را انتخاب کنند چراکه انتخاب رشته‌های بدون آزمون جداگانه صورت می‌گیرد و داوطلبان تا دوم شهریور فرصت دارند از دو طریق سازمان سنجش و درگاه دانشگاه آزاد اسلامی رشته‌های بدون آزمون دانشگاه‌ها را انتخاب کنند.


ظرفیت پذیرش سال 99


بسیاری از داوطلبان کنکور نگران پذیرش در دانشگاه‌ها هستند. به گفته رئیس سازمان سنجش آموزش کشور بیش از یک میلیون و ۹۲ هزار نفر از شرکت کنندگان کنکور ۹۹، جذب دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی خواهند شد. وی می‌افزاید: بیش از ۹۰۰ هزار نفر این داوطلبان به شیوه بدون آزمون و مابقی نیز از طریق آزمون جذب دانشگاه‌های کشور خواهند شد.


البته این آمار نشان می‌دهد ظرفیت پذیرش دوره‌های روزانه و شبانه همانند سالهای گذشته کمتر از 200 هزار نفر است و ظرفیت رشته‌های پرمناقشه پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی همانند سال گذشته با احتساب دانشگاه آزاد اسلامی همان حدود 10 هزار نفر است.


تکلیف سهمیه‌ها در کنکور 99


پیش از برگزاری کنکور سراسری بحث سهمیه‌ها خیلی داغ بود اما پس از مدتی تب و تاب آن از سر مسئولان افتاد. با این حال به گفته ابراهیم سوزنچی معاون خط مشی‌گذاری ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ سهمیه‌های کنکور برای امسال تغییری نمی‌کند، سعی ما این است که ساماندهی سهمیه‌ها را به کنکور سال آینده برسانیم.


وی سهمیه‌های مهم را بومی گزینی شورای عالی انقلاب فرهنگی، بومی گزینی مجلس مخصوص پزشکی، ایثارگران ۲۵ درصد و ۵ درصد ایثاگران مصوب مجلس دانست و گفت: بقیه سهمیه‌ها خیلی تاثیری ندارند و عدد آنها کم است.


سوزنچی همچنین درباره تسهیلات چالش برانگیز فرزندان هیئت علمی گفت: این تسهیلات سهمیه نیست یعنی صندلی را به کسی اختصاص نمی‌دهد. بلکه تسهیلات انتقال است.


با وجود این توضیحات سوزنچس تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی مربوط به انتقال و تغییر رشته بود که به گفته منصور غلامی وزیر علوم امکان انتقال فرزندان اعضای هیئت علمی همچنان پابرجاست اما امکان تغییر رشته دیگر برای داوطلبان کنکور فراهم نیست.


زمان بازگشایی دانشگاه‌ها و نحوه آموزش به دانشجویان


شیوع ویروس کرونا در کشور بسیاری از برنامه ریزی‌ها را تغییر داده است. یکی از این برنامه‌ها که دستخوش تغییر شده زمان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها و چگونگی این حضور است. علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم با اشاره به زمان ورود دانشجویان جدید الورود به دانشگاه‌ها گفت: زمانی که سازمان سنجش آموزش کشور نتایج را اعلام کند که احتمالاً اوایل آبان خواهد بود، دانشجویان جدیدالورود می‌توانند وارد دانشگاه شوند. البته باید برای این دانشجویان به منظور آشنایی با فضای دانشگاهی، حضورکوتاه مدت در محیط دانشگاهی یا برگزاری تور مجازی در نظر بگیریم و با توجه به این که آموزش‌های آن‌ها به صورت ترکیبی حضوری و مجازی است باید برنامه ریزی‌های دقیقی در این خصوص تهیه و ارائه شود.


اما وزیر علوم درباره زمان حضور داوطلبان  نتایج نهایی کنکور اواخر مهرماه اعلام می‌شود به همین دلیل دانشجویان جدیدالورود از اول آبان ماه تحصیل خود را آغاز می‌کنند.


وی افزود: به خاطر شیوع ویروس کرونا دانشگاه‌های روش‌های ویژه‌ای را برای ثبت نام دانشجویان در پیش خواهند گرفت و ثبت نام مجازی خواهد بود. احتمالاً دانشگاه‌ها امکان حضور چند هفته‌ای دانشجویان جدید را فراهم خواهند کرد تا دانشجویان با محیط دانشگاه آشنا شوند. دانشجویان در نیمسال اول باید تعداد واحد درسی کمتری را نسبت به گذشته دریافت کنند تا بتوانند برنامه نیمسال خود را مدیریت کنند.


با این حال نیسمال تحصیلی آینده 15 شهریورماه در دانشگاه‌ها آغاز می‌شود و دانشجویان می‌توانند تحصیل خود را به صورت مجازی آغاز کنند. به گفته مسئولان اگر وضعیت شیوع ویروس کرونا کمی بهتر شود احتمالاً آموزش ترکیبی یعنی شامل آموزش حضوری و مجازی در پیش گرفته می‌شود.


انتهای پیام/4040/


انتهای پیام/

ارسال نظر