صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۷ - ۳۰ آبان ۱۳۹۴
ارزیابی مدیرکل وزارت کشور در دولت اصلاحات از فضای سیاسی و انتخاباتی کشور

علی‌ باقری: یک فرماندار چگونه می‌تواند هم مجری سیاست‌های احمدی‌نژاد باشد، هم دولت روحانی؟

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات گفت: اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس حضور منسجم، هوشمند و قوی خواهند داشت. البته نحوه بروز و ظهور آن به عوامل متعددی بستگی دارد که خیلی از آنها در اختیار و مدیریت اصلاح‌طلبان نیست؛ منتها در کلیت امر، این جریان آماده حضور در انتخابات است.
کد خبر : 50907

علی باقری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در بیان ارزیابی خود از وضع سیاسی کشور در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شخصا احساس نمی‌کنم که احزاب گرداننده اصلی صحنه انتخابات کشور باشند. احزاب حضور دارند ولی گمانم این است که در یک بستر کلی‌تر، گفتمان جناح‌های مختلف سیاسی کشور کار می‌کنند. الان بزرگان و رهبران فکری دو جریان فعال هستند که الزاما درون احزاب حضور ندارند.


باقری ادامه داد: من یک فضای با نشاط سیاسی را برای آینده می‌بینم که دو جناح عمده اصولگرایی و اصلاح‌طلبی کشور در آن حضور دارند.


حضور منسجم اصلاح‌طلبان


وی درباره آرایش سیاسی اصلاح‌طلبان گفت: اصلاح‌طلبان با مقدماتی که طی کرده‌اند با یک انسجام کاملی در انتخابات حضور خواهند داشت که طلیعه این امر هم شکل‌گیری شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاحات است.


مدیر کل سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات اضافه کرد: مجموعه‌های اصلاح‌طلب به یک بلوغ سیاسی رسیده‌اند که بر اساس آن حرکت خود را در انتخابات شکل خواهند داد.


چندصدایی اصولگرایان


باقری همچنین درباره آرایش سیاسی اصولگرایان اظهار کرد: جریان اصولگرایی به عنوان جریانی که هم مجلس را در اختیار دارد و هم از پایگاه قدرت خوبی در جامعه برخوردار است، طبیعی است که در انتخابات برای دفاع از حفظ اکثریت خود در مجلس تلاش کند. آنها در این راستا در حال برنامه‌ریزی هستند؛ ولی بر اساس آنچه ما از بیرون به عنوان ناظر می‌بینیم به نظر می‌رسد که انسجام کامل در بین آنها وجود ندارند. صداهای متعددی از جریان کلی اصولگرایی شنیده می‌شود و من گمانم این است با توجه به وقت باقی مانده تا برگزاری انتخابات و نوع شکاف‌ها و اختلافاتی که در بین آن‌ها وجود دارد، دو جریان متفاوت از اصولگرایان در انتخابات آینده حضور خواهند یافت.


مدیر کل سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که تحلیل شما از عملکرد فرماندارانی که از دولت احمدی‌نژاد باقی مانده‌اند چیست؟ گفت: به طور کلی انتظار این است که وقتی یک دولت با برنامه‌های جدیدی روی کار می‌آید، بدنه سیاسی آن دولت هماهنگ با برنامه‌های وعده داده شده باشد و این روندی است که مختص ایران نیست بلکه در بیشتر کشورها متداول است. در کشورهایی که مبارزات سیاسی نهادینه شده و در واقع به یک نوع بلوغ به لحاظ رقابت‌های سیاسی رسیده‌اند که با تغییر دولت‌ها پست‌های سیاسی که تغییر کند.


وی ادامه داد: البته تعریف پست سیاسی در جوامع مختلف فرق می‌کند. در برخی جوامع این پست‌های سیاسی اندک است و شامل مدیریت‌های بلندپایه می‌شود. اما به هر حال این یک اصل است که افراد صاحب پست‌های سیاسی با تغییر دولت‌ها تغییر می‌کنند و مناقشه‌ای هم در آن نیست. از این منظر به نظر می‌رسد در حوزه وزارت کشور، به رغم تلاش‌هایی که انجام شده است، کارنامه چندان درخشان و روشنی ندارد. باز تاکید می‌کنم که این کارنامه از نظر تطابق تفکر مدیران وزارت کشور با برنامه‌های دولت مد نظر است و انتظار می‌رود که وزارت کشور از این بهتر عمل کند.


باقری اضافه کرد: این فرماندارانی که از دوره احمدی‌نژاد مانده‌اند چون مدیر سیاسی هستند یا به تفکر دولت احمدی‌نژاد معتقدند یا تفکر دولت آقای روحانی را قبول دارند و نمی‌توانند نسبت به هر دوی این برنامه‌ها بی‌طرف باشند. چون بخشی از این برنامه‌ها مثلا مربوط به آزادی تشکل‌ها و احزاب است که دولت احمدی‌نژاد نسبت به آن یک سازوکاری داشته و دولت آقای روحانی برنامه دیگری دارد. یک آدم واحد چگونه می‌تواند مجری هر دوی این سیاست‌ها باشد؟ بنابراین من فکر می‌کنم در این زمینه عملکرد مناسبی نبوده است.


وی اظهار کرد: در انتخابات آنچه از فرماندار دولت انتظار می‌رود این است که یک انتخابات آزاد، عادلانه و توأم با رقابت را در حوزه انتخابیه خود شکل دهد. از سطوح عالی مدیریتی از جمله شخص رئیس‌جمهوری و وزیر کشور و مدیران عالی وزارت کشور هم انتظار این است که از همین بدنه مدیریتی وزارت کشور، به رغم انتقادهایی که وجود دارد، بخواهند این گونه انتخاباتی را برگزار کنند. اگر این اتفاقات اتفاق بیفتد با همین بدنه مدیریتی که به آن انتقاد وارد است، هم می‌شود انتخابات خوبی را برگزار کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر