صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۴ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
با تلاش دانشمندان؛

حالت کوانتوم پایدارتر می‌شود

دانشمندان راهی برای پایداری 10 هزار برابری حالت کوانتوم کشف کرده‌اند.
کد خبر : 508690

به گزارش خبرنگار حوزه‌ علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، یکی از چالش‌های اصلی در فناوری کوانتوم پیدا کردن راهی برای پایداری بیشتر حالت کوانتوم است. حالت کوانتوم حالتی فوق‌العاده ظریف است که تنها چند میلی‌ثانیه باقی می‌ماند. حالا محققان دانشگاه شیکاگو روشی کشف کرده‌اند که اجازه می‌دهد حالت کوانتوم تا 10 هزار برابر بیشتر باقی بماند.


گروه تحقیقاتی این کار را با استفاده پدیده‌ای به نام ناهمدوسی انجام داده‌اند. ناهمدوسی از دست داده همدوسی کوانتومی است؛ در مکانیک کوانتومی ذرات مانند الکترون توسط یک تابع موج (یک توصیف ریاضی حالت کوانتومی یک سیستم) توصیف می‌شوند. طبیعت احتمالی تابع موج باعث به وجود آمدن اثرات کوانتومی مختلف می‌شود.


در این روش تلاشی برای حذف صدا در محیط نمی‌شود بلکه سیستم را به نحوی فریب می‌دهند که گمان کند صدایی در محیط وجود ندارد. با استفاده از یک میدان مغناطیسی متناوب به نام کیوبیت که حالت جامد دارد. تیم تحقیقاتی در کنار پالس‌های الکترومغناطیس استاندارد که برای کنترل این سیستم ضروری است، موفق به خارج کردن صداهای غیرضروری شده است.


کیوبیت یا بیت کوانتومی واحد پایه‌ای پردازش کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی بوده و مشابه بیت در رایانه‌های کلاسیک است. کوچکترین واحد ذخیره اطلاعات و معیاری از مقدار اطلاعات کوانتومی است.


با استفاده از روش جدید سیستم کیوبیت می‌توان حالت کوانتوم را تا 22 میلی‌ثانیه پایدار نگه داشت که در مقایسه با تلاش‌های قبلی 10 هزار شده است.


انتهای پیام/4021/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر