صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۹
جانباز هشت سال دفاع مقدس مطرح کرد؛

روایتی از فریب عراقی‌ها با عملیات مچ‌اندازی/ واکنش نیروهای بعث به ذکر «یا ابوالفضل» یک رزمنده

جانباز هشت سال دفاع مقدس، روایتی از فعالیت فرهنگی اسرا در بند رژیم بعثی عراق مطرح کرد و گفت: با عملیات مچ‌اندازی جانبازان دشمن را فریب می‌دادیم.
کد خبر : 508677

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از همدان، علی محبی‌، آزاده و جانباز سرافراز هشت سال دفاع مقدس و عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی همدان در مراسم گرامیداشت سالروز ورود آزادگان به میهن اسلامی که در جوار یادمان شهدای گمنام واحد همدان برگزار شد، گفت: امام خمینی(ره) بذر تئوریک انقلاب اسلامی را با بصیرت الهی بنیان نهاد و این نهال نوپا در دستان پرتوان ایثارگران انقلاب اسلامی نشو و نما پیدا کرد و به درختی تنومند تبدیل شد.


وی اضافه کرد: هیچ تئوری ارزش واقعی خود را به کمال نمی‌رساند؛ مگر اینکه به مرحله عمل و اجرا درآید و امام خمینی‌(ره) نیز که در حقیقت تئوریسین ارزش‌های انقلاب اسلامی هستند با همت، همیت و رشادت ایثارگران دفاع مقدس اعم از شهدا، آزادگان، جانبازان و رزمندگان در عرصه دفاع مقدس سنگ تمام گذاشتند و در مقام نظر و عمل از این ارزش‌ها پاسداری کردند.


آزاده و جانباز 8 سال دفاع مقدس و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با اشاره به رساله دکتری خود با عنوان «حقوق اسرای جنگی در پرتو حقوق بشردوستانه» تصریح کرد: حقوق بشر و حقوق بشردوستانه دو موضوع مجزا هستند؛ حقوق بشر وضعیتی عام و شمول داشته و برای تمام انسان‌ها تعریف می‌شود، در حالی که حقوق بشردوستانه خاص دوران جنگ مربوط به حقوق اسرای جنگی است.


محبی‌ تأکید کرد: با وجود قوانین کافی درباره حقوق اسرای جنگی در کمپ‌های عراقی از جمله کمپ 9 عراق به طور آشکار حقوق اسرای ایرانی بارها و بارها نقض شده است.


حضور فرمایشی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی در اسارتگاه‌ها


وی، حضور کمیته بین‌المللی صلیب سرخ جهانی در اسارتگاه‌ها را فرمایشی توصیف و عنوان کرد: این کمیته در حد یک نامه‌رسان بود و با وجود ضرب و شتم و آزار و اذیت فراوانی که دژخیمان عراقی به اسرای ایرانی روا می‌داشتند و گزارش‌هایی که به ناظران صلیب سرخ ارائه می‌شد، هیچ اقدام موثری در کاهش این رنج و عذاب دیده نمی‌شد.


آزاده و جانباز 8 سال دفاع مقدس در ادامه به ذکر خاطرات تلخ و شیرین ایام پنج ساله اسارت پرداخت و تشریح کرد: در دوران اسارت فعالیت‌های فرهنگی را هیچ‌گاه تعطیل نکردیم؛ از جمله برگزاری مسابقات نهج‌البلاغه.


محبی‌ مطرح کرد: برای آنکه نگهبانان عراقی به فعالیت‌های فرهنگی ما پی نبرند، مسابقات صوری برگزار می‌کردیم که یک مورد‌ آن مسابقه مچ‌اندازی میان جانبازان بود؛ به این صورت که مسابقه نهج‌البلاغه را برگزار می‌کردیم و به محض حضور نیروهای عراقی، دو نفر از اسرا که از ناحیه دست معلول شده بودند سریعاً صحنه را عوض می‌کردند و با یکدیگر مچ می‌انداختند تا نیروهای بعث عراق به حقیقت ماجرا پی نبرند.


وی به شرح خاطره دیگری پرداخت و متذکر شد: در ایام محرم یکی از اسرای ایرانی درخواست نوحه‌خوانی کرد و البته فردی بود که اهل آواز بود و از نوحه سررشته‌ای نداشت، مراسم مداحی به صورت پنهانی از دید عراقی‌ها آغاز شد و نوبت به این فرد که رسید، هنوز چند بیتی نوحه نخوانده بود که به ناگاه نگهبان عراقی سر رسید و وی را به شدت مضروب کرد، دوستان بعدها به شوخی می‌گفتند پریدن از این شاخه به آن شاخه عواقب دارد.


این آزاده جنگ تحمیلی و جانباز سرافراز ادامه داد: یک‌بار دژخیمان بعث عراقی یکی از اسرا را به شدت کتک می‌زدند و آن بنده خدا نیز با صدای بلند ذکر «یاابالفضل(ع)» می‌گفت، عراقی‌ها یکی از اسرای ایرانی که نامش ابوالفضل بود آوردند و به او گفتند که این هموطنت تو را صدا می‌زند و از تو استمداد می‌جوید، به او کمک کن، درغیراین صورت خودت نیز کتک خواهی خورد و با همین بهانه هر دوی آنها را به شدت مضروب کردند که نشان از اوج بیرحمی و شقاوت آنان داشت.


محبی‌، نام و یاد شهید اسماعیل جعفری را گرامی داشت و تأکید کرد: این شهید والامقام که با خباثت، نامردی و نامردمی عراقی‌ها شربت شهادت  نوشید، چند ماه بدون هیچ کمک پزشکی و بدون اینکه به او اجازه نظافت و استحمام بدهند مصائب و سختی‌های بسیاری را تحمل کرد و در نهایت به دیار معبود شتافت.


به گزارش آنا، علی محبی‌ دارای دکتری حقوق و عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی همدان است که سال 1365 در جبهه مهران و خط پدافندی به اسارت درآمد و نزدیک به پنج سال در کمپ 9 عراق اسیر بود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر