کمبود امکانات بحرانهای میانکاله را تشدید میکند / ابراهیمی کارنامی: آتش سوزی در میانکاله دارای منشأ انسانی بوده است
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حوالی بامداد روز گذشته (یکشنبه 26 مرداد ماه) پناهگاه حیات وحش میانکاله طعمه حریق شد.
خشکی منطقه و وزش باد شدید باعث گسترش سریع آتش در منطقه شد. البته پس از حدود 10 ساعت و با تلاش نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست این آتشسوزی در شب گذشته مهار شد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در ارتباط با این مورد حریق به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این آتشسوزی که در بامداد روز گذشته اتفاق افتاد با تلاش راهداری، شهرداری، استانداری، مدیریت بحران و حتی منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد در حدود ساعت 11 دیشب حریق مهار شد.
وی با اشاره به این مطلب که این حریق منشأ انسانی دارد، عنوان کرد: علت حریق انسانی بوده ولی عمدی یا غیرعمد بودن آن پس از بازداشت متخلفین و طی کردن مراحل اداری و قضایی مشخص خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران در ارتباط با میزان خسارتها و آسیبهای احتمالی به منطقه نیز اظهار کرد: ما ارزشگذاری اقتصادی منابع پایه نداریم بنابراین برآورد میزان خسارتها امری زمانبر خواهد بود و نیازمند بررسیهای دقیق کارشناسی است.
ابراهیمی کارنامی ادامه داد: قطعاً به گونههای زیستگاهی ما آسیب وارد شده زیرا این منطقه کمبارش و خشک است و وزش باد در روز گذشته وسعت این آتشسوزی را افزایش داده است.
وی با اشاره به این مطلب که خشکی منطقه فرآیند احیای طبیعت را نیز زمانبر میکند، گفت: از ابتدای سال تاکنون این نهمین آتشسوزی بوده ولی بهدلیل حضور سریع نیروهای سازمان حفاظت محیط زیست در همان ساعات اولیه این حریقها مهار شده است ولی این آتشسوزی بهدلایلی که مطرح شد گستردگی فراوان داشته است.
شایان ذکر است منطقه میانکاله از یک سو با خشکی و از سه جهت دیگر با آب محصور شده است و با توجه به اینکه این تالاب بینالمللی و ذخیرهگاه طبیعی زیستکره است همواره ورود و خروج افراد بومی در منطقه با کسب مجوز سازمان محیط زیست امکانپذیر است و افراد غیربومی نیز تنها در مناطق و ساعات خاصی اجازه تردد دارند ولی از آنجاییکه کنترل ترددها از سمت آب مقدور نیست افراد سودجو با اهدافی همچون تغییر کاربری و سودجویی شخصی در مواردی اقدام به آتش زدن این مراتع میکنند.
با توجه به اهمیت منطقه میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست از امکانات کافی برای رصد و پایش منطقه بهرهمند نیست و اختلال و کندی در تعاملات بین سازمانی سبب میشود تا در زمان بروز بحرانهایی همچون آتشسوزی مهار و مدیریت آن با تأخیر انجام شود و همین زمانبر بودن وسعت حریق را افزایش داده و آسیب به طبیعت را دوچندان میکند، موضوعی که میبایست بیش از اینها مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/