صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۷ - ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

تعلل وزارت نفت عامل افزایش «فلرسوزی» در مناطق نفتی با وجود افت شدید تولید نفت

با وجود افت حجم گاز فلر شده ایران در سال 2019، شدت فلرسوزی ایران از سال 2018 روند افزایش داشته و در سال 2019 به 10/75 مترمکعب در هر بشکه رسیده است.
کد خبر : 508433

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مرکز بررسی‌های اتاق بازرگانی ایران در گزارشی اعلام کرد که بر اساس گزارش بانک جهانی در جولای 2020 حجم گاز «فلر شده» جهانی در سال 2019 به 150 میلیارد مترمکعب رسیده که نسبت به سال 2018، 3 درصد افزایش داشته که این افزایش ناشی از افزایش 23 درصدی گاز فلر شده در ایالات متحده آمریکا بوده است. ایران در سال 2019 چهارمین کشور از لحاظ تولید گاز فلرشده در جهان است که پس از روسیه، عراق و آمریکا قرار دارد.


ایران در سال 2019 حدود 13/8 میلیارد مترمکعب گاز فلرشده بود که نسبت به سال 2018 حدود 20 درصد کاهش داشته است به نظر می‌رسد کاهش حجم گاز فلر در ایران به علت کاهش تولید صادرات نفت و در نتیجه تولید نفت بوده است. با وجود افت حجم گاز فلر شده ایران در سال 2019، شدت فلرسوزی ایران از سال 2018 روند افزایش داشته و در سال 2019 به 10/75 مترمکعب در هر بشکه رسیده است. این در حالی است که شدت فلرسوزی عراق و روسیه در سال 2019 کمتر از ایران و به ترتیب 10/1 و 5/4 مترمکعب در هر بشکه بوده است.


گفتنی است که گاز فلر ارزش سوختی بالایی دارد و می‌توان از آن در تولید فرآورده‌های گازی، مایعات گازی (NGL)، گاز مایع (LPG، LNG)، فرآیند گاز به مایع (GTL)، تولید برق و تزریق مجدد به میادین نفتی و خوراک واحدهای مختلف استفاده شوند. در برخی قوانین کشور از جمله بند الف ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه نیز به مهار و کنترل 90 درصد از گازهای مشعل اشاره شده که لازم است تا پایان سال 1400 انجام شود زیرا تبعات زیست محیطی سختی هم در مناطق نفتی داشته است.


آمارها نشان می‌دهد که وزارت نفت عزم چندانی برای مقابله با گازهای فلر نداشته به نحوی که میزان فلرسوزی افزایش یافته این درحالی است که مقدار گاز فلر شده کاهش یافته است که ناشی از کاهش شدید تولید نفت است.


انتهای پیام/4141/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: اقتصاد بورس
ارسال نظر