صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۸ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
توسط معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری صورت گرفت؛

فراخوان فعالان حوزه نانو برای بهبود کیفیت تایرهای ایران ساخت

قرار است با راه‌اندازی چالشی نوآوری تایرهای باکیفیت مبتنی بر فناوری نانو در داخل کشور تولید شود.
کد خبر : 508068

به گزارش  گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چالشی که برای ارتقا کیفیت تایرهای ایران ساخت طراحی شده است به دنبال ارائه راهکاری فناورانه برای حل یکی از مشکلات صنعت است.


این چالش نوآوری به‌دنبال توسعه راهکارهایی مبتنی بر فناوری نانو با هدف کاهش مقاومت غلتشی و افزایش قدرت چنگ‌زنی خیس تایر خودرو است.


«دستیابی به مقاومت غلتشی رده A توام با چنگ‌زنی خیس رده A و حفظ حداکثری مقاومت سایش رویه تایر TBR» عنوان این چالش نوآورانه است که در آن از علاقمندان و فعالان حوزه نانو دعوا شده است، طرح‌ها و ایده‌های فناورانه خود را برای ارتقا این حوزه ارائه دهند.


شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، و سایر پژوهشگران و فناوران برای ارسال طرح خود تا 10 شهریور ماه سال جاری مهلت دارند. پس از آن نیز داوری آغاز می‌شود. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت چالش‌های فناوری و نوآوری نانو مراجعه کنند.


اهمیت برگزاری این چالش نیز در داخلی سازی  تایرها به عنوان یکی از اجزای مهم در خودرو است. تایرها کامپوزیت‌هایی مهندسی هستند که برای ساختن آن‌ها از بیش از ۱۵ آمیزه‌ لاستیکی استفاده می‌شود و باید در طراحی آن از دانش و مهندسی ویژه‌ای بهره گرفت. نقش تایر در خودرو بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا تمام نیروها و گشتاورهای بین سطح جاده و خودرو ابتدا به تایر وارد می‌­شوند. 


 توانایی تایر در انتقال نیروهای وارد بر آن تأثیر قابل توجهی در ایمنی، فرمان‌پذیری و راحتی خودرو­ دارد. در واقع، انرژی موتور خودرو به تایرها منتقل می‌شود و آن‌ها را می‌چرخاند. سپس گشتاور ایجادشده، خودرو را به جلو می‌راند. مقاومت غلتشی تایر یکی از ریشه‌های اتلاف انرژی در خودرو و به تبع آن، کاهش بازدهی سوخت است. علاوه بر این، مقاومت غلتشی آثار زیست‌محیطی نیز به دنبال دارد؛ زیرا باعث ازبین‌رفتن آج سطح تایر شده که تجزیه آن در محیط سال‌ها به طول می‌انجامد.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر