صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۲۳ مرداد ۱۳۹۹
هانی‌زاده در گفتگو با آنا:

احتمال ارجاع پرونده لبنان به شورای امنیت وجود دارد/ حضور مکرون در بیروت رمز عملیات بی‌ثبات‌سازی

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت این احتمال وجود دارد غربی‌ها به دنبال ارجاع پرونده لبنان به شورای امنیت و وضع تحریم علیه حزب‌الله باشند.
کد خبر : 507745

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا در خصوص چشم‌انداز تحولات اخیر لبنان گفت غربی‌ها به دنبال فشار بر دولت بعدی لبنان برای خلع سلاح حزب‌الله هستند و آمادگی ارجاع پرونده این کشور به شورای امنیت برای وضع تحریم ضد حزب‌الله را دارند.


وی همچنین گفت که واکنش غرب به انفجار بندر بیروت از یک الگوی طراحی‌شده پیروی می‌کند و حضور هفته گذشته مکرون در بیروت رمز عملیات بی‌ثباتی لبنان بوده است.



هانی‌زاده البته معتقد است حزب‌الله تمهیدات لازم برای خنثی‌سازی این سناریوها را تعریف خواهد کرد و جلوی موفقیت جبهه دشمن را می‌گیرد. مشروح این گفتگو به شرح زیر است:


آنا: فکر می‌کنید برآیند تحولات اخیر لبنان به سود جبهه مقاومت باشد یا به ضرر آن؟


هانی زاده: انفجاری که در بندر بیروت رخ داد و منجر به کشته شدن بیش از 160 نفر و مجروح شدن حدود 6 هزار نفر شد ظاهراً یک سناریوی از پیش طراحی‌شده بود.


وجود 2 هزار و 750 تن آمونیوم نیترات در یک انبار در شهر بیروت کاملاً خطرناک بوده است. از سال 2014 مقامات بندر با دولت‌های گذشته مکاتبه کردند تا این مواد آتش‌زا به خارج بندر منتقل شود، ولی توجهی به درخواست‌ها نشد.




بیشتر بخوانید:


مطالبه غرب از لبنان برای «اصلاحات اقتصادی و سیاسی» در قبال ارائه کمک‌های مالی/هدف ضربه به حزب‌الله است؟


پشت پرده شوآف مکرون روی ویرانه‌های بیروت/ فرانسه به دنبال قیمومیت دوباره بر لبنان است؟




فارغ از عمدی یا تصادفی بودن انفجار، شرایط جدیدی پس از آن پدید آمد. امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه وارد بیروت شد و اعلام کرد دولت لبنان باید دست به اصلاحات ساختاری بزند. اظهارات وی مداخله‌جویانه و به‌مثابه اعلام جنگ به بیروت بود. وی طوری وانمود کرد که گویی لبنان بخشی از قلمرو فرانسه محسوب می‌شود.


بلافاصله بعد از بازگشت مکرون، گروهی از مردم در بیروت به خیابان‌ها ریختند و وزارتخانه‌ها را اشغال کردند. این نشان می‌داد اظهارات مکرون رمز عملیات بی‌ثباتی در بیروت بوده است.


آنا: فکر می‌کنید منظور مکرون از لزوم انجام «اصلاحات سیاسی و اقتصادی» در لبنان چه بود؟ آیا غربی‌ها دنبال مبارزه با فساد و شفافیت در لبنان هستند؟


هانی‌زاده: ظاهراً اصلاحات مدنظر این است که دولت دیاب کنار رود و دولتی وابسته به آمریکا در لبنان تشکیل شود که نسبت به حزب‌الله نگاهی منفی داشته باشد. نظر غربی‌ها این است که در کابینه آینده سهمی برای مقاومت اختصاص داده نشود و وزرایی عموماً تکنوکرات انتخاب شوند و نگاه منفی به حزب‌الله داشته باشند.


آنا: فکر می‌کنید بعد از انفجار چه تغییراتی در ترکیب سیستم سیاسی شاهد باشیم؟


هانی‌زاده: در پی ناآرامی‌ها، دولت حسان دیاب که نظر مثبتی نسبت به حزب‌الله داشت، مجبور به استعفا شد 10 تن از نمایندگان پارلمان نیز که وابسته به جریان 14 مارس هستند، استعفا دادند.



حسان دیاب، نخست‌وزیر مستعفی لبنان


اکنون انحلال مجلس در دستور کار است و قرار است انتخابات زودهنگامی ظرف سه ماه آینده در لبنان برگزار شود. با توجه به اتهام‌زنی‌ها و فضاسازی‌هایی که ضد حزب‌الله صورت گرفت، امکان پیروزی حزب‌الله در انتخابات آینده ضعیف خواهد بود.


احتمال می‌رود دولتی به ریاست «نواب سلام» تشکیل شود که در تقابل با حزب‌الله است.


آنا: با توجه به تشدید فشارها به حزب‌الله، فکر می‌کنید غربی‌ها در اوضاع فعلی چه خوابی برای لبنان دیده‌اند؟


هانی‌زاده: سناریوی اصلی همانی است که از سال‌ها پیش دنبال می‌شده: خلع سلاح حزب‌الله و خروج آن از صحنه سیاسی لبنان. این چیزی است که رژیم صهیونیستی سال‌ها دنبال آن بوده است.


با توجه به اینکه دولت حسان دیاب در مقابل خواست کشورهای غربی برای خلع سلاح حزب‌الله مقاومت کرد، فشارها روی آن زیاد شد و در نهایت دولت استعفا داد.



یکی از استراتژی‌هایی که غربی‌ها برای تأمین هدف خود ممکن است به کار گیرند، ارجاع پرونده لبنان به شورای امنیت است. هزینه این ماجراجویی را عربستان و امارات پرداخت می‌کنند و غربی‌ها کار بردن پرونده به شورای امنیت را پیش می‌برند.


بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی، ضرب‌الاجلی برای حزب‌الله تعیین می‌شود تا سلاح خود را تحویل دولت بدهد. اگر حزب‌الله سلاح‌ خود را تحویل نداد، اجماع جهانی علیه حزب‌الله شکل می‌گیرد و پرونده لبنان به شورای امنیت می‌رود.


آمریکا و غرب تلاش می‌کنند حزب‌الله را تحت بند هفت سازمان ملل قرار دهند.


البته تصویب قطعنامه در شورای امنیت برای غربی‌ها کار ساده‌ای نیست و احتمال می‌رود روسیه و چین این قطعنامه را وتو کنند.


حزب‌الله نیز تمهیدات لازم برای خنثی‌سازی این سناریوها را تعریف خواهد کرد و جلوی موفقیت جبهه دشمن را می‌گیرد. 


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر