زیستبوم نوآوری حوزه معدن توسعه مییابد
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در بازه زمانی ششساله اخیر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکتهای فناور و دانشبنیان قابلتوجهی در حوزه معدن و فرآوردههای معدنی به وجود آمدهاند. با توجه به توسعه زیستبوم نوآوری حوزه معدن، تفاهمنامهای میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان نظاممهندسی معدن به امضاء رسید.
کامبیز مهدی زاده مشاور معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، در مراسم امضای این تفاهمنامه گفت: ظرفیتهای معدنی کشور ازجمله محورهایی است که میتواند باعث کم شدن اتکای اقتصاد به نفت شود. مبحث نسبتاً جدیدی مانند گردشگری معدن، زمینشناسی پزشکی و ارتقاء ایمنی معادن و معدنکاری میتواند ازجمله مواردی باشد که به موضوع همکاری دوجانبه تبدیل شود.
وی در ادامه افزود: تلاش میکنیم تا مفاد این تفاهمنامه در کمترین زمان ممکن عملیاتی شود. موضوع گسترش حمایت و سرمایهگذاری در حوزه معدن دیگر مبحثی است که باید به آن توجه کرد. با استفاده از ظرفیت صندوقهای حمایتی مانند صندوق نوآوری و شکوفایی میتوان حمایتهای لازم را تخصیص داد. همچنین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بستههای تشویقی و حمایتی لازم را در اختیار شرکتهای دانشبنیان و فناور حوزه معدن قرار میدهد.
مهدی زاده همچنین گفت: با عنایت به توجه خاص معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری به حوزه معدن بهزودی یک مرکز نوآوری و فناوری تخصصی در حوزه معدن با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی تأسیس میشود. ایجاد شتابدهندهها و مراکز نوآوری تخصصی میتواند به بستری مناسب برای تولد استارتآپهای جدید در حوزه معدن تبدیل شود.
برگزاری نمایشگاه
همچنین تقی نبئی رئیس شورای مرکزی و رئیس سازمان نظاممهندسی معدن نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه، گفت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بسترهای مناسبی برای توسعه فناوری در حوزه معدن ایجاد کرده است که امیدوار هستیم با استفاده از این ظرفیت، بتوانیم شرکتهای فناور و دانشبنیان را ترغیب کنیم تا فعالیت بیشتری در این حوزه انجام دهند. این شرکتها میتوانند محصولات فناورانه قابلتوجهی بر اساس مواد و فروآوردههای معدنی ایجاد کنند.
به گفته نبئی، سازمان نظاممهندسی درصدد است تا در آیندهای نزدیک یک نمایشگاه بزرگ تخصصی در حوزه معدن برگزار کند. از هماکنون شرکتهای خارجی و داخلی استقبال خوبی از این رویداد به عمل آوردهاند. شرکتهای دانشبنیان و فناور نیز میتوانند با استفاده از این فرصت، محصولات فناورانه خود را به شرکتهای بزرگ معدنی معرفی کنند.
بر اساس این تفاهمنامه دو طرف کارگروههایی را برای توسعه فعالیتهای نوآورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی تشکیل میدهند. همچنین حمایت از شرکتهای دانشبنیان و فناور فعال در حوزه معدن با استفاده از ظرفیتهای دو طرف، دیگر محور این تفاهمنامه بود. همچنین طرفین این تفاهمنامه، توافق کردند تا برای ایجاد مراکز نوآوری و شتابدهندههای تخصصی حوزه معدن همکاری کنند.
این تفاهمنامه با امضای کامبیز مهدی زاده مشاور عالی معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری و تقی نبئی، رئیس سازمان نظام معدن رسمیت یافت.
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/