صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۸ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

چگونه بدون آزمون دانشجوی دانشگاه آزاد شویم؟

متقاضیان ثبت‌نام در دوره‌های بدون‌آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تا روز دوم شهریورماه فرصت دارند که در دوره‌های بدون‌آزمون کاردانی و کارشناسی ثبت‌نام کنند.
کد خبر : 507432

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، داوطلبان برای ثبت‌نام در دوره‌های بدون‌ آزمون دانشگاه آزاد اسلامی تا روز دوم شهریورماه فرصت دارند که در دوره‌های بدون‌ آزمون کاردانی و کارشناسی ثبت‌نام کنند.


متقاضیان برای ثبت‌نام باید مدرک دیپلم داشته باشند. داوطلبان نظام آموزشی جدید اعم از شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش حداکثر تا 31 شهریورماه فرصت دارند مدرک تحصیلی خود را ارائه دهند. فارغ‌التحصیلان دوره پیش‌دانشگاهی نیز باید مدرک پیش‌دانشگاهی خود را حداکثر تا 31 شهریورماه ارائه دهند.


متقاضیان نظام قدیم یا دارندگان مدرک کاردانی می‌توانند برای ثبت‌نام در دوره بدون‌آزمون اقدام کنند. دارندگان دیپلم فنی و حرفه‌ای و کاردانش نظام قدیم هنرستان که فاقد مدرک پیش‌دانشگاهی یا مدرک کاردانی هستند، حق ثبت‌نام و شرکت در این مرحله را ندارند و در صورت ثبت‌نام و انتخاب رشته به‌عنوان متخلف شناخته‌شده و برابر ضوابط با آنان برخورد خواهد شد.


متقاضیان باید معدل کل یا معدل کتبی خود را به‌صورت صحیح در تقاضانامه وارد کنند. داوطلبان در صورت مغایرت معدل کل یا معدل کتبی واقعی با معدل اعلام‌شده از ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان ممانعت به عمل می‌آید.



نظام آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی


آموزش در دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس نظام واحدی است. در این نظام هر درس با توجه به سرفصل و حجم مطالب از یک، دو، سه و یا چهار واحد درسی تشکیل شده است.


دانشجویان در هر نیمسال تحصیلی با انتخاب تعدادی از دروس بر اساس ضوابط مربوط و حضور در کلاس‌های نظری و عملی آن‌ها، در پایان نیمسال تحصیلی در امتحان آن دروس شرکت می‌نمایند و پس از موفقیت در امتحان کلیه دروس فارغ‌التحصیل می‌شوند.


در این نظام آموزشی چنانچه دانشجویی در یک درس نمره قبولی نیاورد، ملزم به گذراندن مجدد همان درس است. بر اساس مفاد آیین‌نامه آموزشی تعداد واحدهای درسی لازم برای گذراندن دوره کارشناسی بر طبق مصوبات شورای عالی برنامه‌ریزی تعیین و اعلام می‌شود.


نظام آموزشی تمام‌وقت


نظام آموزشی تمام‌وقت برای دانشجویانی است که تمامی وقت خود را صرف تحصیل در دانشگاه می‌نمایند و کلاس‌های درس آن‌ها ممکن است صبح یا عصر و یا هر دو وقت باشد. حداکثر طول مدت تحصیل در نظام آموزشی تمام‌وقت برای دوره کارشناسی پیوسته 6 سال است.


نظام آموزشی پاره‌وقت


نظام آموزشی پاره‌وقت برای پاسخگویی به نیاز داوطلبانی که نمی‌توانند در دوره تمام‌وقت دانشگاه آزاد اسلامی به تحصیل بپردازند، طراحی شده است.


همچنين نظام آموزشی پاره‌وقت به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز رسیده است، در مقطع کارشناسی رشته‌های غیرپزشکی در تعداد زیادی از واحدهای دانشگاهی ایجاد شده است. حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی پاره‌وقت بیش از حداکثر مدت مجاز تحصیل در نظام آموزشی تمام‌وقت است.


لیکن چنانچه دانشجویان نظام آموزشی پاره‌وقت امکان انتخاب و گذراندن واحدهای درسی بیشتری را در هر نیمسال داشته باشند، می‌توانند این دوره را مانند دانشجویان نظام آموزشی تمام‌وقت در حداقل مدت طی نمایند.


حداکثر مدت مجاز تحصیل در دوره کارشناسی نظام آموزشی پاره‌وقت 8 سال است. به فارغ‌التحصیلان این نظام آموزشی مانند نظام آموزشی تمام‌وقت مدرک تحصیلی رسمی مربوط به‌نظام آموزشی پاره‌وقت اعطا خواهد شد.


کلاس‌های نظام آموزشی پاره‌وقت در وقت عصر تشکیل می‌شود ولی اگر تعداد دانشجویان به تفکیک زن و مرد در یک درس به حدنصاب تشکیل یک کلاس نرسد، ممکن است آن کلاس توأماً با دانشجویان تمام‌وقت در اوقات صبح یا عصر تشکیل شود. ازلحاظ ارزش علمی و استخدامی بین مدرک فراغت از تحصیل تمام‌وقت و پاره‌وقت اختلافی وجود ندارد.


بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی برنامه‌ریزی دارندگان مدرک حوزوی مورد تأیید حوزه علمیه قم که معادل دیپلم کامل نظام قدیم متوسطه است به شرط آنکه مشمول وظیفه عمومی نبوده و هم‌زمان در حوزه علمیه تحصیل نداشته باشند، می‌توانند در رشته‌های گروه علوم انسانی دانشگاه ثبت‌نام کنند.


شرایط ثبت‌نام افراد مشمول


افراد مشمولی که قبلاً در دانشگاه تحصیل کرده و اخراج شده یا از تحصیل منصرف شده‌‌اند و تحصیلات آنان ناتمام مانده یا منجر به دریافت مدرک مقطع پایین‌تر شده است مجاز به ثبت‌نام نیستند مگر افرادی که موفق به دریافت کارت پایان خدمت یا معافیت دائم از خدمت وظیفه عمومی شده باشند.


متقاضیان با مراجعه به سامانه ثبت‌نام اینترنتی مرکز سنجش، پذیرش و فارغ‌التحصیلی دانشگاه به آدرس www.azmoon.org نسبت به دریافت و مطالعه دفترچه راهنمای این دوره اقدام کنند.


متقاضیان می‌توانند با پرداخت مبلغ 530 هزار ریال نسبت به خرید کارت اعتباری ثبت‌نام اقدام کنند و با درج شماره کارت اعتباری و شماره کد ملی وارد صفحه ثبت‌نام شوند.


متقاضیان می‌توانند نسبت به انتخاب 20 رشته/شهر از یک مجموعه و یک نظام آموزشی از میان رشته/شهرهای ارائه شده در سامانه اقدام کنند.


متقاضیانی که تمایل به انتخاب رشته/شهر از مجموعه‌های آزمایشی متفاوت دارند، می‌توانند مجدداً با خرید کارت اینترنتی ثبت‌نام نسبت به انتخاب 20 رشته/شهر از مجموعه آزمایشی دیگر اقدام کنند.


انتهای پیام/4040/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر