استخوانها با ذرات مغناطیسی ترمیم میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، چندی پیش دانشمندان موفق به ساخت ماده قابلکاشتی شدند که با تحریک الکتریکی باعث رشد مجدد سلولهای استخوانی میشود. حال یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه باسک کانتری در اسپانیا ماده مشابهی ساختهاند که به جای محرک الکتریکی، از ذرات مغناطیسی برای ترمیم و تجدید استخوانها استفاده میکند.
تاکنون چند ماده سهبعدی که با بکارگیری میکروساختارهای داربستمانند بافتهای استخوانی را مجبور به رشد یا ترمیم میکنند، تولید و آزمایش شدهاند. این مواد قادر به تحریک ساختار طبیعی استخوان بوده و روند ترمیم بافت و تکثیر سلولهای استخوانی را سرعت میبخشند. زمانی که این مواد در محل آسیبدیده قرار میگیرند، سلولهای استخوانی از بافتهای مجاور به تدریج وارد این میکروساختارها میشوند. این سلولها به مرور زمان تکثیر شده و همزمان میکروساختار نیز حل شده و از بین میرود. در نهایت استخوان تازه رشدیافتهای به شکل و در محل ایمپلنت باقی میماند.
محققان دانشگاه باسک کانتری با استفاده از نانوذرات مغناطیسی روش نوینی برای رشد مجدد سلولهای استخوانی توسعه دادهاند. این نانوذارت به شکل پراکنده در ماتریس سهبعدی از پروتئین مشتقشده از ابریشم زیستسازگار به نام «فیبروین» قرار دارند. زمانی که این نانوذرات در میدان مغناطیسی قرار میگیرند، واکنش نشان داده و میلرزند که در نهایت باعث تغییرشکل ساختار میشوند.
این نانوذرات استرس مکانیکی را به سلولهای استخوانی انتقال میدهند که باعث تحریک و تکثیر سریع آنها میشودو به گفته گروه تحقیقاتی؛ میتوان از این فناوری برای رشد مجدد بافتهای غیراستخوانی نیز استفاده کرد.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/