صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۹ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۹
زندگی سالم/60

حقایقی شگفت انگیز در مورد عطسه!

عطسه کردن یکی از شگفتی‌های جالب بدن است که واکنش‌های جالبی را در بدن به وجود می‌آورد.
کد خبر : 507080

به گزاش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، عطسه‌کردن از مکانیسم‌های طبیعی بدن به شمار می‌رود که یک روش برای بیرون کردن مواد خارجی از بدن است، اما عطسه کردن دلایل مختلفی دارد و البته با انجام روش‌هایی می‌توان عطسه را متوقف کرد، وقتی بینی‌مان با یک جسم خارجی مثل گرد و غبار روبه‌رو می‌شود، این عضو از طریق سیستم عصبی کوچکی که برای همین منظور در بینی وجود دارد، به مغز پیامی مبنی بر وجود جسم خارجی در بینی صادر می‌کند.


در ادامه مطلب با فواید عطسه آشنا می‌شود:  


عطسه کردن به سلامت بدن‌تان کمک می‌کند 


عطسه کردن بخش مهمی از فرآیند ایمنی بدن است که کمک‌تان می‌کند بدن‌تان سالم شود و از فن فن کردن مداوم بینی جلوگیری می‌کند.


عطسه کردن با بیرون کردن باکتری‌ها و ویروس‌ها از بدن شما محافظت می‌کند. زمانی که چیزی وارد بدن‌تان می‌شود یا با محرکی مواجه می‌شوید که مرکز عطسه را در مغز شما که در پایین ساقه‌ی مغز قرار دارد، فعال می‌کند، سیگنال‌هایی برای بستن گلو، چشم‌ها و دهان ارسال می‌شود. سپس عضلات سینه به شدت منقبض می‌شوند و بعد عضلات گلو سریعا شل می‌شوند. در نتیجه هوا همراه با بزاق و مخاط با شدت از بینی و دهان‌تان خارج می‌شود و عطسه می‌کنید.


آیا قلب هنگام عطسه کردن از کار می افتد؟


نه اینطور نیست، عطسه با یک احساس قلقلک مانند در انتهای عصب شروع می شود و پیامی به مغزتان می دهد که نیاز دارد تا خودش را از دست چیزی که بینی‌تان را اذیت می کند رها شود، شما اول یک نفس عمیق می کشید و حبسش می کنید، با این کار عضلات سینه اتان را سفت می کنید، فشار هوای موجود در شش هایتان افزایش میابد، چشمانتان را می بندید زبانتان به سمت سق دهانتان فشار وارد می‌کند و ناگهان نفستان با سرعت از بینی اتان خارج می شود، تغییر فشار در قفسه سینه اتان به خاطر عطسه همچنین بر جریان خونتان نیز تاثیر می گذارد که ممکن است بر ضربان قلبتان هم تاثیر گذار خواهد بود.


طبق گفته محققان، باوری که می‌گویند هنگام عطسه قلب از کار می‌افتد، می تواند به خاطر احساس گذشتن از یک تپش قلب باشد ، زمانی که یک وقفه طولانی قبل از ضربان بعدی قلب به وجود میاید،آن تپش محکم تر و قابل حس تر است، شاید مثل احساسی بامزه در ناحیه بالایی قفسه سینه و یا گلو حس شود.


چرا هنگام عطسه کردن ستاره می بینیم؟


این توهم نیست. واقعا بارقه‌هایی از نور در کره چشم وجود دارد در حقیقت سلول های چشمتان دائما نورهایی که بیوفوتونز نامیده می شوند را از خود ساتع می کنند و این به این خاطر است که چشمتان مثل هر چیز دیگری از اتم ساخته شده است و اتم‌ها حاوی ذراتی ابتدایی هستند که نور را منتقل می کنند ذهنتان به سادگی از این نورهای حواس پرت کننده چشم پوشی می کند ، اما وقتی که چشمتان را می مالید ،با سرعت از زمین بلند می شوید،یا به محکمی عطسه می کنید ،فشار وارده مقدار زیادی از این بیوفوتونزها را برای مغزتان به منظور کنترل می سازد که برای چند لحظه کوتاه قابل مشاهده‌اند، آنها به طور فنی فوسفنز نامیده می شوند، ولی ما از آن‌ها به عنوان ستاره یاد می کنیم.


عطسه کردن از اعصابتان آغاز می شود


سیستم عصبی همه افراد یکسان هستند اما پیام هایی که در طول این عصب ها در حرکتند ، راه های متفاوتی برای رفت و آمد به مغز انتخاب می کنند و به همین علت عادت عطسه کردن در افراد مختلف ، متفاوت است. انتقال عصب ها به مغزتان می گوید که در بینی چیزی هست که باید بیرون بیاید.


عطسه برای محافظت از بدن


عطسه کردن بخشی از فرایند ایمنی بدن است که با پاک کردن بینی از باکتری ها و ویروس ها باعث می شود سالم بمانید. با ورود محرکی به بینی شما ، مرکز عطسه که در پایین ساقه مغز قرار دارد را تحریک می‌کندو سریعا پیام هایی برای بستن گلو، چشم ها و دهانتان می فرستد. سپس، عضلات سینه منقبض شده و به سرعت عضلات گلوباز و آزاد می شوند و هوا همراه با بزاق و ماده مخاطی با شدت از دهان و بینی خارج شده و عطسه می کنید.


عطسه کردن نوعی ورزش بدنی است


یک عطسه گلو، قفسه‌ی سینه، دیافرگام و شکم‌تان را درگیر می‌کند.


انتهای پیام/4148


انتهای پیام/

ارسال نظر