در محرم و صفر نذر «خون» کنید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پیمان عشقی در خصوص تدبیرهای سازمان انتقال خون در دوران پاندمی ویروس کرونا، گفت: ما قبل از آنکه کرونا به ایران برسد وضعیت ذخایر خون را در کشور چین که کرونا در آن شیوع بیشتری داشت، رصد میکردیم؛ چرا که کاهش ذخایر خون در صورت شیوع ویروس در ایران دور از انتظار نبود.
وی افزود: وقتی که کرونا به ایران رسید، سازمان انتقال خون آمادگی لازم را داشت و حتی وبیناری با کشورهای شرق آسیا برگزار کرده بود تا در جریان دقیقتر چگونگی مدیریت ذخایر خون قرار گیرد و شرایط آتی را پیشبینی کند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه پیشبینی کاهش اهدا و ذخایر خون به واقعیت پیوست، گفت: در روزهای شیوع کرونا برخی کشورهای پیشرفته در سه هفته اول پس از شیوع این ویروس در کشور دچار 65 درصد افت ذخایر خون شدند.
عشقی از مردم خواست امسال با توجه به شرایط ویژه ماههای محرم و صفر اهدای خون به بیماران را در اولویت نذورات خود قرار دهند و تأکید کرد: محرم تا اربعین امسال فرصتی ارزشمند برای افزایش ذخایر مورد نیاز به نذر خون و پلاسمای بهبودیافتگان کووید-19 است.
وی از بهبود سطح ذخایر و افزایش اهدای خون نیز خبر داد و گفت: هماکنون 13 تا 15 درصد نسبت به مدتزمان مشابه سال گذشته کاهش آمار اهدای خون داریم. ذخایر خون ایران در اوج شیوع کرونا و در هفته سوم اسفند 35 درصد افت پیدا کرد.
عشقی ذخایر فعلی خون را قابل قبول و 6 روز برشمرد و یادآور شد: نیاز استانها در قالب شبکه خونرسانی تأمین میشود تا اگر سطح ذخایر در استانی با هر وضعیتی از شیوع کرونا کاهش یافت، از دیگر استانها به آنها خون ارسال شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با تأکید بر اینکه در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت اهدای خون کاهش چشمگیرتری داشت، افزود: مصرف خون نیز کاهش یافته بود؛ چرا که جراحیهای غیر اورژانسی انجام نمیشد و تمرکز مجموعه درمان روی ویروس کرونا بود. از اوایل ماه رمضان جراحیها از سر گرفته شد و مصرف خون افزایش یافت و ذخایر خون افت بیشتری نشان داد.
وی گفت: سازمان انتقال خون مجموعهای فنی تخصصی و فرهنگی اجتماعی است و اعتماد دارم که بازوی فرهنگی اجتماعی آن باید تقویت شود و ارتباط رسانهها و روابط عمومیها افزایش یابد.
عشقی با بیان اینکه روابط عمومی سازمان انتقال خون در ایام شیوع کرونا فعالیت بسیاری را انجام داده است و حضور در برنامههای تلویزیونی نتیجه تعامل روابط عمومی و رسانه است، گفت: مردم باید آگاه شوند که خون مورد نیاز فقط از رگ ایرانیان تأمین میشود و امکان دریافت خون از خارج و ارسال خون به بیرون از مرزهای کشور حتی در بدترین شرایط ممکن نیست.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: این پیام باید به مردم منتقل شود که هموطنان باید اهدای خون را مسئولیتی اجتماعی تلقی کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با بیان اینکه تالاسمیهای 20 درصد ذخایر خون کشور را مصرف میکنند، تصریح کرد: سازمان انتقال خون در تلاش است تا باکیفیتترین فراوردهها را تولید و در اختیار مصرفکنندگان مستمر خون قرار دهد.
عشقی تأکید کرد: بسیاری از کشورها برای جلوگیری از کاهش ذخایر خون استانداردهای اهدای خون را تغییر دادند تا امکان اهدای خون افراد بیشتری فراهم شود و این در حالی است که در ایران هیچ استانداری تنزل نیافته است و کیفیت همچنان بر کمیت اولویت دارد.
وی تلاش کارکنان سازمان انتقال خون را تحسینبرانگیز عنوان کرد و گفت: کارکنان این سازمان بدون سروصدا و بهدوراز هیاهوی تبلیغاتی خون مورد نیاز بیماران را در این ماههای دشوار تأمین کردهاند.
عشقی به باور غلطی اشاره کرد که موجب کاهش اهدای خون شده است و گفت: برخی فکر میکنند اگر در این روزها خون اهدا کنند به کرونا مبتلا میشوند؛ درصورتیکه این باور نادرست است. مراکز انتقال خون با مراکز درمانی تفاوت بسیاری دارد و میزبان سالمترین افراد جامعه است.
وی به اهمیت سامانه نوبتدهی اینترنتی اهدای خون نیز اشاره کرد و گفت: همانگونه که مردم برای دریافت بسیاری از خدمات غیرحضوری اقدام میکنند، میتوانند نوبت اهدای خون را نیز رزرو کنند و در ساعات دلخواه به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون به اجرای طرح اهداکنندگان ناظر اشاره کرد و اظهار داشت: با هدف نظارت بر اجرای مقررات در مراکز اهدای خون از اهداکنندگان مستمر خواسته شد که بهعنوان ناظر در مراکز اهدای خون حضور پیدا کنند.
وی گفت: در هر استان سه نفر از اهداکنندگان مستمر بهعنوان بازرس نحوه میزبانی مراکز از عموم اهداکنندگان را به ستاد مرکزی گزارش میکنند.
عشقی تأکید کرد این طرح دستاوردهای خوبی داشته است و با خواست سازمان جهانی بهداشت به آنان نیز توضیح داده شده است. چنانچه مردم از نحوه میزبانی خود در هریک از مراکز اهدای خون شکایت یا انتقادی دارند، میتوانند به سامانه شکایات سازمان به آدرس bazresi.ibto.ir مراجعه کنند تا در کوتاهترین زمان ممکن بررسی شود.
وی جلب رضایت اهداکنندگان خون را یکی از وظایف اصلی سازمان انتقال خون برشمرد و گفت شعار ما تکریم اهداکنندگان بوده و خواهد بود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران گفت: در ماههای اخیر در ایران و دیگر کشورها کارآزماییهای بالینی بسیاری با موضوع پلاسما درمانی بیماری کووید-19 انجام و نتایج آنها منتشر شده است. کارآزمایی بالینی به این معناست که گروهی از بیماران دارویی را دریافت کنند و گروه دیگری با همین شرایط آن دارو را مصرف نکنند تا بتوان مقایسهای قابل استناد انجام داد.
عشقی در خصوص نتایج کارآزمایی بالینی پلاسمادرمانی در ایران، گفت: این نتایج کاملاً امیدوارکننده است. پلاسمادرمانی در فاز اول بیماری یعنی زمانی که ویروس در حال تکثیر در بدن است، مؤثرتر است.
وی ادامه داد: در فاز حاد بیماری آثار پلاسمادرمانی کمتر است اما طبق بررسیهای به عمل آمده در 11 بیمارستان کشور مشخص شده است که این روش درمانی حتی در بیماران بسیار بدحال نیز مؤثر است. در آمریکا 3000 مرکز در حال پلاسمادرمانی هستند و ایتالیا، کانادا، استرالیا و کره جنوبی نیز در حال اقدام است، درمان مؤثر است
عشقی گفت: پویش شکرانه سلامت با هدف دریافت پلاسمای بهبودیافتگان کووید 19 از اول اردیبهشت ماه که تعداد بهبودیافتگان افزایش داشته است، آغاز شد. بهبودیافتگان کووید-19 این باور نادرست که اهدای پلاسما آنتی باید خون آنان را کاهش میدهد فراموش کنند و نگران امکان ابتلای مجدد به کرونا به دلیل اهدای پلاسما نباشند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور از حضور 5400 داوطلب اهدای پلاسما در مراکز اهدای پلاسما در 24 استان کشور خبر داد و گفت: از این تعداد 4300 نفر موفق به اهدای پلاسمای خود شدهاند. پیشبینی میشود پایان سال 10-15 هزار واحد پلاسما توسط بهبودیافتگان از کرونا اهدا شود.
انتهای پیام/4148/پ
انتهای پیام/