صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۹

طبع، خواص، مضرات و مُصلح زردآلو در ویکی آنا

بهترین نوع زردآلو رسیده، شیرین و با پوست لطیف است که مغز هسته آن نیز شیرین باشد.
کد خبر : 506713

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، زردآلو درختی است که بومی ترکستان و مغولستان می‌باشد و انواع وحشی آن در چین دیده می‌شود و از 3 قرن پیش از میلاد پرورش آن در چین رواج داشته است و به چینی آن را هزینگ Hesing می‌نامیدند. در سده قبل از میلاد به ایران وارد شده است و به زبان پهلوی هلیک، زردآلوک و شفتالوک ارمنیک نامیده شده است.



خواص و مضرات زردآلو



  • مصرف دانه‌های تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین می‌تواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود.

  • در معده به سرعت متعفن و فاسد می‌شود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تب‌های عفونی است.

  • خشک کرده آن ( برگه زردآلو) بهتر از تازه آن است و عوارض کمتری دارد.

  • این میوه‌ در حالت رسیده، آبدار و شیرین، غذای کاملی محسوب می‌شود و می‌تواند به تنهایی بجای وعده ناهار مصرف شود و مواد مورد نیاز بدن را تأمین کند.

  • به تأمین رطوبت بدن کمک می‌کند و از غلبه حرارت بر بدن در تابستان جلوگیری می‌کند.

  • مانع از یبوست مزاج می‌شود (در افراد مسن، کودکان و کسانی که معده ضعیف دارند، بهتر است خشک شده آن (برگه زردآلو) مصرف شود).

  • در صورتی که به خوبی هضم شود، بازکننده انسدادها و برطرف کننده بدبویی دهان است.

  • آشامیدن آب پخته آن مانع جوشش خون و صفرا، تسکین دهنده تشنگی و مسهل صفرا است.

  • در رفع آروغ و بوی بددهان و التهاب معده مؤثر است.

  • برای کسانی که لاغر خشکیده و نحیف هستند، سودمند است.

  • کسانی که نفخ و رفلاکس شدید معده دارند، بهتر است بجای زردآلوی تازه از برگه خشک آن استفاده کنند.

  • زیاد خوردن آن موجب برص ( ویتیلیگو) می‌شود.

  • می‌تواند اسید معده و صفرا را به راحتی دفع نماید.

  • برگ زردآلو به صورت دم کرده می‌تواند اسهال را قطع و رفع نماید.

  • دم کرده برگ زردآلو برای تسکین درد گوش مفید است و می‌توانید آن را در گوش خود بچکانید. همچنین صدا‌هایی که در گوش می‌آید را رفع کرده و می‌تواند باعث رفع و درمان سنگینی گوش گردد.

  • روغن هسته میوه زردآلو پوست را نرم می‌کند.




  •  میوه زردآلو و هسته شیرین آن با ویتامین C که دارند می‌توانند از خونریزی لثه جلوگیری نمایند، اختلالات رشد کودکان را رفع نموده و بدن را تقویت کنند.

  • خون را تصفیه کرده و باعث باز کردن عروق شود.

  • میوه زردآلو با آهن موجود در خود می‌تواند برای درمان کم خونی استفاده شود.

  • میوه زردآلو به دلیل وجود پتاسیم بالا در خود فشار خون را تنظیم کرده و خون را از آلودگی‌ها و پلاک‌ها پاک می‌کند. همچنین خاصیت تنظیم کنندگی فشار خون به دلیل وجود پتاسیم در برگه زردآلو نیز وجود دارد.

  • ناشتا خوردن زردآلو، خوردن آن بلافاصله بعد از غذا و هم چنین خوردن آب بعد از آن فوق‌العاده مضر است.

  • در صورت مصرف به شکل غیر اصولی زود در معده متعفن شده و باعث نفخ، آروغ ترش و تب‌های عفونی می‌شود.

  • اگر معده رطوبت غیرطبیعی داشته باشد یا ضعیف باشد، مصرف آن بی‌زیان نیست و می‌تواند رفلاکس و نفخ و آبریزش دهان را افزایش دهد.



طبع زردآلو چیست ؟


با وجود اینکه طبع زردآلو سرد و‌ تر است اما هرچه شیرین‌تر باشد، طبع آن نیز به سمت گرمی و تری می‌رود. هسته زردآلو نیز طبعی گرم و خشک دارد.


 


مصلح زردآلو چیست؟


انیسون، زنیان، زیره، روغن زیتون و عسل مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج زردآلو هستند.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر