راهنمای خرید لپ تاپ برای کاربران حرفه ای
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همانطور که می دانید لزوما اینگونه نخواهد بود که هر چقدر قیمت بیشتر باشد لپتاپ امکانات کلیدی بیشتری خواهد داشت. امکانات و قدرتمند بودن سخت افزار لپتاپ در کنار قیمت مناسب و رضایت عمومی نقش بسزایی در الویت اول تا آخر انتخابها داشته اند.
برای انتخاب یک لپتاپ پرقدرت چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟
CPU (پردازنده):
یکی از مهمترین شاخصهها برای انتخاب یک لپتاپ مناسب توانایی پردازنده در اجرای برنامههای سنگین و نیمه سنگین است. نسل به نسل پردازندههایی به بازار میآیند در عین قدرت بیشتر، میتوانند حافظه کش بیشتری در اختیار بگذارند و این یعنی سرعت بیشتر اجرای عملیات.
حافظهی Cashe (کَش، نهان یا پنهان):
حافظهی کش با قرار گیری در CPU، برای جلوگیری از تاخیر زمانی بین رم و پردازنده به وجود آمده است. به طور ساده تر حافظه کش یا نهان با توجه به ظرفیت خود و در هر لحظه، مقداری از اطلاعات حافظه رم را در خود نگهداری میکند تا پردارنده بتواند در سریعترین زمان ممکن به اطلاعات دسترسی پیدا کند. کسانی که در واقع طراح و یا وایریشگر حرفهای عکس و فیلم هستند و با برنامههایی مثل فوتوشاپ، ایلستریتور(illustrator)، پریمیر، افترافکت، سینمافوردی (Cinema 4D)، تریدی مکس(۳ds Max) و … کار میکنند، حافظهی کش با ظرفیت بالا به کمک آنها خواهد آمد چرا که هر چقدر ظرفیت حافظهی کش بیشتر باشد سرعت پردازش و اجرای برنامهها بیشتر و بیشتر میشود. پردازنده و حافظهی کش تنها عامل موثر در سرعت و قدرت لپ تاپ نیست و عاملهای دیگری در اجرای برنامه تاثیر گذارند که دربارهی آنها صحبت خواهیم کرد.
رم (Ram) یا حافظهی اصلی (Main Memory) :
زمانی که شما برنامهای را اجرا میکنید اطلاعاتی از برنامه درون رم کپی میشود تا بتواند با سرعت بالاتری به اجرای برنامه مورد نظر شما بپردازد. پس هر چه ظرفیت بیشتر، سرعت بیشتر. اما مورد بعدی که باید در رم به آن توجه کرد اینکه ببینیم (Double Data Rate(DDR لپتاپ نسل چندمی است؟ قصد نداریم به صورت تخصصی راجع به این موضوع صحبت کنیم اما همینقدر بدانید که رم ها با افزایش شماره DDR همانطور که انتظار میرود عملکرد بهتری از خود برجای میگذارند. برای مثال رم DDR4 نسبت به رم DDR3 سرعت و قدرت بیشتری دارد.
گرافیک یا پردازنده گرافیکی:
همهی بازیهای ویدئویی و برنامه های سنگین گرافیکی برای اجرا و رندرینگ نیاز به یک گرافیک خوب دارند. پس اگر گیمر یا طراح هستید طبیعتا باید این مورد را هم در کنار موارد دیگر جدی بگیرید.
حافظه داخلی:
خیلی از لپتاپها به طور معمول از هارد دیسک و یا حافظه هیبریدی (هایبرد) بهره میبرند تا به شما کمک کنند اطلاعات خود را بر روی آنها بریزید و در هر لحظه از آن اطلاعات استفاده کنید. این گونه حافظهها با ظرفیت های مختلفی مثل ۱ ترابایت، ۲ ترابایت و…در بازار وجود دارند.
اما در کنار این نوع حافظه، وجود حافظه دیگری به نام SSD برای هر لپتاپی میتواند یک مزیت ویژه باشد هر چند لپتاپ هایی در بازار وجود دارند که فقط از حافظهی SSD استفاده میکنند.
حافظهی SSD:
حافظهی SSD به شما کمک میکند تا برنامه های خود را با سرعت بیشتری اجرا کنید؛ مخصوصا اگر برنامههایی سنگینی دارید که نیاز به سرعت بالای اجرا دارند بهترین راه نصب آنها بر روی حافظهی SSD است.
برند لپتاپ:
اگر شما خریدار لپتاپ های با امکانات حداقلی و قیمت بالا که فقط قرار است با توجیح برند بودن فروش بروند، نیستید پس تبریک! شما به یک انتخاب منطقی و هوشمندانه نزدیک شدید. این امکانات لپتاپ ( مثل رم، پردازنده، گرافیک و…) هستند که میتوانند از پس کارهای سنگین و نیمه سنگین، حرفهای و نیمه حرفه ای شما برآیند نه برند لپتاپ شما! امکانات در کنار قیمت مناسب میتوانند یک انتخاب خوب را برای شما رقم بزند.
کاربران حرفه ای چه چیزی نیاز دارند؟
کاربران حرفه ای را بیشتر مهندسین بزرگ، طراحان و صاحبان کسب و کار تشکیل میدهند که برای این گروه تعداد هستههای پردازشی و توان پردازش موازی در هسته گرافیکی اهمیت خاصی دارد. ظرفیت رم و سرعت هارد دیسک نیز در اولویتهای بعدی هستند. دستگاههای حرفهای به دلیل نیاز به قدرت پردازش معمولا در اندازههای ضخیم تر و سنگین تر تولید میشوند زیرا باتری آنها در مقایسه با مدلهای معمولی بزرگتر است و فضای کافی برای تهویه هوای گرم نیز باید داشته باشند.
برای طراحانی که با نرم افزارهای گرافیکی مانند ۳D Max سر و کار دارند توصیه میکنیم که به کیفیت صفحه نمایش و سایز آن برای مشاهده بهتر جزئیات توجه داشته باشند.
برای خرید لپ تاپ حرفه ای به این نکات توجه کنید:
• بدنه مقاوم
• عمر باتری
• قدرت پردازشی
• قدرت گرافیکی
• رم و هارد
انتهای پیام/
انتهای پیام/