صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۷ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۹

نامه معاون حقوقی مؤسسه «صلح زیبا» به آیت‌الله رئیسی

معاون حقوقی مؤسسه «صلح زیبا» در راستای طرح تحول قوه قضائیه نامه‌ای خطاب به رئیس دستگاه قضائی کشور نوشت.
کد خبر : 506131

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی و بین‌الملل گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سکینه السادات پاد، وکیل پایه یک دادگستری در روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی نامه‌ای خطاب به آیت‌الله رئیسی، رئیس قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران نوشت. 


این نامه با محوریت مطالبه درعرصه بین‌الملل و حقوق بشر اسلامی در راستای طرح تحول قوه قضائیه نگاشته شده است که مشروح آن به شرح زیر است:


باسمه تعالی


ریاست محترم قوه قضائیه و حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران


حضرت  آیت‌الله رئیسی


سلام علیکم


با تقدیم ادب و احترام و تبریک روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی به همین مناسبت و در آستانه سالروز تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی در نوزدهمین کنفرانس وزیران امورخارجه سازمان کنفرانس اسلامی در سال 1990 میلادی مصادف با 15 مرداد 1369 و علاوه بر مطالبه در راستای اهداف تشکیل ستاد حقوق بشر و نیز آرمان‌ها و اصول مندرج در قانون اساسی پیشنهادات و راهکارهایی را به عرض عالی می‌رساند. 


اعلامیه حقوق بشر اسلامی میراث گران‌بها و بزرگترین و جامع‌ترین سند حقوقی امت اسلام است که از زمان تصویب تاکنون که بیش از 30 سال از عمر آن می‌گذرد، می‌توانست مبتنی بر تحولات در دنیای اسلام هم‌زمان با نسل فرهیخته و جوان از مسلمانان و میزان اثرگذاری آن‌ها در حوادث مهم بارورتر شده و ثمرات مقتضی با مفاد متعالی آن به بشریت ارزانی کند. لیکن این سند قابل تأمل و فرصت اتحاد جهان اسلام کمتر مورد توجه دولتمردان اسلامی بوده است.


امروز بر کسی پوشیده نیست گفتمان حقوق بشر غیرتوحیدی و اومانیستی نتوانسته است حقوق انسان‌ها را مبتنی بر بدیهی‌ترین اصول حقوقی و پایه‌ای ترین آن‌ها یعنی اصل عدم تبعیض محقق کند و در رعایت برابری در نسل اول خود هم شکست خورده است. آپارتاید و نژادپرستی به ادبیات رسمی دولتمردان دولت‌های عضو سازمان ملل و جامعه جهانی برگشته است و بار دیگر رنگین‌پوست‌ها باید مبارزه‌های پدران خود را در ستیز با نژادپرستی شروع کنند؛ این ترجمان حقوق صامت بی‌بشر است.


حقوق بشر زینت الکلام نظام سلطه شده است، نابرابری و تبعیض غیرموجه و متعارض با عدالت در هنجارهای حقوق بشری امری غیر اخلاقی تلقی می‌شود، اما  در مفهوم تفصیلی عدالت انحراف به سمت اهریمنان و نظام سلطه و استعمار دارد.


منابع و  امکانات موجود در دنیا در پرتو نظام غیرعادلانه با وجود اینکه توانایی تأمین نیازهای بشر را دارد، در عمل در خدمت درصد کمی از انسان‌ها قرار گرفته است و این یعنی نسل دوم حقوق بشر هم مبنی بر بهره‌مندی از آموزش و پرورش، بهره‌مندی از مسکن مناسب، مراقبت‌های بهداشتی، حق بر کار و حداقل امکانات معیشتی نقض شده است و نه‌تنها دولت‌ها در حق بر ایفا و حمایت از آن‌ها کوتاهی کردند که با تشکیل محورهای ضد حقوق بشری حداقل‌ها را از کودکان و زنان بی‌دفاع یمن، سوریه، عراق، افغانستان، فلسطین و جای جای دنیا گرفتند و با تحمیل جنگ و ویرانی نسل سوم حقوق بشر یعنی حق بر محیط زیست سالم و حق بر صلح و توسعه را نیز نقض می‌کنند.


اعلامیه جهانی حقوق بشر تدوین کردند، رکن قضائی برای نقض احتمالی حقوق بنیادین ایجاد کردند، کنوانسیون‌های الزام‌آور و عرفی‌سازی بین‌المللی کردند، مقررات و قوانین بین‌المللی اصول و ارزش‌های جهان‌شمول را شناسایی کردند و شورای حقوق بشر تشکیل دادند که مثلا ناظر بر اجرای مفاد دستاوردهای حقوق بشری باشند، لیکن آنچه امروز در مقابل دیدگاه بشر رخ نمایان کرده، نقض سیستماتیک تمامی این حقوق شناسایی شده است.


البته سهم امت اسلام از این نقضهای پر تکرار و پر زخم بسیار بیشتر و فراگیرتر بوده است. وجود راهبردی ترین سند حقوقی جهان اسلام یعنی اعلامیه حقوق بشر اسلامی نتوانسته است حتی در درون مرزهای اسلامی کماکان پوشش حمایتی قابل قبولی داشته باشد. سندی که متعاقب اعلامیه جهانی حقوق بشر تصویب شد با علم به اینکه به دلایل خاص آن زمان ازجمله مستعمره بودن کشورهای بسیاری نه در فرایند رأی‌گیری و نه تدوین و شکل‌گیری اعلامیه نقشی نداشتند و تجربه و پیشینه سند اعلامیه حقوقی بشر را در مقابل خود داشت.


با وجود حذف ماده مهم 28، باز هم از جهت مفاهیم متعالی آن قابلیت اثرگذاری در جامعه جهانی را داشت و سهم امت اسلام را می‌توانست در برخورداری از همه مواهب اعم از سیاسی، اجتماعی، حقوق، اقتصادی ارتقا دهد، ولی با بهره‌مندی اندک رها شد.


آیت‌الله رئیسی، ریاست محترم ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران نظر به حجم خسارت‌های وارد شده به حیثیت و کرامت جهان اسلام و نقض بدیهی‌ترین و بنیادی‌ترین حقوق انسانی در قالب جنگ‌های نیابتی و حجم وسیعی  از تخریب و ویرانی تحمیل کرده‌اند تا مسلمانان را آن‌قدر درگیر این مصائب کنند که از پایه‌ای‌ترین حق انسانی خود یعنی حق تعیین سرنوشت محروم و منحرف کنند و خود با سیاست‌های استعمارگرایانه از شکوفایی تمدن اسلامی جلوگیری کنند.


دشمنان صلح و دوستی و عدالت خوب می‌دانند در هماوردی جنگ اراده‌ها و اندیشه‌ها دست برتر از آن جهان اسلام است؛ در این هماوردی باید ابتدا به مغز و مرکز ثقل و کانون تصمیم‌گیری یعنی ابزارهای نوین سلطه و عناوین فريبنده‌ای چون حقوق بشر و کنوانسیون‌ها و سازمان‌های موضوع آن که سلاح برنده‌ای در دست ناقضان است، پرداخت.


اینجانب به‌عنوان کمترین از جامعه حقوقی و نیز از جایگاه سازمان مردم‌نهاد حقوق بشری در جمهوری اسلامی ایران تحقیقا به استحضار عالی می‌رساند به‌روزرسانی، عرفی سازی و هنجارسازی مفاد اعلامیه حقوق بشر اسلامی به منظور افزایش قدرت نرم دنیای اسلام و نیز سلاح برابر می‌تواند از رنج و درد تحمیل شده بر زنان و کودکان یمن مظلوم ، فقر و توسعه نیافتگی عراق و ویرانی سوریه و آوارگی مسلمانان میانمار و درد نشسته بر تن مجروح کشمیر و آزار و اذیت رهبران دینی و قهرمانان فراملی امت اسلام نظیر شیخ ابراهیم زکزاکی و ترور شخصیت‌های برجسته و بین‌الملل مدافع حقوق بشر اسلامی سپهبد  سلیمانی و ابومهدی المهندس و عیسی قاسم، آوارگی و خستگی مردمان افغانستان و تحریم ظالمانه علیه ملت ظلم ستیز ایران اسلامی بکاهد. رسالت تاریخی و جمعی و علمی نخبگان دنیای اسلامی در سر و سامان دادن به امور امت اسلام است.


از حضرتعالی به‌عنوان شخصیت فرهیخته و فرزانه و متولی مرجع والاترین مرجع حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در خواست دارم مبتنی بر این ظرفیت قانونی و نیز اراده و نیت انقلابی و پر تلاش شما که در طرح تحول قوه قضائیه با برکات ملموس آن جلوه‌هایی از زیبایی حکومت‌داری نظام توأم با عدالت و احقاق حق در اسلام را در معرض دید و بهره‌مندی همگان قرار دادید و در مقوله بین‌الملل و حقوق بشر نیز در گام آغازین تحول شخصیتی جوان و فرهیخته را در سکان‌داری آن منصوب کردید مقدمات اعمال و اجرای آرمان‌ها و اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را فراهم‌تر نمودید.


لذا پیشنهاد می‌شود به منظور صیانت از حقوق امت اسلام و نیز با تأکید بر اعلامیه حقوق بشر اسلامی که منبعث از اسلام و منبع مشترک قرآن و مبانی اصیل و مترقی اسلام است از طریق رایزنی با اندیشمندان دنیای اسلام و نیز ظرفیت‌های دارای تکلیف نظیر سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان بزرگترین سازمان بین‌المللی بعد از سازمان ملل و نیز مجمع تقریب مذاهب اسلامی مقدمات عرفی‌سازی و اجرای شدن اعلامیه را فراهم نمایید.


تعیین نهاد نظارتی به منظور رصد موارد نقض حقوق بنیادین امت اسلام و تلاش در عدم انحراف از این سند راهبردی حقوقی  مشترک از طریق تشکیل این نهاد با مکانسیم انتخابات و متشکل از شخصیتهای حقوقی و حقیقی دنیای اسلام تحت عنوان شورای صیانت از حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی، تعیین و تشکیل رکن قضایی مشترک با حضور قضات و حقوق دانان دنیای اسلامی از همه مذاهب رسمی اسلامی  و حل و فصل مشکلات و اختلاف دنیای اسلام از طریق رکن قضایی اسلامی .


بی شک صرف الزام به یک هنجار دینی و رفتار اسلامی و عملکرد خوب آن را به عرف بین الدول اسلامی تبدیل نمی کند لذا قبح قتل و کشتار و تخریب سرزمین های اسلامی چه توسط یکدیگر و برادرکشی و چه با محوریت شرارت اهریمنان و استعمار نوین بیرون از امت اسلام ، تا زمانی که عرفسازی نشده و از درون امت اسلام ساز و کاری برای محکومیت و منکوب کردن این هنجارها و عرف تعریف نشود کماکان سرمایه های مادی و معنوی جهان اسلام نابود می گردد.


این سیاست و استعماری دیکته شده است سلب امنیت و ثبات در منطقه و فقدان صلح پایدار در جغرافیای جهان اسلام در منطق اقتصادی برابراست با عدم سرمایه گذاری و پیشرفت.


لذا با این توطئه امت اسلام همیشه در شرایط ضعف است و نگاه به غرب دارد و اساسا در این صورت رغبتی برای جوانان و نسل نو رسیده ما باقی نمی ماند که به داشته های عظیم خود افتخار کند.


لذا ایده وحدت یگانگی در مباحث حقوق بشر اسلامی در دو حیث داخلی و بین الدولی اسلامی بی شک به گونه قابل قبولی منجر به رفع اختلافات  امت اسلام خواهد شد . و عرفی سازی اعلامیه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی مکمل خلاء های نظامهای داخلی در حوزه حقوق و هنجارهای حقوق بشری خواهد بود.


در پایان به نیابت از موسسه حقوق بشری صلح زیبا ضمن تأکید بر مطالبات مندرج در این نوشتار امروز رسالت جهادی خود را در همراهی و همکاری در حد اعلا جهت این مهمات می دانیم وآمادگی خود را در انجام رسالت حقوقی و تلاش برای عرفی سازی اعلامیه حقوق بشر اسلامی از طریق تمهید مقدمات و سازگار این ایده را محضر عالی اعلام می داریم.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر