صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۰۰ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۹

طرز تهیه انواع آش گوجه فرنگی + نکات طلایی مهم

طرز تهیه آش گوجه فرنگی خوشمزه و مقوی؛  آش گوجه فرنگی در شهرهای مختلف ایران نظیر تبریز ، اردبیل ، زنجان و تهران با دستورات مختلفی پخته می شود.
کد خبر : 505940

 به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آش گوجه فرنگی از آش های خوشمزه و معروف ایرانی می باشد که با تند بودنش مشهور است. در طبخ آش گوجه فرنگی از گوجه فرنگی ، لوبیا ، برنج و سبزی مخصوص این آش استفاده می شود.


 آش گوجه فرنگی در شهرهای مختلف ایران نظیر تبریز ، اردبیل ، زنجان و تهران با دستورات مختلفی پخته می شود.


دستور پخت آش گوجه فرنگی


مواد لازم (4 نفر)



  • گوجه فرنگی: نیم کیلو

  • برنج: یک پیمانه

  • پیاز متوسط: 2 عدد

  • سبزی آش (تره ، جعفری و گشنیز): 300 گرم

  • لوبیا چیتی یا لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه

  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری

  • زردچوبه، نمک و فلفل: به میزان لازم


مراحل تهیه: ابتدا لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن برطرف شود و هم زود تر پخته شود. برنج را یک ساعت قبل از پخت خیس کنید.


در یک قابلمه مناسب لوبیا چیتی به همراه آب روی حرارت قرار داده تا بپزد و بعد از پخت آن را از یک صافی عبور دهید.



 پیاز را بصورت نگینی خرد کنید و در قابلمه ای که برای پخت در نظر گرفته اید با روغن تفت دهید. بعد از سرخ شدن پیازها، زرد چوبه را اضافه کنید و تفت دهید.


5 لیوان آب به قابلمه اضافه کرده و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و برنج را به مواد قابلمه اضافه کنید و صبر کنید نیم پز شود.


بعد از نیم پز شدن برنج، سبزی آش را اضافه کنید تا بپزد.


گوجه فرنگی را رنده کنید و به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و رب گوجه فرنگی را با آب رقیق  کنید و همراه با لوبیا به موادآش اضافه کنید و درب آش را بگذارید و اجازه دهید که آش با حرارت ملایم بپزد.


در صورت کم بودن آب آش به آن کمی آب جوش اضافه کنید.


نمک ، فلفل و آبغوره (در صورت تمایل)  را در ده دقیقه آخر پخت به آش اضافه کنید. آش گوجه فرنگی به تند بودنش مشهور است پس به اندازه کافی به آن فلفل اضافه کنید.


در آخر پس از اینکه آش به غلظت مورد نظر رسید، آن را سرو کنید. برای تزئین آش می توانید از کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ  استفاده کنید.


آش رشته گوجه فرنگی


مواد لازم



  • گوشت چرخ کرده: ۵۰۰ گرم

  • پیاز رنده شده: ۱ عدد

  • سبزی آش: ۵۰۰ گرم

  • رشته آشی: ۳۰۰ گرم

  • گوجه فرنگی: ۱ کیلوگرم

  • نخود: ۱۵۰ گرم

  • عدس: ۱۵۰ گرم

  • لوبیا چیتی: ۱۵۰ گرم

  • پیاز داغ و نعناع داغ: به مقدار لازم

  • آرد: ۲ قاشق سوپ خوری

  • نمک و فلفل و زرد چوبه: به مقدار لازم


طرز تهیه: نخود، لوبیا چیتی و عدس را از شب قبل خیس کنید. در قابلمه ای نخود، لوبیا چیتی و عدس را به همراه آب به مدت 3 ساعت بگذارید که بپزد و در آخر به آن نمک نیز اضافه کنید.


گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید تا مواد حالت چسبندگی پیدا کنند.سپس کوفته های ریزی درست کنید. برای این کار کف دست را کمی با روغن چرب کنید.



کوفته ریز ها را همراه با پیاز داغ، به حبوبات در حال پخت اضافه و سپس سبزی آش را هم اضافه می کنیم.


گوجه فرنگی پوره شده را با آرد مخلوط کرده و به حبوبات پخته شده اضافه کنید.


رشته را به قابلمه اضافه کنید تا با شعله ملایم بپزد و آش را با ملایمت هم بزنید تا رشته ها له نشود و آش ته نگیرد. پس از آماده شدن آش، آن را با سیر داغ و نعنا داغ تزئین کنید و با سرکه سرو کنید.


روش پخت آش گوجه فرنگی تبریزی


آش گوجه فرنگی یک از آش های خوشمزه ایرانی می باشد که اصالت آن به شهر تبریز باز می گردد و در تبریز به نام آبغورا آشی یا بامادور آشی معروف می باشد. مواد تشکیل دهنده ی این آش برنج و آبغوره است که به آن انواع حبوبات مختلف اضافه می شود.


مواد لازم



  • گوجه فرنگی: 1 کیلوگرم

  • برنج: 1 پیمانه

  • تره: 200 گرم

  • جعفری: 200 گرم

  • غوره: نصف پیمانه

  • آبغوره: 1 پیمانه

  • پیاز: 2 عدد

  • لوبیا چشم بلبلی: 1 پیمانه

  • آب گوشت: 3 پیمانه

  • نعناع خشک: 2 قاشق غذا خوری

  • نمک، زردچوبه و فلفل: به مقدار لازم


مراحل تهیه: لوبیا ها را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود و سریع بپزد.


پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و در قابلمه ای مناسب با روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن آن ها، زرد چوبه را نیز اضافه کنید. می توانید مقداری از پیازها را برای تزئین آش بردارید.


لوبیا ها را آبکشی کرده و به پیازها اضافه کرده و تفت دهید و 5 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید و حدود یک ساعت به آن اجازه دهید تا پخته شود.


برنج را شسته و آب کشی کنید و بعد از پخته شدن لوبیاها به همراه آب گوشت به قابلمه اضافه کنید و مواد را هم بزنید.


تره و جعفری را پاک کرده و شسته سپس خرد کنید و به همرا غوره به مواد اضافه کنید.


توجه کنید که آب آش باید خیلی تبخیر شده باشد بطوری که مقدار کمی روی سبزی را بگیرد. در این مرحله در قابلمه را گذاشته و به مدت 20 دقیقه صبر کنید تا سبزی ها پخته شوند.


بعد تز پخته شدن سبزی ها، گوجه ها را شسته و رنده کنید سپس به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.


یک قاشق غذاخوری نعنا خشک به همراه فلفل و ادویه های دلخواه به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.


شعله اجاق گاز را ملایم کنید و به آش گوجه فرنگی به مدت 30 دقیقه وقت دهید تا پخته شود و جا بیفتد و  در این مدت آش را هم بزنید تا ته نگیرد.


بعد از پخت آش به آن آبغوره اضافه کنید و هم بزنید تا طعم آبغوره را به خود بگیرد. توجه کنید که شعله را خاموش کرده باشید.



آش گوجه فرنگی بلغور


طرز تهیه آش گوجه فرنگی درست است که ما انتظار داریم آش باید حتما سبزی آش داشته باشد ولی آش خوشمزه بدون سبزی هم می شود پخت که سبزی آش گوجه فرنگی فقط نعناع داغ است ولی گوجه فرنگی زیاد و پیاز داغ به آن طعم بینظیری می دهد ، این آش به خاطر داشتن گوجه فرنگی و فلفل قرمز برای سرما خوردگی هم مناسب است.


مواد لازم (۶ نفر)



  • بلغور گندم: 1 پیمانه

  • جو: نصف پیمانه

  • برنج: نصف پیمانه

  • لوبیا قرمز: نصف پیمانه

  • گوجه فرنگی رنده شده: یک کیلو

  • پیاز: 5 عدد

  • آب قلم: 2 پیمانه

  • نعناخشک: 7 هفت قاشق سوپخوری

  • نمک و فلفل قرمز و زرد چوبه و روغن: به مقدار لازم

  • سیر: چند حبه


طرز تهیه: ابتدا بلغور، جو و لوبیا قرمز را جداگانه خیس کنید. در قابلمه ای دو تا از پیازها را خلالی خرد کنید و با روغن و مقداری زردچوبه تفت دهید تا طلایی شود.


جو، لوبیا، برنج، بلغور و آب قلم را به قابلمه اضافه کنید. وقتی مواد به جوش افتاد ، گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید و بگذارید مواد بپزند. در تابه ای دیگر 3 عدد پیاز و سیر ها را خرد کرده و با مقداری زرد چوبه و روغن تفت دهید.


بعد از تفت دادن پیاز و سیر ، نعنا خشک را اضافه و تفت دهید ، سپس از روی حرارت بردارید. نصف بیشتر سیر، پیاز و نعناداغ را به آش اضافه کنید و کمی را برای تزئین نگه دارید.


نمک و فلفل قرمز را هم اضافه کنید. در آخر که آش جا افتاده آن را  با پیاز و نعناداغ تزئین کنید.


نکات مربوط به تهیه آش گوجه فرنگی


می توانید در این آش از عدس و لوبیا چشم بلبلی هم استفاده کنید.


بجای گوجه فرنگی های خوش رنگ و خوش طعم می توانید از آب گوجه فرنگی طبیعی آماده که در سوپر مارکت ها عرضه می شود استفاده کنید برای این آش یک لیتر آب گوجه فرنگی کافی است.


 به این آش آبغوره اضافه کنید چرا که طعم آن را بهتر می کند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: آش آموزش آشپزی
ارسال نظر