آیا برخی افراد در برابر کرونا مقاوم هستند؟
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از سی ان ان، طی هفت ماه گذشته که جهان با ویروس کرونا دستوپنجه نرم کرده، جامعه علمی اطلاعات بسیاری را درباره این ویروس و بیماریهای ناشی از آن کسب کرده است. اما هنوز در فهم و شناخت ما از کرونا، شکافهای زیادی وجود دارد.
برای مثال، چرا برخی از افراد شدیداً بیمار میشوند و حتی در اثر آن از دنیا میروند، اما سایر افراد، هیچ علائمی از خود نشان نمیدهند و ممکن است اصلاً متوجه نشوند که به کرونا مبتلا شدهاند؟
تاکنون عوامل مختلفی را شناختهایم که میتوانند افراد را درخطر معرض ابتلای شدید یا حتی مرگ براثر کرونا قرار دهند، ازجمله؛ سن بالای 60 سال، اضافهوزن یا چاق بودن، داشتن بیماری مزمن مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی، بیماری کلیوی یا ریوی و سرطان، و نیز رنگینپوستان (سیاهپوستان آمریکا، مردم آمریکای لاتین یا بومیهای آمریکا).
اما ممکن است برعکس این امر نیز صدق کند و برخی از افراد از نوعی محافظت برخوردار باشند.
مقاله جدیدی که اخیراً در ژورنال Nature Review منتشر شده، ایمنی بدن احتمال کاهش ابتلا و مرگومیر ناشی از کرونا را نشان میدهد. درواقع به نظر میرسد درصد زیادی از جمعیت دارای سلولهای ایمنی هستند که قادر به تشخیص بخشهایی از ویروس SARS-CoV-2 بوده، و ممکن است این موارد به آنها در مبارزه با کرونا کمک کند. بهعبارتدیگر برخی از افراد ممکن است از میزان محافظت ناشناختهای برخوردار باشند.
نویسنده این مقاله میگوید: آنچه ما متوجه شدیم این است که افرادی که هرگز در معرض کرونا قرار نگرفتهاند، دارای واکنش سلول T بودند (سلول T یا لنفوسیت تی، از انواع سلولهای دستگاه ایمنی بدن است که به سلولهای آلوده به ویروس و سرطانی حمله میکند).
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/