صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۸:۰۰ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۹

طرز تهیه آش گوجه سبز با نکات طلایی

آموزش طرز تهیه آش گوجه سبز ترش و خوشمزه مجلسی مرحله به مرحله همراه با نکات طلایی، آش گوجه سبز به دلیل وجود گوجه سبز برای روزه داران در وعده افطار بسیار مناسب است زیرا سبب اجابت مزاج می شود.
کد خبر : 505688

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، آش گوجه سبز نوعی آش است که بخاطر داشتن گوجه سبز مزه ترشی دارد و می تواند با ذائقه افرادی که به غذاهای ترش علاقمند هستند و یا میوه گوجه سبز را دوست دارند جور باشد آش گوجه سبز به دلیل وجود گوجه سبز برای روزه داران در وعده افطار بسیار مناسب است زیرا سبب اجابت مزاج می شود.


آش گوجه سبز اصفهانی


مواد لازم



  • گوجه سبز: ۷۵۰ گرم

  • گوشت چرخ كرده: ۳۰۰ گرم

  • سبزی آش: یک كیلوگرم

  • بلغور گندم: ۲ پیمانه

  • لوبیا قرمز: یك پیمانه

  • عدس: یک پیمانه

  • نعنا خشک: ۳ قاشق سوپ ‌خوری

  • پیاز: نیم كیلوگرم

  • نمک و فلفل: به مقدار لازم

  • روغن مایع: به مقدار لازم


روش تهیه: بلغور و عدس و لوبیا را از شب قبل و بصورت جداگانه خیس کنید.


یکی از پیاز ها را خرد کنید و در تابه ای همراه با روغن تفت دهید تا نیمه سرخ شوند.گوشت چرخ ‌كرده را به پیاز اضافه كنید و همراه با آن تفت دهید و در تابه را بگذارید تا گوشت همزمان با سرخ شدن بپزد و اضافه كردن كمی نمك و فلفل به گوشت را نیز فراموش نكنید.


بقیه ی پیاز ها را بصورت خلالی خرد کنید.


در یک قابلمه مخصوص آش، پیاز های خلال شده را با روغن و یک قاشق نعنای خشک تفت دهید. البته کمی از پیازها را برای تزئین روی آش بردارید.



لوبیا را همراه دو لیوان آب اضافه كنید و بگذارید نیم‌پز شود. پس از آن، عدس و بلغور را اضافه کرده و  صبر كنید تا این حبوبات هم نیم‌پز شوند.


سبزی ها را پاک کنید و بشویید سپس بصورت درشت خرد کنید.


بعد از اینكه همه حبوبات نیم ‌پز شدند، سبزی را  همراه دو لیوان آب جوشیده به غذا اضافه كنید. گوشت چرخ کرده را سرخ کنید.


بعد از اینكه سبزی ها پخته شدند، گوجه‌ها را  همراه با گوشت چرخ‌كرده به آش اضافه كنید. در این مرحله، حرارت را كم كنید و اجازه دهید تا آش كاملا جا بیفتد.


در آخر روغن را در تابه ی کوچکی ریخته و روی حرارت بگذارید و 2 قاشق باقی مانده از نعنا را در آن تفت دهید.


موقع سرو آش آن را با را با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین كنید.


آش گوجه سبز با لپه 



  • لپه: ۲۵۰گرم

  • گوجه سبز: نیم کیلو

  • لوبیا قرمز: ۱۰۰ گرم

  • جو پرک: ۲۵۰ گرم

  • آب گوشت یا مرغ: ۲ لیوان

  • پیاز نگینی خرد شده: ۲ عدد بزرگ

  • سبزی آش: ۲۵۰گرم

  • برنج نیم دانه پخته شده: ۱ لیوان

  • نعنا داغ و سیر داغ: به مقدار لازم

  • نمک و ادویه: به مقدار لازم


نحوه تهیه: لوبیا و لپه را یک روز قبل خیس کرده و  چند بار آب آن را عوض کنید و بگذارید بپزند.


گوجه سبزها را با کمی آب بگذارید تا کامل بپزد سپس هسته و پوست های گوجه سبز را جدا و آن را کاملا صاف کنید.


پیازها را نگینی خرد کرده  و داخل روغن تفت دهید و نمک و ادویه رانیز به آن اضافه کنید.


سبزی آش، جو پرک خیس شده، برنج نیم دانه پخته شده و لوبیا و لپه پخته شده را اضافه کرده و مقدار بسیار کمی تفت دهید.گوجه سبزهای پخته شده را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید.


2 لیوان آب گوشت یا مرغ را به مواد اضافه کنید و درب قابلمه را به حالت نیم باز بگذارید.



نکاتی برای پخت آش گوجه سبز


توجه داشته باشید که گوجه سبز نباید زیاد بپزد و له شود فقط در حد نرم شدن کافی است.


بهتر است برای مزه‌دار شدن آش نیمی از نعنا داغ و سیر داغ آماده شده را به آش اضافه کنید و نیم دیگر را بری تزیین روی آش نگه دارید.


سبزی آش شامل تره ، شوید ، جعفری ، گشنیز و اسفناج است.


برای تهیه ی این آش از انواع گوجه سبز می‌توان استفاده کرد ولی بهترین نوع آلوچه اصفهانی است که تیره رنگ و خیلی آبدار و ترش است.


آش گوجه سبز گیلانی


مواد لازم



  • گوجه‌ سبز: ۱ كيلوگرم

  • آرد برنج: ۸ قاشق سوپخوري

  • سبزي آش خردشده: ۳۰۰ گرم

  • تخم‌ مرغ: ۲ عدد

  • شكر: ۴ قاشق سوپخوري

  • نمک: به میزان لازم

  • نعناخشک برايی تزيين: به ميزان لازم


دستور تهيه: گوجه ‌سبز را در قابلمه مناسبی ريخته و چهار ليوان آب و كمي نمک اضافه کنید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد.


پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید تا ۳۰ دقیقه بپزد طوری که گوجه سبز ها له شوند.


گوجه ‌سبزها را كوبيده و هسته آن ها را جدا کنید و با آب از صافی عبور دهید. آب گوجه‌سبز را به قابلمه برگردانید و روي حرارت مناسبی قرار داده تا بجوشد.


آرد برنج را به همراه شكر در يک پيمانه آب حل کرده و به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا غليظ شود.


سبزی آش را  به مواد اضافه کرده و حرارت را كم کنید تا آرام‌آرام سبزی پخته شود و آش‌ جا بيفتد.


در کاسه ای تخم مرغ ها را با نمک مخلوط کرده و هم بزنید سپس داخل آش بریزید و مواد را هم بزنید.


 پس از پنج دقيقه آش را از روي حرارت بردارید. آش شما آماده ی سرو کردن است.


آش را می توانید با نعنا تزئین کنید.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: آش آموزش آشپزی
ارسال نظر