صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

تقویت سراهای نوآوری در دستور کار دانشگاه آزاد اسلامی/ طرح ملی خودکفایی بذر رونق می‌گیرد

معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با شناسایی استعدادهای هر منطقه و نیازهای آن، سراهای نوآوری را به وجود آورده است که دستاوردهای منحصربه‌فردی دارد و می‌تواند به رشد پرشتاب علمی کشور در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب کمک بسیاری کند.
کد خبر : 505586

به گزارش خبرنگار حوزه آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان اقدامات بسیاری در جهت تبدیل شدن به دانشگاه فناور و مسئله‌محور انجام داده است و می‌خواهد اقتصاد دانش‌بنیان و پژوهش اثرگذار را در کشور رونق ببخشد.
معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با شناسایی استعدادهای هر منطقه و نیازهای آن، سراهای نوآوری را به وجود آورده است که دستاوردهای منحصربه‌فردی برای دانشجو، دانشگاه و نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد و می‌تواند به رشد پرشتاب علمی کشور در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب کمک بسیاری کند.
در میان سراهای نوآوری ذیل معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، سرای نوآوری و فناوری بذر، گلخانه و نهاده‌های کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی مبارکه-مجلسی، یکی از مهم‌ترین بخش‌های فناورانه کشور برای خودکفایی در حوزه‌های مختلف از جمله بذر است.



مأموریت جدیدی نیز توسط سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برعهده واحد مبارکه-مجلسی گذاشته شد. این دانشگاه در حال ایجاد شبکه‌ای است که محور آن با سرای نوآوری بذر، گلخانه و نهاده‌های کشاورزی است. واحد مبارکه-مجلسی محل طرح ملی خودکفایی بذر بوده و سرای نوآوری می‌تواند خدمات صفر تا ۱۰۰ را تأمین کند؛ البته واحدهای دیگر هم می‌توانند در این حوزه فعالیت داشته باشند.
این سرا در سال ۹۸ توانست مجوز فعالیت دریافت کند و اقدامات خود را نیز در همین راستا شتاب داده است. در همین رابطه، این سرا اقدام برای راه‌اندازی اولین شتاب‌دهنده رسمی با مجوز معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تحت عنوان شتاب‌دهنده‌ پینووا کرده است.


براساس این گزارش حوزه تمرکز این شتاب‌دهنده به‌ صورت زیر است:
* تولید و بسته‌بندی بذر
* گلخانه
* سایر نهاده‌های کشاورزی
* صنایع غذایی و امنیت غذایی
* سلامت
* آهن و فولاد
* انرژی‌های نو و تجدیدپذیر



خدمات اصلی شتاب‌دهنده در قلمرو فعالیت‌های کلیدی سرای نوآوری و فناوری نیز به این قرار است:
* شرکت در طرح ملی خودکفایی بذر کشور
* طراحی، اجرا و سفارش خدمات مورد نیاز به نیابت از شرکت‌های سرای نوآوری
* اجرای برنامه‌های به‌هم‌رسانی ظرفیت‌های سرای نوآوری و پار‌ک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان برای حل چالش‌ها و مسائل فناورانه در حوزه‌های متمرکز یاد شده
* درگاه ارتباطی و هم‌افزایی با ارائه‌کنندگان فناوری اعم از شرکت‌های دانش‌بنیان یا فناورها و استارت‌آپ‌ها و مخترعان
* عامل ارزیابی و پیشنهاد دهنده اصلی سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاری خطرپذیر به شرکت‌ها و بخش خصوصی
* برگزاری رویدادهای فن‌یاب و فن‌بازار و باشگاه‌های کارآفرینی و تقاضای صنعتی در حوزه صنایع کلیدی متمرکز یاد شده
* اجرای مطالعات آینده‌پژوهی، بازاریابی و هوشمندی فناوری و نوآوری در شرکت‌ها و واحدهای فناور وابسته
* مشاوره و اجرای نظام جامع نوآوری و نوآوری باز و بسط آن در شرکت‌ها و واحدهای فناور وابسته

در سرای نوآور، مرکز مهارت‌آموزی مشاوره شغلی با همکاری فنی و حرفه‌ای و برگزاری دوره‌های مشترک نیز وجود دارد که این مرکز در سال ۱۳۹۸ از طریق اداره کل فنی و حرفه‌ای استان و سازمان فنی و حرفه‌ای تهران مجوز کسب شد که طی آن این واحد دانشگاهی با دسترسی به وب سایت دوره‌های فنی و حرفه‌ای بالغ بر پنج هزار عنوان دوره همراه با استاندارهای آموزشی در حوزه مهارت‌آموزی دسترسی خواهد داشت که می‌تواند هم برای دانشجویان و هم برای مخاطبان علاقه‌مند یا واحدهای صنفی که نیاز به کسب گواهینامه فنی و حرفه‌ای دارند مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین ۷ دوره مهارتی متفاوت طی یک ترم تحصیلی توسط این مرکز انجام شده است.



از جمله دیگر طرح‌ها، طرح پویش است که با همکاری استان در حال پیگیری است. در ادامه این گزارش به تشکیل دفتر و کمیته مالکیت فکری در دانشگاه اشاره شده است. با توجه به افزایش طرح‌های برون‌دانشگاهی و همچنین تشکیل سرای نوآوری واحد نیاز به این دفتر و کمیته احساس شد و این دفتر ایجاد و جلسات آن به‌طور ماهیانه تشکیل می‌شود. از جمله سرفصل‌های اقدامات این سرای نوآوری طرح ملی کارآفرینی اجتماعی در قالب ( ۷ طرح روستای حوض‌ماهی) است. این طرح‌ها به این قرار است:
* کشت زعفران و بسته‌بندی جهت ارائه به بازار
* پرورش زنبور عسل، موم، ژل رویال
* کشت گیاه دارویی گل گاوزبان و تولید نشاء
* کشت و تولید نشای گیاه دارویی بابونه
* کشت و پرورش گیاه آلوئه‌ورا در گلخانه
* گلخانه تولید گل رز هلندی هیدروپونیک
* پرورش کرم ابریشم

همکاری با فن بازار ملی ایران و فن بازار منطقه‌ای استان طی تفاهم‌نامه‌ای که اخیراً با فن بازار منطقه‌ای استان اصفهان به امضا رسیده است، امکان دسترسی به شبکه اطلاعات فن‌بازارها و بهره‌گیری از آن وجود دارد همچنین امکان تجاری‌سازی محصولات واحدهای فناور به‌ویژه در سرای نوآوری این واحد دانشگاهی فراهم شده است. اقدام به راه‌اندازی دفتر کاریابی رسمی در سرای نوآوری و مقدمه‌ای برای شروع باشگاه اشتغال یکی دیگر از اقداماتی که با تشکیل سرای نوآوری در این واحد دانشگاهی انجام خواهد شد.
ایجاد دفتر کاریابی رسمی است که مقدمه‌ای برای ایجاد باشگاه اشتغال برای دانشجویان فراهم خواهد آورده همچنین امکان دسترسی به سایت رسمی اداره کل کار و امور اجتماعی به‌طور رسمی برای واحد فراهم خواهد شد. اقدام برای راه‌اندازی اولین مدرسه مهارتی کارآفرینی و کسب و کار عارضه‌یابی صنایع منطقه در قالب طرح تحول دانشگاه و صنعت مبارکه، انجام دو نشست مشترک با صنایع مستقر در شهرک صنعتی مبارکه و تشکیل کارگروه عارضه‌یابی و تحول دانشگاه که فعلاً در حال آمارگیری و بررسی‌های اولیه است.
جذب ۲۷ واحد فناور جدید به‌‌ویژه در حوزه کشاورزی در سرای نوآوری، استقرار سه واحد R&D در سرای نوآوری، برگزاری سلسله رویدادهای فن‌یاب و تأیید چهار طرح برون‌‌دانشگاهی با فولادهای کشور، جذب چالش‌های سه صنعت مادر کشور در حوزه آهن و فولاد شامل مجتمع فولاد مبارکه، سپاهان اصفهان و فولاد هرمزگان که طی تفاهم‌نامه‌های جداگانه‌ای این چالش‌ها به واحد اعلام شده، از دیگر فعالیت‌های فناورانه در دانشگاه آزاد اسلامی است.


انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر