صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۳ مرداد ۱۳۹۹
در گزارش آنا بخوانید؛

جنگ قدرت بین جهانگیری و واعظی در دولت؛ گزینه کدامیک به وزارت صمت می‌رسد؟

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت باید تا 22 مرداد به مجلس معرفی شود و درباره همین موضوع رقابتی بین اسحاق جهانگیری و محمود واعظی در پاستور ایجاد شده است.
کد خبر : 505478

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، 22 اردیبهشت ماه سال جاری بود که رضا رحمانی توسط حسن روحانی از وزارت صنعت، معدن و تجارت برکنار شد.


برکناری او با حاشیه‌های زیادی همراه بود. رضا رحمانی که از افراد نزدیک به حزب اعتدال و توسعه به دبیرکلی نوبخت، معاون رئیس جمهور و محمود واعظی بود با یک تلفن از سوی رئیس دفتر رئیس جمهور از وزارت برکنار شد.



او نامه‌ای همراه با گلایه و طعنه به روحانی نوشت. رحمانی دلیل اصلی برکناری‌اش توسط رئیس جمهور نوشته بود: «جناب آقای واعظی با این جانب تماس [گرفتند] و تهدید کردند در صورت رأی نیاوردن طرح تشکیل وزارت بازرگانی در مجلس شورای اسلامی شما برکنار خواهید شد».


ماجرای دخالت و حدود اختیارات بی‌حد و مرز واعظی در عزل و نصب وزرا و کابینه دولت مورد انتقاد بسیاری از اعضای هیئت دولت و در رأس آنها اسحاق جهانگیری قرار گرفته است.


رحمانی درباره برکناری‌اش به‌صراحت نوشته بود: «به استحضار می‌رساند این جانب حجت شرعی برای استعفا نمی‌بینم و کماکان مثل 19 ماه و سالیان گذشته، با تمام توان آماده خدمتگزاری بوده و به‌ویژه در شرایط سخت کشور و تجربیات گران‌بهایی که اندوخته‌ام، کماکان آماده فداکاری و خدمتگزاری شبانه روزی به مردم عزیزمان هستم».


جهانگیری در سال 97 گفته بود که در دولت اختیار تغییر منشی خود را ندارد. البته بعدها محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه هم به دلیل عدم اطلاع واعظی از سفر بشار اسد به تهران از مقام خود استعفا داده بود که با پادرمیانی برخی از بزرگان نظام این استعفا منتفی شد.



حالا بعد از سه ماه از زمان برکناری وزیر صمت دوباره اختلاف در دولت بر سر تعیین وزیر صنعت، معدن و تجارت بالا گرفته است. مجلس از دولت می‌خواهد تا وزیر را معرفی کند، اما پاستور خواستار تعیین تکلیف تشکیل وزارت بازرگانی است تا دو وزیر به مجلس معرفی کند یعنی یکی وزارت صنعت و معدن و دیگری وزارت بازرگانی.


اسحاق جهانگیری به‌عنوان رئیس هیئت وزیران و معاون اول رئیس جمهور خواستار معرفی رزم‌حسینی، استاندار فعلی خراسان رضوی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت به مجلس است و گزینه اصلی و مورد حمایت محمود واعظی برای این وزارتخانه هم مدرس خیابانی، سرپرست فعلی وزارتخانه است.


رزم‌حسینی از دوستان نزدیک و همشهری کرمانی اسحاق جهانگیری است و همواره مورد حمایت معاون اول رئیس جمهور بوده است.



به نظر می‌رسد دوباره جنگ قدرتی در دولت شکل گرفته است و در یک سوی آن محمود واعظی به‌عنوان مرد در سایه و قدرتمند دولت و از اعضای شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و دیگری اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است. باید منتظر ماند تا 22 مرداد که کدام گزینه برای تصدی وزارت صمت به مجلس معرفی می‌شوند.


مجلس هم در اقدامی قاطع اعلام کرد که مخالف تشکیل وزارت بازرگانی است و باید دولت نهایت تا 22 مرداد وزیر پیشنهادی صمت را معرفی کند. قالیباف هم در تذکری این موضوع را به دولت گوشزد کرد.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر