صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹
معاون رئیس‌جمهور در دولت یازدهم در گفتگو با آنا:

جبران خسارت‌‎های برجام بسیار مشکل است/ توافق هسته‌ای بسترساز افزایش واردات شد

معاون سابق رئیس‌جمهور با بیان اینکه برجام بسترساز افزایش واردات و کاهش توان داخلی بود، گفت: این قرارداد سبب شد تا از توسعه تعاملات با کشورهای منطقه‌ای و شرق آسیا باز بمانیم.
کد خبر : 505313

الهام امین‌زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه خسارت‌های برجام به کشور را می‌توان در دو دسته «نگاه و تکیه بر توان داخلی» و «تعامل با کشورهای منطقه‌ای» مورد بررسی قرار داد، اظهار کرد: اگر به برجام بیش از حد تکیه نمی‌شد، توان داخلی کشور به مراتب افزایش می‌یافت؛ اما متأسفانه این قرارداد بسترساز صادرات و تقویت توان داخلی نبود، بلکه بسترساز افزایش واردات و کاهش توان داخلی است.


وی افزود: همچنین برجام سبب شد تا از افزایش تعاملات با کشورهای منطقه‌ای در حوزه‌های میادین نفتی و اقتصادی و نیز از گسترش تعاملات در حوزه‌های صادرات و واردات با کشورهای شرق آسیا باز بمانیم.


کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه جبران خسارت‌‎های برجام بسیار مشکل است، خاطرنشان کرد: به نظر من برای جبران خسارت‌های برجام ابتدا باید از اتکای حداکثری به چند کشور غربی به‌ویژه آمریکا پرهیز کرد.


امین‌زاده ادامه داد: همچنین باید سیاست خارجی متنوعی داشته باشیم؛ یعنی بر اساس توانمندی‌های داخلی هر کشوری با آنها مراوده داشته باشیم، اما متأسفانه سیاست خارجی دولت روحانی یک‌سویه است؛ درصورتی‌که ضروری است با مطالعه و ارزیابی شرایط کشورهای مختلف در هر قاره‌ای، سیاست‌ها و راهبردهای متنوعی را در عرصه سیاست خارجی اتخاذ کرد.


وی با بیان این مطلب که دیپلماسی رسمی و غیررسمی دولت نیازمند ترسیم نقشه راهی است، گفت: متأسفانه در حال حاضر در شرایط فقدان یک نقشه راه مناسب در حوزه دیپلماسی رسمی و غیررسمی به سر می‌بریم. دولت باید از متفکران حوزه‌های علوم سیاسی، روابط بین‌الملل و مطالعات منطقه‌ای دعوت کند تا سیاست خارجی‌اش را به‌روز و نیز از طریق بازتعریف برخی مفاهیم آنها را به اجرا بگذارند.


انتهای پیام/4079/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر