بررسی عمق اقیانوسها با استفاده از لیدار ممکن شد
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، معمولا وقتی دانشمندان قصد بررسی و مطالعه پدیدههای مهم زیست محیطی اقیانوس مانند شکوفایی جلبکهای دریایی را دارند از تصاویر ثبتشده توسط ماهوارهها استفاده میکنند. به گفته محققان آزمایشگاه بیگو در مین، دوربینهای ماهوارهای تنها قادر به ثبت تصاویر پنج تا 10 متر زیر سطح دریا هستند.
بنابراین تیم تحقیقاتی از این آزمایشگاه از روش جدیدی برای بررسی عمق اقیانوسها استفاده میکنند: فناوری لیدار. این تکنولوژی نوعی فناوری سنجش از راه دور است که اشعه لیزر را به هدف تابانده و نور بازتابشده را آنالیز میکند تا میزان فاصله را اندازهگیری کند. معمولا خودروهای خودران و روباتهای خودکار مجهز به دستگاههای لیدار هستند.
تیم تحقیقاتی با استفاده از این تکنولوژی موفق به جمعآوری اطلاعاتی در خصوص شکوفههای کوکولیتوفور (نوعی جلبک) شدند. به گفته دانشمندان، فناوری لیدار امکان بررسی تا عمق 30 متری را فراهم میکند که سه برابر دوربینهای ماهوارهای است. این فناوری تاکنون در چند منطقه برای بررسی اقیانوس و دریاها استفاده شده و روشی آسان، ارزان و سریع برای جمعآوری اطلاعات زیست محیطی اقیانوسها و دریاها به شمار میرود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/