صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۰۰ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹

لیتیوم موجود در آب آشامیدنی از انگیزه خودکشی می‌کاهد

لیتیوم با خاصیت ضد افسردگی قدرتمند می‌تواند منجر به کاهش مشکلات روحی و اقدام به خودکشی شود.
کد خبر : 504881

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشمندان مدت‌ها پیش خاصیت ضد افسردگی عنصر لیتیوم را کشف کرده بودند ولی حالا تحقیقات جدید نشان می‌دهد این ماده می‌تواند تأثیر چشمگیری بر کاهش تمایل افراد به خودکشی داشته باشد.


در آب‌ شهری معمولاً مقدار معینی عنصر لیتیوم وجود دارد ولی واقعیت اینجاست که تاکنون دانشمندان به این فکر نیفتاده بودند که از این ماده برای کمتر کردن آمار خودکشی استفاده کنند. در واقع هیچ دانشمندی طرح افزودن مقدار بیشتری لیتیوم به آب برای کاهش فشارهای روحی را مطرح نکرده بود.


انجُم مِمون، اپیدمیولوژیست دانشگاه برایتون گفت: «کشف اثرات درمان‌کننده و تسکین‌دهنده لیتیوم در آب خوشحال‌کننده است. آب مایع حیات در جوامع بشری است و هر انسان روزانه چند لیوان آب می‌نوشد. با استفاده از آب دارای لیتیوم می‌توان به حفظ سلامت روان جامعه کمک کرد.»



بر اساس آمارهای جهانی سالانه بیش از 800 هزار نفر در کشورهای مختلف خودکشی می‌کنند و بیشترین میزان تمایل به خودکشی نیز بین افراد 15 تا 24 سال وجود دارد. قطعاً اگر بتوان با استفاده از آب محتوی لیتیوم میزان آسیب‌های روحی را کاهش داد افراد بیشتری از تصمیم به خودکشی منصرف می‌شوند.


بر اساس مطالعات جدید دانشمندان اگر لیتیوم را دارویی برای مبارزه با افسردگی و استرس ندانیم می‌توان استفاده روزمره از آن را برای زندگی شاداب‌تر مفید دانست. پزشکان برای یافتن تأثیر دقیق  لیتیوم بر عملکرد سلول‌های مغزی در حال تحقیق هستند و حتی امیدوارند در آینده از آن برای درمان بیماری فراموشی نیز استفاده کنند. آن چه در این میان مسلم به نظر می‌رسد تأثیر مثبت لیتیوم موجود در آب بر عملکرد صحیح مغز انسان است.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

برچسب ها: آب آشامیدنی
ارسال نظر