صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۰ - ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
تحلیلگر عمانی:

ترس امروز صهیونیست‌ها نتیجه شکست در جنگ 33 روزه است/ تغییر معادله قدرت به سود مقاومت

یک تحلیلگر عمانی با بیان اینکه هراس صهیونیست‌ها از مواجهه با حزب‌الله لبنان به‌دلیل شکست آن‌ها در جنگ ۳۳ روزه است، گفت: وحشت اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد خروجی‌های جنگ تموز معادله نظامی را به نفع مقاومت تغییر داده است.
کد خبر : 504839

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «جمال الکندی»، تحلیلگر امور سیاسی عمان در گزارشی نوشت: از زمانی که تخم رژیم صهیونیستی در قلب سرزمین‌های عربی کاشته شد، به‌طور مستقیم و غیرمستقیم جنگ‌هایی را با کشورهای عربی اطراف خود آغاز کرد که جنگ ۱۹۴۸ و ۱۹۶۷ ازجمله آن‌ها و تأثیر فراوانی در تغییر جغرافیای سیاسی منطقه داشته است.


طبق این گزارش، صهیونیست‌ها در میان جبهه‌های عربی این شعار را مطرح کرده بودند که ارتشی شکست‌ناپذیر دارند و این معادله تا سال ۱۹۷۳ میلادی ادامه داشت تا اینکه اعراب موفق شدند به این افسانه پایان دهند و معادله جدیدی را در منطقه رقم بزنند؛ معادله‌ای که صهیونیست‌ها به‌خوبی از عمق آن آگاه بودند و باعث شد مصر و اردن از مدار تنش با رژیم صهیونیستی خارج شوند و سوریه همچنان در تقابل با این رژیم باقی بماند تا اینکه توافقنامه‌های «کمپ دیوید» و «وادی عربه» امضا شد. 




بيشتر بخوانید:


لبنان از رژیم صهیونیستی به شورای امنیت شکایت می‌کند




این کارشناس عمانی می‌نویسد: جنگ 2006 میلادی میان حزب‌الله و اسرائیل از وجه تمایزهای تاریخ درگیری‌های میان کشورهای عربی و اسرائیل است که نتیجه زلزله‌بار و سهمگینی برای دشمن صهیونیستی داشت و گفته می‌شود قبل و بعد از این جنگ را نمی‌توان با یکدیگر مقایسه کرد. این جنگ تحولی در تاریخ تحول درگیری با اعراب بود که جرقه آن در سال ۱۹۷۳ زده شد، اعراب توانستند چهره شکست‌ناپذیر و افسانه‌ای ارتش اسرائیل را در هم بشکنند و جنگ سال ۲۰۰۶ اثبات کرد خانه اسرائیلی‌ها سست تر از خانه عنکبوت است.



نظامیان رژيم صهیونیستی 


وی افزود: نتیجه جنگ تموز معادله نظامی با اسرائیل را تغییر داد و اسرائیلی‌ها دریافتند ابزارهای بازدارنده‌ای که آن را عامل حفظ جان خود می‌پنداشتند، در مقابل موشک‌های حزب‌الله کارایی ندارند و این موشک‌ها می‌توانند قواعد بازی را تغییر دهند. ۱۴ سال از آن جنگ گذشته است و «بازدارندگی راهبردی» به مبنای سیاست‌گذاری‌های حزب‌الله در زمینه توان موشکی تبدیل شده است. اسرائيلی‌ها اکنون خوب می‌دانند قدرت موشکی ای که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان از آن در مناسبت‌های مختلف صحبت به میان می‌آورد، واقعی ا‌ست.



علم به توان تهاجمی و موشکی حزب‌الله باعث شده است تا صهیونیست‌ها نگران باشند و از اقدام برای هرگونه تقابل با این جنبش خودداری کنند. 



کندی در گزارش خود آورده است: جنگ تموز با هدف شکستن توان مقاومت لبنان و تغییر نقشه منطقه انجام شد و در این راستا «کاندولیزا رایس»، وزیر امور خارجه وقت آمریكا برای نخستین‌بار از اصطلاح «خاورمیانه جدید» استفاده کرد. او در سفر خود در ژوئن 2006 به فلسطین اشغالی به جای به کار بردن تعبیر «خاورمیانه کهن و بزرگ» از اصطلاح «خاورمیانه جدید» سخن گفت. وی با همکاری نخست‌وزیر اسرائیل در جریان محاصره این رژیم از سوی لبنان بارها این تعبیر را به‌کار بردند که با حمایت آمریکا و غرب همراه بود.



کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه اسبق آمریکا


این تحلیلگر عمانی نوشت: توطئه آمریکا و غرب با هدف ایجاد وضعیتی بی‌ثبات و آکنده از هرج و مرج در منطقه انجام شد تا با توجه به منافع راهبردی آمریکا و اسرائیل و نیز جلوگیری از نفوذ مقاومت در کشورهای منطقه نقشه جدیدی برای خاورمیانه بازطراحی شود. بنابراین جنگ تموز نقطه آغازین مقابله با جریان مقاومت بود که از لبنان و با نمایندگی حزب‌الله آغاز شد تا سایر نقاط خاورمیانه تسری یابد. ولی آیا در اجرای نقشه خود موفق بودند؟ 


کندی افزود: پاسخ این سؤال در جنگ 33 روزه است که بادها به بادبان کشتی آمریکا و اسرائیل نوزیدند. پس از این جنگ معادله جدیدی در منطقه رقم خورد، اما نه آن‌طور که رایس می‌خواست، بلکه به خواست کسانی که به قداست خاک و وطن اعتقاد دارند. این روزها ما در حال برداشت ماحصل جنگ تموز هستیم. اگر فرض کنیم حزب‌الله در آن جنگ شکست می‌خورد، امروز جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا پشت تریبون می‌گفت «ما در دوره اقتدار سیاسی، نظامی و اقتصادی صهیونیستی-آمریکایی زندگی می‌کنیم».



عناصر حزب‌الله لبنان


این تحلیلگر عمانی در پایان گزارش خود آورده است: حمله هوایی اخیر اسرائیل به اطراف فرودگاه بین‌المللی دمشق، اعلام خبر شهادت یکی از نیروهای حزب‌الله به‌وسیله مقاومت لبنان و آماده‌باش بی‌سابقه اسرائیلی‌ها در جبهه شمالی و در نوار مرزی فلسطین اشغالی با لبنان از معادله بازدارندگی نظامی و قواعد جدید درگیری حکایت دارد. همه اینها نتيجه پیروزی مقاومت در جنگ تموز است که دشمن صهیونیستی را این‌چنین وحشت‌زده می‌بینیم. پیام‌هایی که اسرائیل با واسطه‌های خود برای حزب‌الله می‌فرستد تا خویشتنداری کنند، با هیچ مقیاسی قابل توصیف نیست مگر اینکه بگوییم دشمن صهیونیستی از واکنش حزب‌الله نگران  و وحشت‌زده است. 



چه کسی به یاد دارد تاکنون رژیم صهیونیستی بخواهد برای جنایت‌هایی که مرتکب شده است، پیام عذرخواهی بفرستد؟



کندی عنوان کرد: ترس و وحشت اسرائیلی‌ها نشان می‌دهد که خروجی‌های جنگ تموز معادله نظامی را تغییر داده است که گفته می‌شد اسرائیل دست برتر نظامی را در منطقه دراختیار دارد و هيچ‌کس نمی‌تواند به تجاوزات این رژیم پاسخ بدهد.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر