معنی اللهم انی ارغب الیک چیست؟
به گزارش خبرنگار حوزه معارف اسلامی گروه فرهنگ دو هنر خبرگزاری آنا، امروز پنجشنبه نهم مردادماه سال 1399 مصادف با روز نهم ذیالحجه و روز عرفه است. روزی که پروردگار بندگان خود را به عبادت و طاعت فرخوانده و لطف و رحمت ویژه خود را برای بندگان در این روز گسترانیده است.
رسول خدا (ص) درباره فضیلت و جایگاه روز عرفه فرمودهاند: «خداوند در هیچ روزی به اندازه روز عرفه، بندگان را از آتش دوزخ نمیرهاند». روز عرفه، روز دعا و استغاثه به درگاه پروردگار متعال است و خداوند این روز را با ارزش، بافضیلت و پرشکوه قرار داده است. در روایاتی آمده است که خداوند در شب عرفه درهای مغفرت خویش را بر بندگان باز میکند و در روز عرفه خداوند متعال گناهان توبهکنندگان را عفو میکند.
سفارش به خواندن دعای امام حسین (ع) در روز عرفه
یکی از دعاهای سفارش شده در اعمال مربوط به روز عرفه دعای عرفه امام حسین (ع) است. این دعا توسط سیدالشهدا در روز عرفه و در صحرای عرفات ایراد شده است. دعای عرفه را شیعیان در روز عرفه و در صحرای عرفات و دیگر مناطق جهان بهصورت جمعی میخوانند.
در منابع مستند، درباره سال قرائت دعای عرفه توسط امام حسین (ع) مطلبی عنوان نشده است؛ اما با توجه به برخی شواهد، این دعا توسط حضرت اباعبدالله مربوط به آخرین حج آن حضرت نیست؛ چون که او در سفر حجی که قبل از حادثه کربلا بود، در عرفات توقف نداشت. سیدالشهدا (ع) در ذیالحجه سال ۶۰ قمری که به مکه رفت، و به دلیل توطئه عوامل یزید حج را به عمره تبدیل کرد و به سمت شهر کوفه حرکت کرد.
مضامین عمیق دعای عرفه
دعای عرفه امام حسین (ع) دربردارنده مضامین و معارف عرفانی و معرفتی عمیقی است که برخی از مهمترین محورهای آن عبارت است از:
شناخت و معرفت به پروردگار و بیان صفات الهی و تجدید عهد و پیمان با خداوند و شناخت پیامبران و تحکیم ارتباط با آنها و توجه به آخرت. سیر اندیشه در آفاق جهان و یادآوری نعمتهای بیپایان الهی بر مخلوقات و حمد و سپاس خداوند برای این نعمتها.
تضرع و خشوع به درگاه خداوند و اقرار به گناهان و توبه و درخواست عفو و روی آوردن به صفات پسندیده و اعمال خیر و درنهایت درخواست حوایج که با درود و صلوات بر محمد و آل محمد شروع میشود. سپس تقاضای بخشش و نور هدایت و رحمت و برکت و وسعت روزی و پاداش اخروی و... است.
خدایا، بهسوی تو رغبت مینمایم
دل بستن به خداوند و دل بریدن از غیر او یکی از زینتهای انسان است که خداوند در قرآن کریم به آن توصیه نموده است. «و اذکر اسم ربّک و تبتّل الیه تبتیلاً» نام پروردگارت را یاد کن و تنها به او دل ببند. یکی از فرازهای پرمعنای دعای عرفه که به این رغبت و توجه به پروردگار تذکر میدهد در ادامه آمده است.
اللّٰهُمَّ إِنِّى أَرْغَبُ إِلَيْكَ وَأَشْهَدُ بِالرُّبُوبِيَّةِ لَكَ مُقِرّاً بِأَنَّكَ رَبِّى، وَأَنَّ إِلَيْكَ مَرَدِّى، ابْتَدَأْتَنِى بِنِعْمَتِكَ قَبْلَ أَنْ أَكُونَ شَيْئاً مَذْكُوراً، وَخَلَقْتَنِى مِنَ التُّرابِ، ثُمَّ أَسْكَنْتَنِى الْأَصْلابَ آمِناً لِرَيْبِ الْمَنُونِ، وَاخْتِلافِ الدُّهُورِ وَالسِّنِينَ؛
خدایا، بهسوی تو رغبت مینمایم و به پروردگاری تو گواهی میدهم، اقرار کنندهام که تو پروردگار منی و بازگشت من بهسوی تو است، وجودم را با نعمتت آغاز کردی پیش از آنکه موجودی قابل ذکر باشم و مرا از خاک پدید آوردی، سپس در میان صلبها جایم دادی، درحالیکه از حوادث زمانه و رفتوآمد روزگار و سالها ایمنی بخشیدی.
انتهای پیام/4028/
انتهای پیام/