تشریح ابعاد و مؤلفههای فرهنگ شهادت و ایثار/ تفاوت اسلام با ادیان دیگر چیست؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، باقر گرگین تئوریسین در کرسی نظریهپردازی ترویجی الگوپذیری از فرهنگ مجاهدت و شهادت در تحقّق و گسترش عدالت با تکیه بر «بیانیه گام دوم انقلاب» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر اظهار کرد: زمانی که بهمن 1397 مقام معظم رهبری برای توسعه تمدن اسلامی «بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی» را مطرح فرمودند، جانی دوباره به انقلاب اسلامی ایران بخشیدند و امید تازهای در دلهای مسلمانان جهان پدیدار شد.
وی گفت: حفظ و پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی به نگاه بهگذشته و استفاده از عبرتها و تجربههای آن بستگی دارد.
این نظریهپرداز انقلاب اسلامی با توجه به تأکید رهبر معظّم انقلاب بر «عبرت گرفتن از گذشته» و کلیدی بودن واژه «عدالت» و «جهاد» در بیانیه گام دوم بیان کرد: گذشتگان ما، رزمندگان هشت سال دفاع مقدّس و خانوادههای آنان هستند که با دو بال عدالتخواهی و شهادتطلبی توانستند امنیت، آزادی و استقلال را برای انقلاب اسلامی به ارمغان بیاورند.
این نظریهپرداز؛ فرهنگ شهادتطلبی و مجاهدت برای رزمندگان را تأسی گرفته از واقعه عاشورا دانست و گفت: این فرهنگ یعنی باور به خدا و معاد، اعتقاد راسخ بر درستی و برحق بودن راه اسلام ناب محمدی(ص)، ایستادگی مقابل دشمن و فداکاری برای حفظ ارزشهای انقلاب و اسلام ناب، خستگیناپذیری و اعتقاد به احدی الحُسنَین (پیروزی یا شهادت در راه خدا) در این قالب قابل تعریف است.
گرگین با تأکید بر اینکه عدالت در صدر اهداف اولیه تمام بعثتهای الهی است، تصریح کرد: در قرآنکریم تأکید میشود که بعثت انبیا برای آن بوده که مردم براساس عدالت بهپا خیزند و عدالت در جمهوری اسلامی نیز دارای همان شأن و جایگاه است.
این نظریهپرداز با بیان اینکه حفظ کیان اسلام، مبارزه با فساد، شکلگیری عدالت جهانی، مبارزه با ظلم (استکبارستیزی) مؤلفههایی هستند که از دیدگاه مقام معظّم رهبری در بیانیه گام دوّم انقلاب در باب الگوپذیری از فرهنگ شهادت و مجاهدت در تحقق و گسترش عدالت و مبارزه با فساد نقش دارند، بیان کرد که دین اسلام از جمله ادیانی است که با مکاتب و ایدوئولوژیهای دنیای امروز، یک تفاوت اساسی دارد.
گرگین افزود: در دنیای امروز، رویاروییها براساس نژاد، لهجه، سرمایه، سیاست و امثال آن است؛ اما در فرهنگ اسلام، رویارویی میان اسلام و کفر، اسلام و استکبار، اسلام و استثمار و استعمار، عدالت و ظلم است.
هدف رزمندگان حفظ اسلام بود
وی با بیان اینکه از جمله اهداف مهم رزمندگان جنگ تحمیلی، حفظ اسلام بود، تصریح کرد: فرهنگ ایثار و شهادت نه تنها یک وظیفه دینی است؛ بلکه با امنیت ملی کشور گره خورده و ضامن و حافظ منافع جهان اسلام خواهد بود.
گرگین یکی دیگر از مؤلفههای مهم شهادت و ایثار را مبارزه با فساد معرفی و عنوان کرد: در انقلاب اسلامی شاهد هستیم که هرچند دست تطاول تبلیغات مروّج فساد و بیبندوباری در طول دوران پهلوی به آن ضربههای سخت زده و لجنزاری از آلودگی اخلاقی غربی را بهدرون زندگی مردم متوسط و بهویژه جوانان کشانده بود؛ اما رویکرد دینی و اخلاقی در جمهوری اسلامی، دلهای مستعد و نورانی بهویژه جوانان را مجذوب کرد و فضا به سود دین و اخلاق دگرگون شد.
تقدس عدالت در همه زمانها و مکانها
وی درباره شکلگیری عدالت جهانی توضیح داد: عدالت، کلمهای مقدس در تمام زمانها و سرزمینهاست که جز در حکومت حضرت ولیعصر(ارواحنافداه) بهصورت کامل میسر نخواهد شد و از جمله اهداف و انگیزههای رزمندگان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، اتصال حکومت انقلاب اسلامی به حکومت عدل جهانی صاحبالزمان(عج) است.
گرگین با تأکید بر اینکه انقلاب اسلامی با صراحت و شجاعت در برابر زورگویان و گردنکشان ایستاده و از مظلومان و مستضعفان دفاع کرده است، اظهار کرد: این جوانمردی و مروّت انقلابی، این صداقت و صراحت و اقتدار، این دامنه عمل جهانی و منطقهای در کنار مظلومان جهان، مایه سربلندی ایران و ایرانی است.
این تئوریسین با بیان اینکه جهاد و شهادت در راه خدا ابعاد گسترده و متنوعی دارد و حفظ آرمانهای انقلاب اسلامی از نگاه مقام معظّم رهبری به جهاد سیاسی ختم نمیشود، تشریح کرد: جهاد سیاسی و دفاع از مقدسات امت اسلامی، جهاد علمی، جهاد امیدآفرینی، مرزبندی با دشمن، مقاومت در راه عدالت و جهاد فرهنگی از انواع جهاد هستند که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب بر آن تأکید داشتهاند.
انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/
انتهای پیام/