صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۷ آبان ۱۳۹۴

درک قدرتمند احساسات با نرم‌افزار چهره‌خوان MIT

محققان علوم روانشناسی و کامپیوتر انستیتو تکنولوژی ماساچوست موفق به طراحی الگوریتمی شدند که احساسات مخفی‌شده را از چهره فرد تشخیص می‌دهد.
کد خبر : 50428

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت MIT، وقتی افراد می‌توانند با کنترل عضلات صورت یا کنترل رفتارها، اشخاص دیگر را گول بزنند و احساسات واقعی خود را مخفی نگه‌دارند، ماشین‌ها شانس زیادی برای تشخیص درست احساس فرد نخواهند داشت. این یک اصل پذیرفته‌شده در خطاهای ماشینی و به‌خصوص خطاهای دروغ‌سنجی بود اما با نرم‌افزار تازه‌ای که در دانشگاه MIT طراحی شده، دیگر آن دوران پشت سر گذاشته شده است.


نرم‌افزارهای تشخیص چهره یا «چهره‌خوان» که به کمک دوربین‌های کامپیوتری کار می‌کنند، تا امروز موفق شده بودند علائم بارز چهره مانند یک لبخند کامل، اخم یا حس خشم را تشخیص دهند اما در مقابل کسانی که حس واقعی خود را مخفی می‌کردند، ناتوان بودند. در واقع «مایکرو اکسپرسشن»ها یا «ریزجلوه»های چهره، چیزی نیست که بتوان به آسانی تشخیص داد.


اکنون محققان با به‌کارگیری الگوریتمی تازه توانستند با برجسته کردن کوچکترین تغییرات در حالات فرد، نرم‌افزاری بسازند که پیشرفت چشمگیری در تشخیص حس افراد داشته است. این نرم‌افزار کهدر مرحله آزمایش است، در کنار الگوریتم‌های تعریف‌شده، از یک الگوریتم آموزشی نیز برخوردار است که می‌تواند موقعیت‌های تازه را بیاموزد. براساس اعلام MIT، به دلیل وجود همین بخش یادگیرنده در نرم‌افزار، این محصول تازه نیاز به آزمایش‌های وسیع و تکمیل دیتابیس‌های خود دارد تا بتواند کارآیی لازم را داشته باشد و در کار «تجسم» از چهره واقعی فرد، کاملاً موفق نیست.


بخشی از روانشناسی به بررسی اثر احساسات در چهره می‌پردازد که به محققان در یافتن حال واقعی فرد زمانی که او به هر دلیلی از احساساتش صحبت نمی‌کند، می‌پردازد. این دانش در زمینه‌های مختلفی مانند تشخیص دروغ، روش‌های فروش، روش‌های مذاکره و حتی مراحل درمانی یک بیمار کارآیی دارد و حال وقتی نرم‌افزار تازه تکمیل شود، دیگر گول زدن کامپیوترها نیز کار آسانی نخواهد بود.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر