صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قربانی کردن دام در تهران ممنوع شد

مدیرکل دامپزشکی استان تهران اعلام کرد: امسال شهروندان پایتخت و هم استانی‌ها می‌توانند از روش‌های جایگزین برای تهیه دام قربانی خود اقدام کنند.
کد خبر : 503967

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدعلی بابایی، مدیرکل دامپزشکی استان تهران  عصر شنبه در پیامی به خبرنگاران در زمینه نظارت‌های بهداشتی و شرعی در عید قربان اعلام کرد: امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا و به منظور جلوگیری از تجمع و مسافرت‌های درون شهری و مخاطرات موجود در محل‌های عرضه دام و همچنین دستورالعمل ابلاغی ستاد کرونا استان تهران، مراسم قربانی به شکل سنوات گذشته برگزار نمی‌شود.


وی افزود: هماهنگی‌های لازم با انجمن صنفی کشتارگاه‌های دام استان انجام شده  و تمامی کشتارگاه‌های دام استان این آمادگی را دارند تا لاشه استحصالی را با در نظر گرفتن پروتکل‌های بهداشتی ستاد کرونا تحویل شهروندان دهند.


مدیرکل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: همچنین با هماهنگی انجام شده با انجمن صنفی صنعت بسته بندی مواد پروتئینی استان مقرر شد، گوشت دام قربانی چه به‌صورت اینترنتی در روز عید قربان و یا عرضه لاشه و گوشت قرمز بسته بندی شده بشقابی با لیبل ویژه عید قربان در فروشگاه‌های عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان تهران و سایر استان‌های مرکز فعالیت بسته بندی‌های مذکور ارائه شود.


روز جمعه، دهم مرداد برابر با دهم ذی الحجه، عید قربان است. عید قربان یا عید الأضحی از عیدهای بزرگ مسلمانان است و از اعمال حج هنگام حاجی شدن در سرزمین منا به شمار می‌رود.


بنابر روایات اسلامی، در این روز خدا به ابراهیم خلیل (ع) فرمان داد تا فرزندش اسماعیل (ع) را قربانی کند. او اسماعیل را به قربانگاه برد ولی جبرئیل همراه با «قوچی» نازل شد و ابراهیم آن را به جای اسماعیل قربانی کرد.


سنّت قربانی در روز عید قربان در سرزمین منا به یاد آن رخداد است. مسلمانانی که برای حج، به زیارت خانه خدا می‌روند، طبق شروطی وظیفه دارند در منا قربانی کنند و پس از آن نیز بسیاری از حاجیان، هر ساله به پاس بزرگداشت حضور در سرزمین وحی و انجام حج تمتع، قربانی می کنند.


بابایی گفت: با هماهنگی‌های به‌عمل آمده با اتحادیه صنف قصابان گوشت گوسفندی استان تهران تمامی قصابان منتخب که با نصب بنر مشخص شده‌اند می‌توانند در صبح روز عید قربان اقدام به عرضه لاشه دام قربانی کشتار شده با رعایت پروتکل‌های بهداشتی از قبیل «مصرف لاشه پس از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال با لیبل لاشه قربانی ویژه عید قربان» کنند.


مدیرکل دامپزشکی استان تهران تاکید کرد: با هماهنگی انجام شده با معاونت بهداشت سازمان میادین میوه و تره بار سه مرکز ثابت شهرداری موجود در شهر تهران نسبت به پذیرش سفارشات اینترنتی و ارسال گوشت قربانی به درب منازل اقدام خواهند کرد.


وی یادآور شد: برخی اپلیکیشن‌ها نیز توسط سازمان میادین شهرداری تهران پاسخگوی نیاز اینترنتی شهروندان تهرانی است.


به گفته بابایی، همچون سنوات گذشته تیم های سیار اداره کل دامپزشکی استان تهران در روز عرفه و عید قربان برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام از جمله تب کریمه کنگو فعالیت کامل خواهند داشت.


وی از تمامی شهروندان خواست تا با رعایت موارد اشاره شده جهت به حداقل رساندن احتمال درگیری به عوامل بیماری زای مشترک همچون CCHF (تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) و همچنین بیماری کووید ۱۹ اقدام کنند.


انتهای پیام/4127


انتهای پیام/

برچسب ها: دام عید قربان
ارسال نظر