صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۷ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۹
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 10/ متصدی‌زاده در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

پرهیز از عملکرد جزیره‌ای راه‌حل بهبود رفتار اجتماعی دانشجویان/ مصمم به توسعه کارآفرینی هستیم

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند گفت: اگر در انتظار کسب موفقیت و نتیجه مؤثر در بهبود رفتار اجتماعی دانشجویان هستیم باید از جزیره‌ای عمل کردن پرهیز و ارتباط خود را با نهادهای فرهنگی بیشتر کنیم.
کد خبر : 503677

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ تقویت خودباوری و خداباوری بین دانشجویان از اهداف مهمی است که دانشگاه آزاد اسلامی توانسته تقریباً به این اهداف دست پیدا کند.


 حوزه فرهنگ به‌واسطه نقش تربیتی و ارتباط بی‌واسطه با بدنه دانشجویی از مهم‌ترین بخش‌های هر دانشگاه و مراکز آموزش عالی به‌شمار می‌‌آید.


دانشگاه آزاد اسلامی در طول سال‌های گذشته چالش‌های مختلفی را در این حوزه پشت سر گذاشته است و حالا با تغییر ریل‌گذاری، نگاه و رویکرد متفاوتی را در مقایسه با گذشته دنبال می‌کند و استادان، تشکل‌ها، خانواده و رسانه از بخش‌های اساسی و تأثیرگذار حوزه فرهنگی هستند.


بیشتر بخوانید:


دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه راه‌اندازی می‌شود


بورسیه دانشجویان گروه کشاورزی در مرکز کشت‌بافت و گلخانه


تهیه خوراک فکری دانشجویان چگونه ممکن است؟


معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی تصدی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای آنها را در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغ‌التحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهده‌دار است.


خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید مدیریت جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی می‌کند.


خبرنگار آنا در این زمینه گفتگویی را با حمیدرضا متصدی‌زاده معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند ترتیب داده است که مشروح این گفتگو در پی می‌آید:


آنا: برای توسعه فضای معنویت، اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی انجام داده‌اید؟


متصدی‌زاده: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به‌درستی بر ضرورت نیاز بشر به معنویت پرداخته‌ و انقلاب اسلامی را احیاگر معنویت در دنیای نوین معرفی کرده‌اند، در همین راستا مطالبه‌گری به‌خصوص در قشر دانشجو یکی از ابزارهایی است که می‌تواند زمینه‌سازی رشد معنویت و اخلاق در جامعه و میدان‌دادن به نمونه‌های ناب اخلاقی باشد تا به این وسیله بتوانیم زمینه‌های رشد اخلاق و معنویت در جامعه را نهادینه کنیم.


برگزاری مجالس دینی و آیین‌های مرتبط با ایام ولادت و شهادت اهل بیت(ع) در دانشگاه نشان‌دهنده جایگاه عمیق این مباحث میان جوانان به‌خصوص دانشجویان است كه این مهم از اولویت‌های برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند بوده و خواهد بود.


فعالیت واحد زرند در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی


یکی دیگر از برنامه‌های تدوین شده در معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند برجسته کردن ارزش‌های معنوی مانند اخلاص، ایثار، توکل، ایمان در خود و جامعه است.


اخلاق به معنی رعایت فضیلت‌هایی مانند خیرخواهی، گذشت، کمک به نیازمند، راستگویی، شجاعت، تواضع، اعتماد به ‌نفس و دیگر خلقیات نیکو است که با برگزاری نشست‌های علمی، فرهنگی و جلسات مشاوره با استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی، گروه‌های روانشناسی و مشاوره سعی در تقویت این ارزش‌ها داریم.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


متصدی‌زاده: با توجه به مفاد سند دانشگاه اسلامی که ایجاد محیطی سرشار از معنویت و مکارم اخلاق به منظور رشد تعالی فردی و تربیت صحیح یکی از اصول اساسی این سند است، اصلاح ساختار فیزیکی و محیطی ساختمان‌ها از جداسازی ورودی خواهران و برادران تا اصلاح نواقص موجود خوابگاه دانشجویی به همراه الزامی کردن پوشش اسلامی برای مراجعان، دانشجویان و کارکنان دانشگاه و تهیه بروشور و چاپ بنر به‌منظور ترویج فرهنگ عفاف و حجاب از اموری بود که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند با اجرای آن توانستیم فضای بهتری در راستای این سند در محیط دانشگاه فراهم آوریم.


آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی صورت گرفته است؟


متصدی‌زاده: یکی از راهبردهای بسیار مؤثر معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند تقویت  خودباوری و خداباوری بین جوانان دانشجو است تا بتوانیم  در مسیری گام برداریم که شاهد جامعه‌ای دینی و رو به پیشرفت باشیم.


تشریح فعالیت مجازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند


شناسایی استعدادها و توانمندی‌های بالقوه دانشجویان در همه رشته‌ها و گرایش‌ها از اقدامات مؤثر واحد زرند بوده است. تقویت بیشتر انجمن‌های علمی، ایجاد کارگاه‌های آموزشی در رشته‌های مختلف به همراه فراهم کردن فضای آشنایی دانشجویان علاقه‌مند به کارآفرینی به‌خصوص در حوزه تولید برای کاهش وابستگی اقتصادی در شرایط جنگ اقتصادی دشمن یکی از برنامه‌های مورد استقبال دانشجویان بوده است.


آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی چگونه بوده است؟


متصدی‌زاده: اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی زرند در این سال‌ها توانسته‌اند با حضور در برنامه‌های فرهنگی این دانشگاه از بازوان اصلی حوزه فرهنگی باشند تا بر غنای نشست‌های فرهنگی، جلسات مشاوره، نشست‌های نقد و بررسی و کارگاه‌های آموزشی کوتاه‌مدت افزوده و برای دانشجویان انگیزه مضاعفی برای حضور در برنامه های فرهنگی ایجاد کنند.


آنا: آیا برای قوی شدن در فضای مجازی و بهره‌گیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی انجام داده‌اید؟


متصدی‌زاده: بدون تردید شبکه‌های اجتماعی از تحولات بسیار شگرف دنیای ارتباطات و اطلاعات در سال‌های اخیر بوده‌اند تا انتقال اطلاعات سرعت بیشتری پیدا کند؛ بنابراین در این حجم اطلاعات و سرعت تکنولوژی نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.


حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی زرند نیز با ایجاد شبکه فراگیر و ارتباط با دانشجویان و کارکنان به‌دنبال بهره‌گیری از این فضا بوده تا از طریق پیام‌رسان‌های داخلی و بعضاً خارجی حضور خود را به واسطه انتقال برنامه‌ها و اهداف فرهنگی دانشگاه که در چارچوب مأموریت‌های معاونت فرهنگی دانشگاه تعریف شده، تضمین کند.


آنا: ارتباط برادرانه با آحاد دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی دانشجویان چگونه بوده است؟


متصدی‌زاده: از امتیازات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند نگاه مثبت رئیس این دانشگاه به موضوع ارتباط و نزدیکی بیشتر دانشجویان با بخش‌های مختلف دانشگاه به‌خصوص حوزه فرهنگی است که نشست‌های متعدد رئیس دانشگاه با دانشجویان و رفع مشکلات آنان توانسته به ایجاد یک رابطه صمیمی و مثبت بین دانشجویان و بخش فرهنگی کمک کند که ثمره آن برگزاری برنامه‌های مختلف فرهنگی با مشارکت دانشجویان بوده است.


آیا برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشته‌اید؟


متصدی‌زاده: موفقیت در اجرای برنامه‌های فرهنگی دانشگاه رابطه بسیار نزدیکی با برنامه‌های ملی، استانی و شهرستانی دارد و اگر در انتظار کسب موفقیت و نتیجه مؤثر در بهبود رفتار اجتماعی دانشجویان هستیم، باید از جزیره‌ای عمل کردن پرهیز و ارتباط با نهادهای فرهنگی و اجرایی شهرستان زرند را بیشتر کنیم.


براین‌اساس برگزاری جلسات مختلف با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، ستاد نماز جمعه، شهرداری، آموزش و پرورش و شورای اسلامی شهر از اقدامات این حوزه بوده و این نشست‌ها به تدوین برنامه فرهنگی با مشارکت نهادهای مختلف منجر شده است.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر