صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۵ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۹

نسل پنجم اینترنت را بیشتر بشناسید

این روزها اخبار نسل جدید اینترنت یا همان 5 جی بیشتر از قبل شنیده می‌شود. اینترنتی که می‌تواند تمام زندگی انسان را دستخوش تغییر کند. در این گزارش سعی شده تا ابعاد مختلف این فناوری را بیشتر بشناسیم.
کد خبر : 503557

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛  این روزها اخبار نسل جدید اینترنت یا همان 5 جی بیشتر از قبل شنیده می‌شود. اینترنتی که می‌تواند تمام زندگی انسان را دستخوش تغییر کند. اینترنت نسل پنجم نه‌تنها انسان‌ها را به یکدیگر متصل می‌کند، بلکه ماشین و اشیاء را نیز به یکدیگر متصل کرده و آنها را کنترل می‌کند. این سطح از کارایی و فناوری، باعث افزایش تجربیات کاربر می‌شود که می‌تواند سطح جدیدی از فناوری را به‌خوبی درک کند.


اینترنت نسل پنجم، نوعی شبکه جدید بر بستر نوآوری روز است که نه تنها پهنای باند تلفن‌های همراه امروزی را افزایش می‌دهد، بلکه شبکه‌های تلفن همراه را نیز به طرز شگفت‌انگیزی گسترش می‌دهد و صنایع جدیدی را وارد زندگی روزمره انسانی می‌کند. در کل اینترنت 5g طیف گسترده‌ای از خدمات را به یکدیگر متصل می‌کند که می‌توان از کوچکترین موارد تا آموزش و پرورش، حمل و نقل نام برد.


(Enhanced Mobile Broadband (EMBB که در واقع به ارتقاء موبایل پهن‌باند اشاره دارد و سرعت و ظرفیت پهن‌باند موبایل در این نسل، از نسل‌های قبلی پیشی گرفته به گونه‌­ای که فرضاً در قیاس با ۴G، سرعت و توان عملیاتی آن ده برابر افزایش یافته است. با این نسل از فناوری، امکان اتصال و ارتباط انبوهی از اشیا به یکدیگر با کیفیت مناسب فراهم می‌­شود. دقیقاً به همین خاطر است که اگر فرضاً نسل دوم ارتباطات همراه (۲G) را ارتباطات برای برقراری ارتباطات صوتی، برمی‌­شمردند؛ ۵G را شالوده (Infrastructure) و زیرساخت اصلی IoT می‌­شناسند.


طبق گفته سازمان IMT-2020، حداقل نرخ سرعت پیش بینی شده اینترنت نسل پنجم در جهان، 20 گیگابایت در هر ثانیه است. مجموعه فناوری‌های کوالکام (Qualcomm) که سازنده اولین وای‌فای نسل پنجم هستند، برای 5 گیگابایت در هر ثانیه طراحی شده‌اند که واقعاً سرعت بسیار شگفت‌انگیز و صعودی است که با عرضه آن به جهان، اتفاقات بسیار بزرگی رخ خواهد داد؛ اما اینترنت همراه نسل پنجم چیزی سریع تر از «سریع» است و شاید نتوان هم اکنون آنرا به خوبی احساس کرد. لازم به ذکر است که به همراه اینترنت نسل پنجم تکنولوژی mmWave نیز افزوده می‌شود.


نحوه عملکرد اینترنت نسل 5 


جدیدترین نسل اینترنت همانند نسخه نسل قبلی خود (4G LTE) بر مبنای OFDM است و بر اساس همان اصول کار می‌کند. با این حال رابط هوایی جدید 5g NR یا  (New Radio)، مبنای OFDM را به بهترین شیوه ممکن افزایش می‌دهد تا به بالاترین میزان مقیاس پذیری برسد. اینترنت نسل پنجم نه تنها خدمات اینترنت را نسبت به نسل قبلی خود افزایش می دهد، بلکه در تمام صنایع اینترنت IoT یا همان اینترنت اشیاء را افزایش می‌دهد که به همین دلیل این نسل از اینترنت به نام نسل اینترنت اشیاء نیز نامیده می‌شود.


از مهم‌ترین اشیاء می‌توان به خانه‌های هوشمند اشاره کرد که همه چیز آن با هم متصل هستند و می‌توان  با استفاده از چند کلیک ساده اقدام به کنترل و مدیریت اشیائی که در خانه هستند، کرد.


هزینه اینترنت نسل 5


اینترنت نسل پنجم شاید از نگاه بررسی محققان و تحلیلگران در آینده کمتر از نسل‌های گذشته است؛ اما این در حالی است که هنوز برچسب قیمتی از اینترنت نسل 5g منتشر نشده است و در کل هدف اصلی از این نسل، کاهش هزینه و خدمات بیشتر به عموم کاربران است که عموم کاربران می‌توانند به‌صورت نامحدود اقدام به دانلود برنامه‌های مدنظر خود کنند که در اصل کاربرد اینترنت در جامعه چیزی بسیار بیشتر از جامعه امروزه خواهد شد.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر