صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۵ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۹
موسوی:

آمریکا از این پس مظنون اصلی حملات سایبری علیه ایران است/ شناسایی دولت‌های حامی حملات سایبری علیه کشورمان

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره خرابكاری و حملات سايبری عليه كشورمان به‌وسیله برخی دولت‌ها و رژیم‌ها گفت: با انجام بررسی‌های فنی، دولت‌های حامی حملات سایبری علیه ایران شناسایی شده‌اند.
کد خبر : 503497

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه به ادعاها درباره خرابكاری و حملات سايبری عليه كشورمان به‌وسیله برخی دولت‌ها و رژیم‌ها واکنش نشان داد و گفت: هزاران حمله سايبری به صورت روزانه به زیرساخت‌های كشور می‌شود كه چيز جديدی نيست. بیشتر این حملات بدون هيچ تأثيری به‌وسیله سامانه‌های پدافند و «تیم‌های واكنش به حوادث رایانه‌ای» ما دفع می‌شوند.


وی افزود: در چند ماه اخير چندین حمله سايبری با ابعاد گسترده‌تر هم به زیرساخت‌های كشور رخ داده كه با تحليل ابعاد و فناوری به‌كاررفته می‌توان  گفت از ناحیه دولت‌ها پشتیبانی یا انجام شده است. خوشبختانه مهاجمان به اهداف اصلی خود در اين حملات دست نیافته‌اند.


سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: بررسی‌های فنی و الكترونيک فارنزيک به‌وسیله متخصصان داخلی انجام شده است و دولت‌های حمایت‌ و هدايت كننده حملات (در بعضی موارد دولت حامی) به همراه گروه‌های مباشر اين حملات شناسايی شده‌اند. 


موسوی گفت: حجم ارتکاب به جرائم و اعمال نقض مقررات بین‌المللی که بیشتر اعمال این مورد اخیر به‌وسیله دولت آمریکا انجام می‌شود، موضوعی نگران‌کننده برای همه جهان است که جامعه بین‌المللی باید پاسخ مناسبی به آن بدهد. 
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به این سؤال که «آيا خرابكاری و آتش‌سوزی‌های اخير ناشی از حملات سایبری بوده است؛ به‌ویژه با توجه به خبری كه درباره دستور رئیس‌جمهور آمریکا برای حمله سايبری به ايران و چند كشور ديگر منتشر شده است»، گفت: خير، آتش‌سوزی‌های اخير ربطی به حملات سايبری نداشته است.  درباره دستور دونالد ترامپ خیلی طبیعی است که بگوییم از این پس هر حمله سایبری به ایران بشود، مظنون اصلی دولت آمریکا خواهد بود مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. 


وی افزود: ما پیگیری بین‌المللی این دستور غیرقانونی و مجرمانه و اثبات مسئولیت دولت آمریکا را در دستور کار قرار خواهیم داد. همچنین حق دفاع مشروع و پاسخ متناسب و مقتضی به تجاوز و لطمه به کشورمان را به حملات سایبری و غیر سایبری محفوظ می‌داریم.


موسوی درباره اینکه آيا ايران پاسخی به اين حملات داده يا قصد دارد بدهد، عنوان کرد: اجازه بدهيد اول روشن كنم كه برعهده گرفتن غيررسمی یا بلوف‌های توخالی در انتساب هر حادثه‌ای كه در كشور رخ می‌دهد به‌وسیله دیگران نشان‌دهنده اوج استيصال و دست بسته بودن آن‌هاست، وگرنه آتش‌سوزی محدود در جنگل و پالايشگاه و... در فصول تابستان نه عجيب است و نه مختص به امسال بوده است. 


وی افزود: ايران حق خود در انجام عمل متقابلِ مناسب و متناسب را در زمان مقتضی محفوظ می‌داند. ما ممکن است در دفاع از خود در مقابل حملات سایبری از هر وسیله‌ای اعم از فضای سایبری یا سایر جنگ افزارها استفاده کنیم. 


موسوی گفت: ما همه تلاش خود را به‌کار خواهیم بست تا مسئولیت بین‌المللی کشوری را که آغازکننده یا تسهیل‌کننده چنین حملاتی باشد، اثبات و آن‌ها را در مقابل اعمال غیر قانونی خود پاسخگو کنیم.


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر