صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۹
مدیر خبرگزاری النخیل در گفتگو با آنا:

سفر ظریف به عراق خشم سعودی‌ها را برانگیخت/ شکست توطئه‌های آمریکایی-صهیونیستی با سفر الکاظمی به تهران

یک کارشناس عراقی با موفق ارزیابی کردن سفر وزیر امور خارجه کشورمان به عراق و به‌دنبال آن سفر نخست‌وزیر عراق به ایران، گفت: توطئه‌های آمریکایی-صهیونیستی با سفر الکاظمی به تهران بر باد رفت.
کد خبر : 503459

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نخستین سفر خارجی «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق به ایران و قبل از آن سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عراق و دیدار با مقامات این کشور توجه بسیاری از تحلیلگران را به خود جلب کرد. پس از این سفر بود که سعودی‌ها مدعی بستری شدن سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان و به تعویق افتادن سفر کاظمی به ریاض شدند. موضوعی که بلافاصله بغداد آن را تأیید کرد. 


پس از این تحولات کاظمی نخستین سفر خود را به ایران انجام داد و در تهران در دیدار با آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی اظهارات ایشان را مبنی بر خروج اشغالگران آمریکایی از عراق تأیید کرد. 




بیشتر بخوانید:


ایران قطعاً با هر آنچه موجب تضعیف دولت عراق شود، مخالف است/ هرگز ترور شهید سلیمانی فراموش نمی‌شود/ حشدالشعبی نعمت بزرگی در عراق است




«محمدعلی الحکیم»، مدیر خبرگزاری «النخیل» عراق در گفتگو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا درباره ابعاد پیدا و پنهان این سفرهای دیپلماتیک گفت: طبق شنیده‌ها و گزارش‌هایی که منتشر شده است، سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به بغداد باعث شد سفر «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق به عربستان به تعویق بیفتد، زیرا عربستان مایل نبود ظریف به عراق سفر کند و این رویکرد ریاض، دخالت غیرمحترمانه نسبت به حاکمیت عراق و اهانت به کشورهای منطقه است. 



وی افزود: سعودی‌ها از این موضوع ناراحت هستند که دولت عراق از وزیر امور خارجه ایران استقبال کرده است، زیرا آن‌ها به‌دنبال این بودند که الکاظمی در نخستین سفر خارجی خود پس از انتصاب به‌عنوان نخست‌وزیر عراق، به عربستان برود.



سفر موفقیت‌آمیز ظریف به بغداد باعث شد در  برنامه سفر منطقه‌ای نخست‌وزیر عراق تغییراتی به‌وجود آید.



وی افزود: سفر ظریف به بغداد، استقبال کم‌نظیر از وی از سوی تمام نهاد‌های حاکمیتی عراق و موفقیت‌آمیز بودن رایزنی‌هایش باعث برانگیخته شدن خشم سعودی‌ها شد و بهانه بیماری سلمان بن‌عبدالعزیز، پادشاه عربستان را مطرح کردند و سفر به ریاض به تعویق افتاد. عربستان به‌گونه‌ای با برخی از کشورهای مستقل ازجمله عراق رفتار می‌کند که گویی شهری از شهر‌های عربستان هستند. متأسفانه دیکتاتوری سعودی‌ها روند فزاینده‌ای گرفته است و با دخالت‌های بی‌مورد و غیرمحترمانه در امور داخلی کشورها به‌دنبال ایجاد فتنه هستند.


کارشناس امور عراق عنوان کرد: به نظر من سفر وزیر امور خارجه ایران به عراق و در ادامه، سفر الکاظمی به ایران باعث شد فتنه‌انگیزی و توطئه‌های صهیونیستی-آمریکایی و نقشه‌های شوم بعضی از کشورهای حوزه خلیج(فارس) بر باد برود. این دو سفر که ظرف چند روز انجام شد، نشان داد دو ملت و کشور ایران و عراق با یکدیگر دوست و برادر هستند و توطئه‌های دشمنان در روابطشان تأثیری ندارد.



حکیم گفت: همان‌گونه که الکاظمی در کنفرانس خبری خود در تهران گفت؛ عراق به‌دنبال روابط متعادل با همه کشورهاست، بنابراین انتظار می‌رود نخست‌وزیر عراق در مقابل دخالت‌های عربستان در امور داخلی کشور موضع‌گیری قاطعی انجام دهد. عراق کشوری عربی، در منظومه امت اسلامی و عربی است و با همه کشورها رابطه دارد، بنابراین دخالت‌های بی‌جای عربستان باعث می‌شود مردم ابراز نارضایتی کنند.


مدیر خبرگزاری النخیل عنوان کرد: ایران و عراق یک‌هزار و ۴۶۰ کیلومتر مرز مشترک دارند، پس چگونه می‌شود روابط دو کشور با این حد و مرز همسایگی را نادیده گرفت یا عراق را از جغرافیای منطقه حذف کرد؟ سعودی‌ها استقبال بغداد از مهمانی ویژه را دخالت محسوب می‌کنند، ولی انتقال پنج یا 6 هزار خونخوار و جانی داعشی را معمولی می‌پندارند. عراق قصد رابطه با همه کشورها را دارد و سعودی‌ها در امور داخلی ما دخالت می‌کنند، ولی آن را دخالت نمی‌دانند. این در حالی است که 5 هزار داعشی عربستانی الاصل و شناسنامه‌دار در چارچوب عملیات‌های داعش، انتحاری عمل می‌کردند که اکنون بسیاری از آن‌ها در زندان ناصریه زندانی هستند.


این  کارشناس  عراقی گفت: سفر نخست‌وزیر عراق به تهران در 6 ماه اخیر در تحول تاریخی محسوب می‌شود، زیرا سعودی‌ها و غربی‌ها کاظمی را فردی با گرایشات غربی تصور می‌کنند و این در حالی است که وی حد وسط را رعایت می‌کند و قصد ایجاد توازن در میان کشورهای همسایه دارد.



حکیم درباره دستاوردهای سفر نخست‌وزیر عراق به ایران تصریح کرد: سفر مصطفی الکاظمی به ایران دستاوردهای زیادی داشت و موفق بود، زیرا گفتگوهای مهمی میان نخست‌وزیر عراق با رهبر انقلاب اسلامی انجام و رایزنی‌های هیئت‌های عراقی با مسئولان ایرانی به توافقات اقتصادی مهمی منجر شد. دستاورد دیگر این سفر تأکید ایران و تأیید کاظمی برای خروج نظامیان اشغالگر آمریکایی از عراق بود. در بُعد اجتماعی ایران و عراق به توافقاتی در زمینه مواجه با ویروس کرونا که مردم دو کشور و منطقه را درگیر کرده است، دست یافتند. 


وی افزود: از اهداف سفر کاظمی به تهران برقراری ثبات منطقه‌ای است و بغداد تلاش می‌کند به‌عنوان یک بازیگر فعال منطقه نقش میانجی‌گر را نیز ایفا کند. ایران کشور مهمی در منطقه است و عراق می‌کوشد ثبات میان ایران با دیگر طرف‌های منطقه‌ای ازجمله عربستان برقرار شود.


انتهای پیام/4106/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر