صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با حضور نماینده کارگران در شورای عالی کار و یک نماینده مجلس؛

مشکلات حقوق کارگران در «به وقت ایران» شبکه هفت سیما بررسی شد

برنامه تلویزیونی «به وقت ایران» شبکه هفت سیما این هفته به مشکلات بخش تولید و حقوق کارگران پرداخت.
کد خبر : 503427

به‌گزارش خبرنگار حوزه رادیو و تلویزیون گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، برنامه «به وقت ایران» سه‌شنبه شب 31 تیر ماه با حضور دکتر رضا تقی پور، نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون صنایع، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی و علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار از شبکه هفت سیما روی آنتن رفت.


تقی پور: یکی از ارکان اصلی جهش تولید،کارگران هستند


رضا تقی پور، عضو کمیسیون صنایع مجلس با تأیید اینکه یکی از چالش های صنایع ما در راستای دستیابی به نقطه مطلوب در جهت تولید، عدم مهارت کارگران است اظهار داشت: با توجه به فناوری های جدید و ضرورت بهره وری بالاتر، محیط کاملا و به سرعت در حال تغییر است و مهارت نقش مؤثری در این موضوع دارد.


وی خاطر نشان کرد: تلاش شده که تناسبی بین نیروی ماهر و صنایع کشور بوجود بیاید ولی هنوز این تناسب و تعادل، حاصل نشده است.


تصویب پرداخت بیمه قالیبافان از سهم دولت


نماینده مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق ارتباطات بیان داشت: در دولت دهم، مصوبه بیمه قالیبافان در دولت تصویب شد و دولت متقبل شد که سهمی را در این زمینه پرداخت کند که این مصوبه اجرایی شد.


تقی پوربا تأکید بر اینکه تا کنون نظارت در کشور ما مؤثر و قاطع نبوده، افزود: بخشی از این موضوع در مورد ابهام در نوع تقسیم کارِ نظارت فعلی و در اینجا نیازمند قاطعیتی هستیم که در موارد عدم اجرای مصوبه یا قانون با فرد متخلف برخورد لازم صورت بگیرد.


عدم یکپارچگی اطلاعات و نظارت برخط، کلید اصلی مسائل کشور


این نماینده مجلس شورای اسلامی و عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی در خصوص بهبود نظارت ها افزود: ما قطعا ایده و راه حل برای مؤثر بودن نظارت داریم، در این راستا عمده و کلید اصلی مسائل امروز کشور ،عدم یکپارچگی اطلاعات و نظارت برخط می‌باشد و حتی یکپارچگی اطلاعات ما را به استراتژی های روشن و مشخص هدایت می‌کند.


وی در تشریح این ماده قانونی پیشنهادی، اشاره داشت: همه فعالان اقتصادی اعم از دولت، بخش خصوصی و بخش تعاونی باید ملزم شوند کلیه فعالیتهای اقتصادیشان را بصورت شبکه ای و الکترونیکی انجام دهند و در این راستا هر گونه فعالیت اقتصادی در خارج از شبکه باید جرم تلقی شود. مسئول مربوطه اگر مسئول دولتی است باید تنبیه متناسب با آن که انفصال دائم از خدمات دولتی است و اگر بخش خصوصی است، محرومیت از فعالیت اقتصادی است ،برای آن در نظر گرفته شود نتیجه اینکار،نظارت مؤثر و برخط و به لحظه خواهد شد.


تقی پور در انتها خاطر نشان کرد: کمیسیون ها در مجلس شکل گرفته و کار آغازشده است، منتها باید قبول کرد که شتابزدگی در تصویب قوانین جدید می تواند به همان مقدار آسیب زا باشد که قوانین قبلی را بصورت مشکل‌دار داشتیم.


نماینده کارگران در شورای عالی کار با رد نظر نماینده مجلس شورای اسلامی مبنی برعدم مهارت کارگران به عنوان چالش اساسی صنایع برای دستیابی به نقطه مطلوب، تأکید کرد: به اعتقاد بنده مشکلات اساسی تری بر سر این راه وجود دارد.


وی در پاسخ به این سوال که "آیا کارفرمایان برای ارتقاء تولید و گسترش صنایع خود، در جهت افزایش مهارت های ضمن خدمت در ابعاد غیر مالی و خاصه در تربیت و آموزش کارگران برداشته اند؟" بیان داشت: در یک نگاه کلی کارفرمایان دولتی اقدام خاصی انجام نداده اند ولی کارفرمایان خصوصی کارنامه قابل قبولی را در این زمینه داشته اند.


نماینده کارگران در شورای عالی کار افزود: قانون گذاران در تصویب طرح ها و لوایحی که منافع کارگران را تأمین کند، قابل قبول عمل نکردند.


علی خدایی در تشریح این موضوع خاطر نشان کرد: از اوائل دهه 80 همواره با دلایل متعددی شاهد این ماجرا بودیم که شعارهای حمایت از تولید در مقاطع مختلف زمانی توسط دولت های مختلف مطرح شده است.


وی اضافه کرد: در تمامی این موارد متأسفانه تمرکز حمایت از تولید به سمت قوانین مرتبط با کارگران بوده و در هر کدام ازاین موارد، آسیبی به قشر کارگر وارد شده و بعد نظارتی مجلس در تصویب این قوانین، کمرنگ بوده و در اجرا حقوق کارگران نادیده گرفته شده واز سویی دیگر این موضوع به صورت تحلیلی مورد بررسی قرار نگرفته اعتقاده بنده به عنوان نماینده کارگران این است که تصویب قوانین یک سویه و کارگر محور ضعف نظارتی آن با عث آسیب کارگران و ضعف تولید شده است.


خارج شدن کارگران از چتر حمایتی قانون کار


علی خدایی، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به سه عامل قانون گذاری،اجرای ناصحیح و عدم نظارت باعث اشکالات متعددی کشته که ما را از هدف واقعی دور کرده است ، عنوان کرد: بطور مثال تصویب قانون ویژه اشتغال در مناطق آزاد ویژه تجاری یکی از مواردی بود که قسمت عظیمی از کارگران را از چتر حمایتی قانون کار خارج کرد.


وی افزود: قرار بر این بود که در مناطق آزاد ویژه تجاری و صنعتی ما، اشتغال ایجاد شده و صادرات رشد کند؛ آیا امروز مناطق آزاد تجاری ما به این هدف خود رسیده اند.


نماینده کارگران در شورای عالی کار با رد این موضوع بیان داشت: کارگران ما در این مناطق دچار مشکلات بسیار پیچیده ای هستند و علی رغم درخواست ما مبنی بر بررسی این موارد، در مجلس گذشته به جای بررسی این موضوع، شاهد گسترش بیشتر این مناطق بوده ایم و این در حالی است که توجهی به کارکرد این مناطق و میزان حصول به اهداف اولیه تاسیس این مناطق نشده است.


علی خدایی تصریح کرد: علاوه بر آن، در همان مقطع زمانی موضوع واگذاری و کوچک سازی دولت مطرح و متاسفانه منجر به رشد یک سری پیمانکاران نیروی انسانی در بخش خدمات شد. این پیمانکاران در ادامه به عنوان واسطه باعث فسادهای متعددی شدند و در این بین کارگران را از حقوقشان منع کردند.


نماینده کارگران در شورای عالی کار در نقد عملکرد دو لت های گذشته،خاطرنشان کرد: زمانی در کشور بحث حمایت از قالیبافی مطرح شد و در پی آن قوانین ویژه اشتغال در مجتمع های قالیبافی تصویب شد، آیا اکنون مجتمع های قالیبافی در کشور به اهداف خود رسیده اند؟ در حالی که کارگران ما در این مجتمع ها انواع و اقسام فشارها و تضییع حقوق را تجربه می کنند.


وی در پایان این گفتگو ابراز امیدواری کرد:قوانین پیش رو در راستای منافع کارگران و تولید باشد و باعث جهش کسب و کار و تولید شود.


برنامه گفتگومحور«به وقت ایران» کاری از گروه آموزش‌های عمومی که با رویکرد مهارتی،یکشنبه و سه‌شنبه هرهفته از ساعت ۲۱:۴۵ تا ۲۳ به صورت زنده روی آنتن شبکه هفت سیما می رود.


 انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر