صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۵ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۹
آنا گزارش می‌دهد؛

دوران سخت ورزش ایران در پساکرونا/ افسار لجام گسیخته دلار و ضربه‌ای که به ورزش وارد می‌شود

نرخ روزافزون ارز، تحریم و بحران کرونا این روزها ورزش کشور را دچار چالش کرده است و شاید این موضوع با توجه به رشد روزافزون نرخ ارز ادامه‌دار باشد.
کد خبر : 503040

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، شیوع ویروس کرونا جهان ورزش را به کما برده است؛ از اواخر سال 98 کم‌کم رشته‌های ورزشی یکی پس از دیگری تعطیل شدند و این اتفاق در سراسر دنیا به وجود آمد تا اینکه در نهایت مسئولان IOC  تصمیم به تعویق المپیک گرفتند. علاوه بر مشکلاتی که شیوع ویروس کرونا این روزها در جهان ورزش به وجود آورده است؛ افزایش نرخ بی‌سابقه ارز هم به مشکلات اضافه شده و نفس ورزش ایران را به شماره انداخته است. 


قیمت سرسام‌آور ارز، قلب ورزش ایران را نشانه گرفته است؛ این روزها نرخ ارز نسبت به سال 98 دو برابر شده و این موضوع تنها نگرانی را برای اهالی ورزش به وجود آورده است؛ البته به غیر از ویروس کرونا و  نرخ ارز که گویا سوار بر جت پرسرعت شده و در حال اوج گرفتن است؛ باید به مشکلات تحریم هم اشاره کرد که ورزش ایران را فلج کرده است. در نیمه اول سال 99 با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی ورزش در سراسر دنیا تمامی اردوهای برون مرزی لغو شدند؛ اما دیر یا زود  ویروس کرونا از بین برود و زندگی به روال عادی برگردد و آن زمان است که مشکلات ورزش ایران عیان می‌شود. 


در واقع باید گفت دوران پساکرونا برای ورزش ایران روزهای سختی خواهد بود؛ نرخ بی‌سابقه ارز و تحریم‌ها مشکلات جدی ورزش ایران هستند و در این شرایط مسئولان ورزش تنها یک راه دارند و آن هم حذف اردوهای برون مرزی است. سال 2021 قرار است المپیک توکیو برگزار شود؛ در حال حاضر کاروان ورزش ایران 52 سهمیه دارد و پس از عادی شدن شرایط و البته کشف واکسن کرونا اردو و مسابقات برای ورزشکارانی که قرار است به جمع المپیکی‌ها اضافه شود شروع خواهد شد و آن زمان است که یکی پس از دیگری اردوهای برون مرزی به دلیل کمبود اعتبار و نرخ سرسام‌آور ارز لغو خواهد شد. 


سال گذشته وقتی دلار به قیمت 12 تا 13 هزار تومان رسید؛ فدراسیون کشتی به دلیل اعزام‌های برون مرزی و  متعدد کشتی در تمامی رده‌های سنی به چالش خورد و یکی از دغدغه‌های این فدراسیون شده بود اما در سال 99 باید این موضوع را به تمامی فدراسیون‌های ورزشی تعمیم بدهیم و در انتظار عدم اعزام آن‌ها به اردوهای برون مرزی باشیم.قطعاً اعزام یک تیم ورزشی به همراه مربی و ورزشکار با این نرخ ارز، هزینه زیادی روی دست فدراسیون‌های ورزشی می‌گذارد؛ به خصوص اینکه تمامی فدراسیون‌ها اسپانسر ندارند و نمی‌توانند هزینه‌های آن‌ها را برای اعزام‌های برون مرزی تأمین کنند. از طرف دیگر بودجه فدراسیون‌ها در سال 99 با افزایش 10 درصدی همراه بوده  و این رقم در برابر نرخ ارز عدد قابل ملاحظه‌ای نخواهد بود. 


علاوه بر این موضوع، تحریم هم برای ورزش ایران چالش‌های زیادی به وجود آورده است؛در  رشته‌ تیراندازی مهمات و تجهیزات چالش اصلی این فدراسیون است و به دلیل تحریم‌ها نمی‌توان آن‌ها را وارد کرد. بنابراین می‌توان گفت پساکرونا ورزش ایران با چالش‌های زیادی روبه‌رو است و سال سختی باید در انتظار ورزش ایران با وجود برگزاری المپیک باشد. 


ثوری: 4 یا 5 مسابقه برای نتیجه گرفتن در المپیک نیاز داریم


حسین ثوری در گفتگو با خبرنگار  آنا، درباره شرایط نرخ ارز و اعزام‌های برون‌مرزی گفت: همه اعزام‌های ما به صورت ارزی است و متأسفانه پرداختی ما ریالی است و این موضوع مشکلات زیادی را برای ما به وجود آورده است. با شرایطی که نرخ ارز این روزها دارد، قطعاً پس از شروع اردوها و مسابقات، فدراسیون‌های ورزشی با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. در حال حاضر خبرهای امیدوارکننده‌ای از کشف واکسن ویروس کرونا مطرح شده است و از طرفی کمیته بین‌المللی المپیک هم تاریخ مسابقات در رشته‌های مختلف را اعلام کرده است. این نشان می‌دهد که کم‌کم اوضاع به شرایط عادی بازمی‌گردد اما قطعاً با وضعیت نرخ ارز مشکلات ما هم دو برابر می‌شود.


وی گفت: در حال حاضر اعتبارات فدراسیون‌ها خیلی زیاد نیست و اگر ما از دیگر منابع اعتبار جمع کنیم، فکر می‌کنم باز هم در اعزام‌های برون‌مرزی با مشکلات زیادی روبه‌رو خواهیم شد. امیدوارم که هیئت دولت فکری به حال این وضعیت کند و در بحث افزایش قیمت دلار که واقعاً آزار دهنده شده است، منطق اساسی به کار بگیرد. قطعاً ما جدا از مردم نیستیم و این روزها خیلی از مردم برای تهیه ارزاق خود با مشکلات زیادی روبه‌رو شده‌اند. اگرچه نظام استکبار تحریم‌های زیادی علیه کشور ما جاری کرده است اما باید بحث دلالان و واسطه‌هایی که روز به روز بازار ارز را تحت کنترل خود در می‌آورند ساماندهی شود.


رئیس فدراسیون بوکس عنوان کرد: اگر قرار باشد ما تا المپیک توکیو طبق برنامه‌های از پیش تعیین شده گام برداریم، قطعاً با شرایط نرخ ارز با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شویم و نیاز است که وزارت ورزش، کمیته ملی المپیک و هیئت دولت به ما کمک کنند. اگر به دنبال نتیجه‌گیری در میدان المپیک هستیم، از همین حالا باید اردوها را شروع کنیم. یک سال دیگر زمان داریم و یک مسابقه گزینشی دیگر هم پیش روی ماست. قطعاً باید چهار الی پنج بازی تدارکاتی در دستور کار قرار دهیم تا بتوانیم نتیجه بگیریم اما آیا با این نرخ ارز می‌توان این تعداد اردوی برون‌مرزی داشت؟


ثوری تأکید کرد: حتی اگر به کشورهای همسایه هم سفر کنیم، هر اعزام ما بین 30 تا 50 هزار دلار هزینه دارد که در کمترین حالت ممکن و با اعزام نفرات محدود، هر سفر 300 میلیون تومان هزینه به دنبال خواهد داشت. قطعاً با این اعتبار کم نمی‌توان تعداد اردوهای برون‌مرزی زیادی در دستور کار قرار داد. ضمن اینکه فدراسیون‌ها حقوق پرسنل خود را هم باید پرداخت کنند و چنین اعتباراتی کفاف هزینه ما را نمی‌دهد. امیدوارم با توجه به این شرایط مسئولان فکری به حال ورزش کنند. قطعاً دوران پساکرونا برای ورزش ایران خیلی سخت خواهد بود و از همین حالا باید به فکر آن باشند که بتوانند تا حدودی شرایط را کنترل کنند.


پاکدل: همه فدراسیون‌ها اسپانسر مالی خوب ندارند


علیرضا پاکدل رئیس فدراسیون هندبال هم از شرایط ارزی گلایه دارد و در این خصوص گفته است: سال گذشته همه اعزام‌ها با دلار 13 هزار تومانی انجام می‌شد اما الان وضعیت فرق کرده و قیمت دلار دو برابر شده است و این در حالی است که اعتبارات ما به ریال پرداخت می‌شود. در شرایط فعلی قطعاً فدراسیون‌ها برای اعزام‌های برون مرزی با مشکل روبه‌رو می‌شوند. ضمن اینکه همه فدراسیون‌ها اسپانسر مالی خوب ندارد و با شرایط فعلی مشکلات زیادی برای اعزام‌های برون مرزی خواهیم داشت.


رضوانی: در مدیریت کشور فعلاً ورزش در اولویت نیست


محسن رضوانی در گفتگو با خبرنگار آنا، درباره شرایط ارزی کشور و اعزام‌های برون مرزی پس از عادی شدن شرایط گفت: من به هیچ عنوان اعتقاد ندارم که ورزش به این زودی به حالت عادی برمی‌گردد. براساس تمام شواهد حداقل یک سال زمان می‌برد تا بتوان بحران کرونا را مدیریت کرد.ضمن اینکه کشور ما الان با بحران اقتصادی روبه‌رو است. موضوع کرونا و تحریم‌های ظالمانه که با آن مواجه شده‌ایم در نهایت به این نتیجه می‌رسیدم که فعلاً در ورزش اولویت نیست. در حال حاضر کدام فدراسیون جهانی اعلام کرده تا چند ماه دیگر مسابقه برگزار می‌کنند؟! خیلی از مسابقات لغو شده و به همین خاطر صحبت در این خصوص خیلی زود است. 


رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو تأکید کرد: متأسفانه همه با کمبود اعتبار و بودجه مواجه هستیم و امیدواریم شرایط اقتصادی در همه بخش‌ها به حالت عادی برگردد. اعتبارات ما محدود است و این تنها مختص به فدراسیون‌های ورزشی نیست و همه نهادها با این مسائل درگیر هستند. در کمیته ملی المپیک یک کار ارزشمند صورت گرفته و آن هم اینکه ارز مسابقات المپیک تهیه و کنار گذاشته شده است. این اتفاق بزرگی است که کمیته دغدغه ارزی نداشته باشد. بنابراین اگرچه شرایط الان خیلی سخت است اما برای همه به این صورت است. 


هر چند شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مسابقات ورزشی به سود فدراسیون‌های ورزشی شد و حداقل در 6 ماه اول سال با توجه به نرخ شدید ارز مسابقه برون مرزی پیش‌رو ندارند؛ اما اگر شرایط به این صورت ادامه پیدا کند بدون شک بحران اقتصادی، نرخ روزافزون ارز برای فدراسیون‌های ورزشی شرایط را سخت می‌کند و البته تحریم‌هایی که نفس ورزش را به شماره می‌اندازد. همین چند روز پیش بود که فدراسیون تیراندازی نیمی از فشنگ‌های بازیکنان را فراهم کرده بود اما به دلیل تحریم‌های ظالمانه در آلمان مانده و هنوز به ایران ارسال نشده است. به هر حال اعتبارات ورزش ایران همیشه محدود بوده و این روزها بحران کرونا، شرایط اقتصادی و البته تحریم‌ها اوضاع از وخیم‌تر از گذشته کرده است. 


انتهای پیام/4057/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر