صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۲:۰۰ - ۳۱ تير ۱۳۹۹

بررسی دلایل جهش مستمر بازار سهام

بازار سرمایه در این سال‌ها همواره رشد خوبی از خود نشان داده که باعث تشویق سرمایه‌گذاران و حضور بیشتر در این بازار شده و تداوم این چرخه جذب سرمایه و رشد بیش‌تر، تاثیرات فزاینده‌ای بر وضعیت مثبت این بازار داشته‌است.
کد خبر : 502976

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بازار بورس از جمله بازارهای معاملاتی است که نقش بسزایی در رشد اقتصادی دارد؛ در واقع این بازار با جمع‌آوری پس اندازهای خرد و کلان، بستری از کسب و کار و رونق اقتصادی را فراهم می کند.
بازار بورس همان بازاری است که بسیاری آن را جدی نمی‌گرفتند و تنها یک محفل نمایشی برای این می‌دانستند که ایران را به باشگاه بورس‌داران وارد کرده است. بورس نه نقشی در تأمین مالی داشت و نه حمایتی از سوی حاکمیت برایش متصور بود. اما اکنون چند ماهی است که اوضاع متفاوت شده است.


رئیس کل بانک مرکزی مستقیماً به حمایت از بازار سرمایه می‌پردازد و در کنار وزیر امور اقتصادی و دارایی، مصوباتی را باطل می‌کند که ممکن بود جلوی حرکت پرشتاب بازار سرمایه را بگیرد و در نهایت، پس از آن رئیس‌جمهور در جلسه هیأت دولت بارها و بارها بر ضرورت حمایت همه‌جانبه از بازار سرمایه تاکید می‌کند. این همان موضوعی است که حاکمیت را یکصدا به حمایت همه‌جانبه از بورس فراخواند و نتیجه آن نیز در رشد بی‌سابقه شاخص نمایان شد.


دلایل مهم


رونق بازار سرمایه عمدتا ناشی از افرایش نرخ ارز در اوایل سال قبل و پیش از آن بود و بازار سرمایه هم سعی کرد متناسب با افزایش نرخ‌های جدید و تورم قیمت سهام را افزایش داده و خود را با آن تطبیق دهد.


وضعیت نه چندان مثبت بازارهای موازی بورس هم در این امر موثر بود، برای مثال مسکن رشد قیمت فزاینده‌ای را سال قبل تجربه کرد و اکنون حالت نسبتا سکون دارد و سرمایه‌ چندانی جذب نمی‌کند.


خرید و فروش رقم قابل توجهی سهام عدالت از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری پذیرفته شده در بورس آزاد شود و از آنجا که بخش بزرگی از دارندگان سهام عدالت را قشر متوسط تشکیل می‌دهند، احتمالا عرضه‌کننده باشند، پس عرضه زیادی خواهیم داشت.


 دولت با برخی از تحریک کننده ها به کمک رشد بورس آمد؛ یکی از اساسی‌ترین این محرک‌ها کاهش نرخ بهره بانکی بود که سرمایه‌های فراوانی را از بانک روانه‌ بازار سرمایه کرد.


توصیه


اما باید توجه داشت که بازار سرمایه حرکت سینوسی داشته و پس از مدتی رشد نیاز به استراحت و اصلاح دارد؛ در همین راستا به سهامداران توصیه می‌شود که در خرید و فروش سهام مورد نظر صبور باشند.


رصد نمودار رو به رشد بازار سرمایه در ایران نشان می‌دهد که با وجود سقوط عجیب بازارهای جهانی در پی شیوع بیماری کرونا، بازار بورس در داخل کشور توانست با تدابیر دولت اعتدال در مسیر رشد و تحقق جهش تولید قدم بردارد.


 


انتهای پیام/


انتهای پیام/

برچسب ها: بازار سهام
ارسال نظر