صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۱۵ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۹
دانشگاه، فرهنگ، دانشجو 7/ معاون دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه عنوان کرد؛

ارائه راهکارهای علمی برای حل مشکلات در مناظرات دانشجویی/ تهیه خوراک فکری دانشجویان چگونه ممکن است؟

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه گفت: مهم‌ترین موضوع در شکوفایی خلاقیت‌ و استعداد دانشجویان این است که آنان بتوانند در مناظرات دانشجویی حضور یافته و راهکارهای علمی برای حل مشکلات و مسائل جامعه ارائه دهند.
کد خبر : 502778

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در دوره مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بهره‌گیری از ظرفیت‌های معنوی، مادی و سرمایه‌های انسانی دانشگاه به‌ویژه تقویت نقش‌آفرینی مدیران واحدهای دانشگاهی در امر تربیت و ایفای وظیفه دانشگاه در اصلاح محیط دارای اهمیت بوده و بر خلاقیت‌های فردی و مدیریت اسلامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری و اعتلای دانشگاه تأکید شده است.


معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از محوری‌ترین و حساس‌ترین معاونت‌های این دانشگاه بوده که علاوه بر ارتباط مستقیم با دانشجویان، فراهم‌کننده امکانات رفاهی و فرهنگی آنان بوده و تصدی سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و اجرای آنها در راستای انجام امور مربوط به دانشجویان اعم از رفاهی، فارغ‌التحصیلی، تسهیلات و امور فرهنگی مربوط را عهده‌دار است.


خبرگزاری آنا در سلسله گفتگوهایی با توجه اهمیت حوزه فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی و تأکید معاون جدید بر اصل تمدن‌سازی در دانشگاه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مجموعه فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های پیش روی دانشگاه در شهرهای مختلف کشور را در این حوزه بررسی می‌کند.


بیشتر بخوانید:


اپلیکیشن‌هایی که فضای مجازی را به تسخیر درآورد


دوره‌های مجازی مادرانگی و فرزند‌پروری برگزار می‌شود


نخستین دانشگاه کشور که میزبان 8 شهید گمنام شد


مریم اسلام‌پناه معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در هفتمین شماره از این گفتگوها به تشریح فعالیت‌ها، دستاوردها، برنامه‌ها و ... حوزه فرهنگی دانشجویی واحد کرمانشاه بر اساس سیاست‌های کلان دانشگاه پرداخته است که باهم این گپ و گفت پی‌‌می‌گیریم.


آنا: برای توسعه فضای معنویت و اخلاق و سبک زندگی اسلامی براساس بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی چه اقداماتی در واحد متبوع‌تان صورت گرفته است؟


اسلام‌پناه: با توجه به‌اینکه این بیانیه یکی از اسناد مهم انقلاب اسلامی بوده همه ما باید اهتمام ویژه برای تبدیل بیانیه گام دوم به یک گفتمان باشیم؛ چراکه اهمّیّت و فضیلتِ سبکِ زندگی به‌اندازه‌ای است که مقام معظم رهبری در بیانیۀ گامِ دوّمِ انقلاب، یکی از بند‌های اصلی آن را به این مقوله اختصاص دادند و درهمین راستا واحد دانشگاهی کرمانشاه در رأس برنامه‌های فرهنگی خود به برگزاری نشست‌های بصیرتی درباره سبک زندگی اسلامی بین دانشجویان و نسل جوان اقدام کرده است.


آنا: به‌منظور گسترش فضای انقلابی و اهتمام در اجرای راهبردهای تربیتی و فرهنگی سند دانشگاه اسلامی چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟


اسلام‌پناه: اسلامی‌شدن دانشگاه‌ها و تعریف دانشگاه اسلامی براساس دیدگاه و رهنمودهای حضرت امام‌(ره) و مقام معظم رهبری تنظیم شده است از آنجا که  مأموریت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی هر جامعه نماد بالاترین سطح علم و فرهنگ آن جامعه محسوب و  مبدأ تحولات علم و فرهنگ است، رسالت‌های مختلفی در ابعاد فرهنگی، تربیتی، آموزشی، پژوهش و فناوری و مدیریتی عهده‌دار هستیم که از مهم‌‌ترین آنها تربیت متخصصان متعهد، خلاق، متخلق، ماهر و کارآفرین در خدمت نیازهای جامعه اسلامی با محور قراردادن حاکمیت اصول اعتقادی، احکام و اخلاق اسلامی در تمامی ابعاد دانشگاه،  تقویت عقلانیت، خردورزی و خلاقیت میان دانشگاهیان در پرتو تعالیم اسلامی،  تقدم تزکیه بر تعلیم، تعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی،  وحدت حوزه و دانشگاه،  وحدت در هدف و تعامل و همکاری همه‌جانبه علمی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و هنری حوزه و دانشگاه،  عدالت‌محوری در تمامی شئون دانشگاه است و در این راستا هم از نظر فیزیکی و هم از نظر محتوایی فعالیت‌هایی انجام شده که ارائه محتوای مناسب با استفاده از بیانیه گام دوم در قالب کارگاه‌ها و  مسابقات ازجمله این موارد است.


آنا: در راستای افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویی چه اقداماتی در واحد کرمانشاه صورت گرفته است.؟


اسلام‌پناه: در راستای افزایش روحیه خود‌باوری و شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادها بین دانشجویان یکی از بهترین فعالیت‌ها، برگزاری مناظرات دانشجویی بوده و در راستای پاسخ به ندای رهبر انقلاب نیز  برگزاری کرسی‌های  آزاد‌اندیشی بسیار حائز اهمیت است که این مهم توسط بسیج و تشکل‌های دانشجویی انجام می‌شود.


به‌عبارتی برای شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویان مهم‌ترین مسئله این است که  بتوانند با منطق و استدلال و رعایت احترام به طرف مقابل راهکارهای علمی برای حل مشکلات مسائل جامعه ارائه و نظر خود را ثابت کنند.


برای تحقق اهداف برنامه‌های فرهنگی با توجه به وضعیت کرونایی کشور،  برنامه‌هایی ارائه شده است و تعاملات فکری و تجربی بین دانشجویان در حوزه فرهنگی-هنری و کسب و کارهای خانگی صورت گرفته که می‌تواند بیانگر افزایش روحیه خودباوری و شکوفایی خلاقیت‌ها باشد.


آنا: استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی در فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی دانشگاه به چه‌صورت بوده است؟



برای شکوفایی خلاقیت‌ها و استعدادهای دانشجویان مهم‌ترین مسئله این است که  بتوانند با منطق و استدلال و رعایت احترام به طرف مقابل راهکارهای علمی برای حل مشکلات و مسائل جامعه ارائه و نظر خود را ثابت کنند.



اسلام‌پناه: در فعالیت‌های فرهنگی از ظرفیت‌های علمی اعضای هیئت علمی برای گسترش و ترویج فعالیت‌های جهادی و در امر آموزش و تقویت استعدادهای دانشجویان، برگزاری جلسات هم‌اندیشی، نشست‌های بصیرتی و اعتقادی و همایش‌های متنوع و در بحث‌های مشاوره‌ای ازدواج‌های موفق، شناخت معضلات فرهنگی و اجتماعی و... استفاده می‌شود.


آنا: آیا برای قوی‌شدن در فضای مجازی و بهره‌گیری مفید و اثربخش از آن اقداماتی داشته‌اید؟ تشریح بفرمایید.


اسلام‌پناه: تشکیل شبکه اجتماعی برای معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، عضوگیری (اساتید-دانشجویان-کارکنان) در شبکه‌های اجتماعی، به‌روزرسانی سایت معاونت دانشجویی و فرهنگی، برگزاری کارگاه‌‌‌ها و مسابقات فرهنگی به‌صورت مجازی در کانال معاونت، بارگذاری مطالب مفید برای اثربخشی برمخاطبان کانال ازجمله اقدامات واحد کرمانشاه در استفاده حداکثری از مزیت فضای مجازی بوده است.


آنا: ارتباط با دانشجویان و توسعه و ساماندهی فعالیت جمعی آنان چگونه بوده است.؟


اسلام‌پناه: یکی از اساسی‌ترین نکات در دانشگاه نحوه و روش ارتباط صحیح با دانشجویان طبق موازین است که درصورت انجام صحیح این ارتباط می‌توان آنان را ساماندهی و با تهیه برنامه و خوراک علمی و فکری مناسب در قالب تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی با به‌وجود آمدن فضای همدلی نوآوری را در دانشگاه نهادینه کرد و بیش ازپیش به اهداف ازقبل تعیین شده دست یافت و منشأ اثرگذاری بر روی موج عظیم دانشجویان در دانشگاه شد.


از شاخص‌های فعالیت‌های جمعی دانشجویان جلو‌گیری از هدررفتن استعدادها و موازی‌کاری، استفاده بهینه از فکر و توانایی‌های دانشجو و فراهم‌کردن فضای امید و نشاط بین این گروه است که با استفاده از ظرفیت دانشجویی در چار‌چوب فرهنگی اجرا شده و تلاش کرده‌ایم ارتباط و تعامل مناسبی با دانشجویان به‌صورت صمیمانه داشته باشیم.


آنا: آیا برای تقویت همکاری نظام‌مند و هدف‌دار با سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی داخل و خارج از دانشگاه همکاری داشته‌اید؟ توضیح دهید.


اسلام‌پناه: بله؛ این واحد دانشگاهی به‌منظور تقویت برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی، سیاسی و اجتماعی از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های خارج از دانشگاه از جمله دفتر نماینده ولی فقیه در استان، استانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی،  سازمان تبلیغات اسلامی، بهزیستی، دانشگاه‌ها و موسسات علمی،  حوزه‌های علمیه استان، ارگان‌های انقلابی و نظامی سپاه پاسداران، هلال‌احمر، بنیاد شهید و امور ایثارگران استفاده می‌کند.


آنا: چنانچه فعالیت‌های عمومی و اجتماعی به‌ویژه در دوره همه‌گیری ویروس کرونا داشته‌‌اید تشریح کنید.


اسلام‌پناه: برای اطلاع‌رسانی آخرین روش‌ها و خبرهای مربوط به بیماری کرونا به افراد جامعه کانال مجازی معاونت دانشجویی و فرهنگی  (واتساب، سروش ،تلگرام) راه‌اندازی شد، برگزاری مسابقه دلنوشته با موضوع ادعیه، مناسبت‌ها و مناجات‌های ماه مبارک رمضان و شعبان در فضای مجازی، برگزاری مسابقه عکاسی خطاطی و طراحی با موضوع سبک زندگی اسلامی – ایرانی در زمان قرنطینه خانگی،  برگزاری جشنواره توانمندی در قرنطینه پیشنهاد روش‌ها راهکارها و توانمندی‌های علمی و مهارتی، برگزاری مسابقه و دوره آموزشی تفسیر قرآن کریم با عنوان سوره مبارک شوری، کارگاه‌های آموزشی جایگاه  نماز  در قرآن فضای مجازی به‌همراه اهدای جوایز به شرکت‌کنندگان، اجرای طرح مواسات و پویش مؤمنانه دانشگاهیان برای دانشجویان زیر  پوشش بهزیستی، ارسال آثار هنری و تصویری، عکس، سیاه‌قلم، طراحی، توانمندی در زمان قرنطینه خانگی تولید ماسک توسط دانشجویان و نمایش خلاقیت و توانمندی‌های استادان، دانشجویان و کارکنان در فضای مجازی، ایجاد و راه‌اندازی مشاوره تلفنی و حضوری از جمله اقدامات این معاونت در ایام کرونا بوده است.


انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر