صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۴۰ - ۲۹ تير ۱۳۹۹

اطلاعاتی جالب و کمتر شنیده‌شده از هندوانه

از دیدگاه خیلی‌ها معیار شیرین بودن هندوانه قرمزی آن است، اما گاهی در بازار هندوانه‌هایی به چشم می‌خورند که برخلاف خوشرنگ بودن، طعم آن‌ها شیرین نیست.
کد خبر : 502695

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، دانیال کهریزی نایب رئیس انجمن بذر کشور با بیان اینکه هندوانه میوه‌ای با واریته‌های متفاوت است، گفت: از نظر علمی صفت قرمزی لزوما با شیرین بودن در ارتباط نیست، یعنی اگر هندوانه‌ای قرمز باشد حتما آن هندوانه شیرین هم نیست.


کهریزی با رد شایعه هورمونی و یا تراریخته بودن هندوانه‌های قرمز، گفت: هیچ هورمونی برای خوشرنگ کردن هندوانه وجود ندارد، ضمن اینکه هندوانه تراریخته هم نداریم.


نایب رئیس انجمن بذر کشور اضافه کرد: در حال حاضر تنها چهار گیاه ذرت، پنبه، کلزا و سویا به صورت تراریخته در دنیا تولید می‌شوند.


عضو هیئت علمی گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه اشاره‌ای هم به ضرورت استفاده کشاورزان از بذر مرغوب برای کشت محصولات کشاورزی از جمله هندوانه داشت و گفت: زمانی که کشاورزان از بذور مرغوب و گواهی شده استفاده کنند، محصول تولیدی آن‌ها از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.


دکتر عبدالحمید پاپ‌زن عضو هیئت علمی گروه ترویج و آموزش کشاورزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه با بیان اینکه قرمزی هندوانه هیچ ربطی به استفاده از هورمون در فرآیند تولید آن ندارد، گفت: هندوانه‌های قرمزی که شیرین نیستند، از نژادی هستند که قرمزی در آن‌ها غالب است و شایعه استفاده از هورمون برای خوشرنگ کردن هندوانه‌ها پایه علمی ندارد.


وی اضافه کرد: اگر در سال‌های اخیر هندوانه‌های خوشرنگ تری را در بازار می‌بینیم به دلیل استفاده از بذور هیبرید است که در فرآیند دوررگ گیری از آن‌ها قرمزی به عنوان صفت برتر غالب شده است.


پاپ زن ادامه داد: استفاده زیاد از کود‌های شیمیایی از سوی کشاورزان در کاهش کیفیت هندوانه‌های تولیدی از نظر طعم و مزه بی تاثیر نیست.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر