صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۳ - ۲۹ تير ۱۳۹۹
اسماعیلی خبر داد؛

موفقیت دانشگاه آزاد اسلامی قم در پروژه «RIPE Atlas» و بهبود کیفیت اینترنت

مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم از نقش مؤثر این واحد دانشگاهی به‌عنوان نخستین دانشگاه کشور در پروژه RIPE Atlas بهبود کیفیت اینترنت خبر داد.
کد خبر : 502622

امیر اسماعیلی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در قم با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی قم نخستین دانشگاه کشور در پروژه RIPE Atlas است،‌ اظهار کرد: مفتخریم که با توانایی فنی تیم مهندسی حوزه فناوری اطلاعات، مجتبی فرخی، ناصر دهقان، حسین صالحی‌زاده و مهدی فرید، محمدعلی حمیدی و علی بازرگان، نخستین دانشگاه در کشور هستیم که در این پروژه جهانی به بهبود کیفیت اینترنت کمک می‌کنیم.


وی افزود: RIPE NCC یکی از پنج رجیستری اینترنت منطقه‌ای است که از فعالیت جهانی اینترنت پشتیبانی می‌کند، این شرکت یک سازمان مستقل غیرانتفاعی است که به اعضای خود که شامل 9 هزار ارائه‌دهنده خدمات اینترنتی، مؤسسات علمی و سازمان‌های ارتباطاتی در سراسر اروپا، خاورمیانه و قسمت‌هایی از آسیای مرکزی هستند، خدمات ارائه می‌دهد.


مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اضافه کرد: این شرکت مسئولیت توزیع و مدیریت تعداد منابع اینترنت مانند IPv4، IPv6 و ASN در مناطق تحت خدمات‌دهی خود را بر عهده دارد. مجموعه‌ای از خدمات، فعالیت‌های مهم زیرساختی اینترنتی و ایجاد بستری برای مبادله ایده‌ها توسط جوامع فنی را ارائه می‌دهد.


اسماعیلی عنوان کرد: در پروژه RIPE Atlas شبکه‌ای جهانی از کاوشگرها که اتصال و دسترسی به شبکه جهانی اینترنت را با پروتکل‌های مختلف اندازه‌گیری می‌کند، هزاران Probe فعال در شبکه RIPE Atlas وجود دارد که به‌صورت مداوم در حال رشد هستند.


RIPE NCC به گسترش پایداری شبکه اینترنت جهانی کمک می‌کند


وی ادامه داد: RIPE NCC داده‌های اندازه‌گیری شده را از این شبکه جمع‌آوری کرده و به‌صورت نقشه، داده و شبیه‌سازی‌شده نتایج را به کاربران ارائه میدهد. این پروژه به گسترش پایداری شبکه اینترنت جهانی کمک می‌کند و مدیران شبکه می‌توانند با این ابزار از پایداری ارتباطات شبکه‌ای خود در سراسر نقاط دنیا مطلع شوند. به‌عنوان نمونه کاربران کشور فرانسه قادر هستند وب‌سایت دانشگاه آزاد اسلامی استان قم را مشاهده کنند.


مدیر فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم مطرح کرد: «این دانشگاه از کاوشگر (Probe) پیش‌ساخته که توسط RIPE NCC به ایران ارسال شد، 18 بهمن 1396 بهره‌برداری کرد. این کاوشگر می‌توانست با توجه به منابع محدود، داده‌های کمی را اندازه‌گیری کند؛ بنابراین به همین منظور تصمیم گرفتیم تا از کاوشگر (Anchor) که به‌مراتب دارای منابع بالاتری است، استفاده کنیم.»


اسماعیلی تبیین کرد: «این دستگاه‌ها با توجه به هزینه بالایی که داشتند برای دانشگاه مقرون‌به‌صرفه نبوده و تصمیم گرفتیم تا این کاوشگر را به‌صورت ماشین مجازی اجرا کرده که با تلاش‌های بسیار موفق شدیم دو Anchor به شبکه RIPE Atlas ایران اضافه کنیم.


وی خاطرنشان کرد:‌ همه کاربران و شرکت‌های فعال اینترنتی می‌توانند به‌منظور استفاده از کاوشگرهای دانشگاه آزاد اسلامی استان قم از لینک‌های «https://atlas.ripe.net/probes/6694»، «https://atlas.ripe.net/probes/6720»، «https://atlas.ripe.net/probes/33233» استفاده کنند.


انتهای پیام/4121/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر