صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۷ - ۲۵ تير ۱۳۹۹
آنا بررسی می‌کند؛

تلاش‌های یک آقازاده برای دور زدن شیوه پرداخت جریمه 5 میلیون دلاری/ کارشناسان حقوقی: پرداخت جریمه و رد مال باید عین متن حکم انجام شود

موضوع پرداخت جریمه مالی یک آقازاده‌ معروف در حالی خبرساز شده است که این مجرم باید بالغ‌ بر 5.2 میلیون دلار پرداخت کند؛ اما نه‌تنها تاکنون این جریمه پرداخت نشده بلکه با نزدیک شدن به پایان مدت‌ زمان حبس 5 ساله او، سؤالات مهمی در مورد نحوه و میزان پرداخت آن پیش آمده است.
کد خبر : 501903

به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی و قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، پرونده جرائم یکی از آقازاده‌ها دوباره در حال خبرساز شدن است. موضوع پرداخت جریمه سنگین احکام این مجرم که بالغ‌ بر چند میلیون  دلار می‌شود، از زمان شروع حبس وی انجام‌ نشده و حالا با نزدیک شدن پایان مدت‌ زمان حبس 5 ساله و عدم پرداخت این مبلغ سؤالات مهمی در مورد نحوه و میزان پرداخت آن پیش آمده است.


گفته‌ شده است با توجه به این‌که جرائم نامبرده در سال 81 و 82 صورت گرفته و حکم صادرشده مربوط به سال 94 است، باید مبالغ مربوط به رد مال و جریمه آن هم به نرخ ارز در آن سال‌ها پرداخت شود؛ اما اکنون اختلاف چشمگیری میان قیمت نرخ دلار در سال 82 و نرخ امروز بازار ارز وجود دارد و اختلاف این دو رقم بالغ بر 110 میلیارد تومان می‌شود!


مبلغ جریمه چطور باید پرداخت شود؟


سؤالی که در حال حاضر مطرح می‌شود، این است که مبلغ جریمه و رد مال به قیمت زمان پرداخت توسط متهم حساب می‌شود یا زمان ارتکاب جرم یا زمان صدور حکم آن؟


امیرحسین صفدری، حقوقدان و پژوهشگر مسائل حقوقی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در پاسخ به این سؤال که نحوه پرداخت جریمه این آقازاده  چطور خواهد بود، گفت: برابر قانون آنچه در حکم قطعی عنوان می‌شود، باید عیناً اجرا شود و اگر در حکم رد مال و جزای نقدی به میلیون دلار قید شده باشد، محکوم‌به باید این مبلغ را عیناً به‌صورت دلار به دادگاه پرداخت نماید.


وی افزود: این مورد هم صادق است که اگر در حکم دادگاه ریال آمده باشد، بدون تغییر و به‌صورت ریال باید حکم اجرا شود و رد مال صورت پذیرد و باید دید در حکم چه مطلبی قیدشده است.


خیرالله لطفی، کارشناس حقوق هم در گفتگو با خبرنگار حوزه قضایی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص نحوه پرداخت جرائم مالی احکام قضائی گفت: حکم صادرشده از دادگاه مانند یک سند رسمی و لازم‌الاجراست و هرچه در آن آمده باید عیناً اجرا شود.


وی افزود: مانند این‌که اگر کسی به کس دیگر طلا بدهد و حکم به رد طلا صادر شود، فارغ از افزایش یا کاهش قیمت طلا، باید عین ده گرم ردّ مال صورت بگیرد.


این کارشناس حقوق ادامه داد: پرداخت رد مال و جزای نقدی چیزی نیست که بتوان برای آن زمان خاصی را مثل پرداخت دیه تعیین کرد و محکوم‌به تا زمانی که در بازداشت است، فرصت دارد رد مال و جزای نقدی را که در حکم صادرشده تعیین‌شده بپردازد.


به‌این‌ترتیب تنها راه پیش پای این آقازاده تمکین از حکم دادگاه و رد مال و جریمه مربوطه است، بدون توجه به این‌که قیمت ارز امروز به چه میزان است.


انتهای پیام/4145/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر