هزینه انواع تست کرونا و داروهای مرتبط به این ویروس چقدر است؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، علاوه بر درد و احتمال مرگ در مبتلایان به کرونا، شاید نگرانی اصلی بخشی از جامعه که خوشبختانه تاکنون به آن مبتلا نشدند این است که اگر روزی به این ویروس منحوس مبتلا شدند چگونه از پس هزینههای آن بر بیایند.
هزینه تست کرونا برای چه کسانی رایگان است؟
مرحله اول آزمایش است، تا پزشکان اطمینان پیدا کنند علائمی که دارید مربوط به کروناست و با بیماری دیگری اشتباه گرفته نشده است.
انجام تست کرونا برای گروههای هدف شامل افراد علامتدار، زنان باردار، افراد بالای ۶۰ سال و افراد با بیماری زمینهای و افراد در تماس با بیماران به شرط علامتدار بودن یا زنان باردار یا بالای ۶۰ سال یا دارای بیماری زمینهای در مراکز دولتی رایگان است و هزینهای دریافت نمیشود.
اما گزارشهای مردم و برخی از مقامات از هزینههای چند میلیونی درمان کرونا خبر میدهد.
هزینه تست کرونا چقدر است؟
به طور کلی هزینه تست کرونا در مراکزخصوصی مبلغی نزدیک به 700 هزار تومان برآورد شده است،؛ ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در واکنش به دریافت هزینههای 700 هزار تومانی انجام تست کرونا در آزمایشگاههای خصوصی گفت: پرداخت این هزینه در استطاعت مردم نیست، ما در حال حاضر تولید کیتهای داخلی داریم و اگر لازم باشد واردات کیت را انجام میدهیم، این کار در آزمایشگاههای دولتی کاملا رایگان است و در بخش خصوصی نیز با دریافت مبلغی رو به رو خواهد بود.
بسیاری از افراد به خیال اینکه میتوانند هزینه تست کرونای خود را از بیمههای تکمیلی دریافت کنند اقدام به انجام دادن تست کرونا میکنند غافل از اینکه این هزینه از لیست پرداختیهای بیمههای تکمیلی خارج است؛ مشکلی که قطعاً دقت نظر و مساعدت نظام بیمهای کشور را میطلبد.
آزمایش سرولوژی کلاهبرداری است؟
آزمایش سرولوژی هم در آزمایشگاههای خصوصی هزینههایی دارد که برای این تست میگیرند اما توصیه وزرات بهداشت این است که از این کار خودداری کنند. زیرا تست سرولوژی وضعیت فعلی بیمار را نشان نمیدهد و از این تست برای مطالعات و تحقیقات استفاده میشود. همچنین به گفته ی علیرضا رییسی، معاونت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: تست سرولوژی برای تشخیص کرونا کلاهبرداری است.
هزینه داروهای کرونا چقدر است؟
هزینه دارو، هم کم نیست. گاهی بیمار به دارویی نیاز دارد که کاملا آزاد است و تحت پوشش بیمه نیست. آنجاست که هزینه بالا میرود. مثلا گزارش شده همراه یکی از بیماران سه واحد داروی آی وی آی جی تهیه کرده بود و این سه واحد ۲۰ میلیون شده بود.
فرد دیگری همان دارو را ۳۰ میلیون تومان خریده.
فرد دیگری هم میگوید هزینه هر واحد داروی آی وی آی جی، ۵۰۰ هزار تومان است و بیمار باید به صورت مرتب این دارو را دریافت کند.
نکته قابل توجه این است که داروی آی وی آی جی قبلا برای بیماران دارای فشار ریه استفاده میشد و قیمت آن شامل بیمه و ۷ میلیون تومان بود. اما برای بیماری کرونا، این دارو شامل بیمه نیست و آزاد است.
برخی هم باید داروی «ایلومدین» استفاده کنند. دارویی که فشار ریه را کاهش میدهد، اما گران است و هزینه آن ۶ تا ۷ میلیون تومان است.
در حال حاضر داروی رمدسیویر که توسط برخی از مراجع دارویی برای درمان برخی بیماران مبتلا به کرونا مورد توجه قرار گرفته است، با پیگیری سازمان غذا و دارو وارد کشور شده و برای انجام کارآزمایی بالینی همچون سایر داروهای قبلی در اختیار معاونت تحقیقات وزارت بهداشت قرار گرفته است، بنابراین هیچ نمونه مورد تائیدی از این دارو در بازار وجود ندارد و تمام نمونههای موجود آن در بازار غیر رسمی، غیرمجاز و تقلبی محسوب میشود.
گویا با شناخته شدن داروی رمدسیویر و شباهت ظاهری این دارو به داروی پنتوپرازول، بازاری شکل گرفته که در آن برچسب نام و اطلاعات داروی معده ایرانی برداشته شده و برچسب داروی رمدسیویر روی شیشه قرار گرفته است.
مشابهتی که سبب شده داروی ۱۵ هزار تومانی در بازار سیاه با قیمت حتی تا ۶۰ میلیون تومان هم به فروش برسد.
این اطلاعات و مشابهت را مدیر یکی از شرکتهای داروسازی داخلی هم تایید کرد و گفت «دارویی که در بازار ایران به نام رمدسیویر فروخته میشود، داروی پنتوپرازول است.»
دارویی با قیمت ۵ تا ۱۵ هزا تومان که در افراد بزرگسال برای پیشگیری از رفلاکس معده به سه صورت قرص، کپسول و آمپول تجویز میشود و آمپول آن مدتی است به جای داروی نایاب کرونا با قیمت نجومی خرید و فروش میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/